אות השר להגנת הסביבה הוענק לאוניברסיטה

tu,אות השר להגנת הסביבה הוענק לאוניברסיטה על מערך הרישום והדיווח של פליטות גזי חממה. האוניברסיטה, כקמפוס ירוק, עוקבת אחר פליטות של פחמן דו חמצני בעקבות צריכת חשמל, סולר, דלקים ומיזוג אוויר.

האוניברסיטה הצטרפה השנה למערך הוולונטרי לדיווח פליטות גזי חממה בישראל, כחלק מהערכות למאבק בשינויי האקלים ולנקיטת צעדים להפחתת פליטות גזי חממה, ובמסגרת האמנה לשינויי אקלים ופרוטוקול קיוטו. האוניברסיטה היא אחת מתוך 36 חברות ומפעלים ישראלים שהצטרפו לאמנה. "באמצעות הדיווח על פליטות גזי החממה אנו מעוניינים להעביר מסר לעובדים, לסטודנטים ואף למועמדים את רצינות כוונותינו לטיפול מקצועי בנושא פליטות גזי חממה בפרט, ובנושאים סביבתיים בכלל", אמר סגן הנשיא ומנכ"ל האוניברסיטה ברוך מרזן.

סה"כ פליטות של פחמן דו חמצני לשנת 2011 באוניברסיטה עמדה על כ-736 טון פחמן דו חמצני, כשמערכות מיזוג האוויר "אחראיות" על כ-87% מפליטות אלה. רקפת קרוכמל, רכזת קמפוס ירוק ומי שמונתה להיות אחראית על מערך הדיווח, קיבלה את האות בטקס חגיגי מידי מנכ"לית המשרד להגנת הסביבה (בתמונה).

כתיבת תגובה