לימודי תואר ראשון בתולדות האמנות

משך הלימודים: 3 שנים, תוכנית פסיכודאלי | מתכונת הלימודים: חד-חוגי (רק למצטיינים בשנה א') או דו-חוגי | נלמד בקמפוס הכרמל | שם התואר: .B.A בתולדות האמנות | סטטוס הרשמה: למועדי הרשמה | אתר החוג

בנוסף לתנאי הקבלה הכלליים של האוניברסיטה, עליכם לעמוד בתנאי הקבלה החוגיים:

קבלה לפי ציון סכם:
ציון סכם: 500 ומעלה (טווח המתנה – 470-499)
רמת סיווג אנגלית: בסיסי ומעלה על בסיס מבחן אמירנט או פרק האנגלית בבחינת הפסיכומטרי
רמת סיווג עברית: ציון 120 ומעלה במבחן יעלנט או מבחן סיווג עברית באוניברסיטת חיפה או סיום בהצלחה של קורס עברית באקדמיה במסגרת המכינה האוניברסיטאית

• קבלה למסלול חד-חוגי: באישור ראש החוג
  • קבלה לתוכנית דו- שנתית: באישור ראש החוג

או: קבלה ללא פסיכומטרי עם ציון בגרות גבוה:
תעודת בגרות מלאה בממוצע בגרות משוקלל של 100 ומעלה (לחישוב הממוצע >> מחשבון סיכוי קבלה)

• קבלה למסלול חד-חוגי: באישור ראש החוג
  • קבלה לתוכנית דו- שנתית: באישור ראש החוג

או: קבלה דרך מסלול אופק (קדם תואר):
על בסיס תעודת בגרות – ללא פסיכומטרי:
תעודת בגרות מלאה בממוצע בגרות משוקלל של 70 ומעלה (לחישוב ממוצע הבגרות המשוקלל >> מחשבון סיכוי קבלה)

*רק לאחר שתסיימו את מסלול הקדם תהפכו לסטודנטים מן המניין

או: קבלה ללא פסיכומטרי דרך מכינת אוניברסיטת חיפה:
קבלה למסלול הרגיל:
ממוצע ציונים של 80 ומעלה במכינת אוניברסיטת חיפה

• עמידה בהצלחה בקורס ניתוח יצירות

או: קבלה לבעלי תואר קודם ממוסד אקדמי מוכר:
ממוצע תואר: 70 ומעלה

מסלול חד-חוגי: רשאים לפנות סטודנטים שהשיגו ציון ממוצע 80 לפחות בלימודי החוג בשנה א'. ההחלטה הסופית תתקבל על-ידי ועדת הקבלה של החוג.

המסלול החד-חוגי נועד לאפשר לסטודנטים ללמוד היקף לימודים רחב יותר. היקף הלימודים במסלול זה מבוסס על 78 נקודות זכות בקורסים הנלמדים במסגרת החוג ו-36 נ.ז. בקורסים במסגרת מקבצי החוג ללימודים רב-תחומיים. על הסטודנטים להתחיל בלימודי המקבצים בשנה א'.

כתנאי לקבלת תואר, על כל הסטודנטים בלימודי התואר הראשון ללמוד קורסים (שלא מתחום לימודיהם) במסגרת "אשכולות העשרה". תוכלו לבחור ללמוד קורסים מהאשכולות הבאים: ״דרך הרוח״ | ״מדעי הנתונים״ | ״חדשנות ויזמות" | "משאבי אנוש" | "קיימות וסביבה" | "תקשורת דיגיטלית מעשית". ניתן לשלב לימודים בין מספר אשכולות עד הגעה לסך הכל הנקודות הנדרשות. על הסטודנטים במסלול זה ללמוד קורסים מאשכולות העשרה בהיקף של 6 נקודות. סך הכל 120 נ.ז.

מסלול דו-חוגי: במסלול זה משלבים הסטודנטים לימודים בחוג לתולדות האמנות עם לימודים בהיקף שווה בחוג נוסף. היקף הלימודים בכל אחד מהחוגים מגיע ל-60 נ.ז. (כולל קורסים מאשכולות העשרה בהיקף של 4 נקודות). סך הכל 120 נ.ז.

מסלול פסיכודאלי (מסלול דו-חוגי עם החוג ללימודים רב-תחומיים) – הכנה ללימודי תרפיה באמנות – טיפול באמנות המכונה גם תרפיה באמנות הינו מקצוע הנלמד כיום לתואר שני או לימודי תעודה. כדי ללמוד טיפול באמנות יש צורך בלימודים מוקדמים. נוסף על כך, כדי להתקבל ללימודי תרפיה באמנות, על המועמד להשלים מאות שעות של אמנות מעשית במוסד מוכר. כדי להגיש מועמדות ללימודי תרפיה באמנות על המועמד להיות בעל תואר ראשון, שלרוב אורך שלוש שנים.

מסלול פסיכודאלי עונה על כל הצרכים הנדרשים לפני לימודי תרפיה באמנות – קורסי הקדם ושעות היצירה, וכל זאת בשנתיים בלבד, כולל שני סמסטרים בקיץ. בכך, המסלול מגשים את צרכם של סטודנטים שמעוניינים לקצר את דרכם לעבר לימודי טיפול באמנות תוך כדי למידה משמעותית.

היקף הלימודים במסלול זה מבוסס על 60 נ.ז. בקורסים הנלמדים במסגרת החוג כולל קורסים מאשכולות העשרה בהיקף של 4 נקודות) ו-60 נ.ז. בקורסים במסגרת מקבצי החוג ללימודים רב-תחומיים. על הסטודנטים להתחיל בלימודי המקבצים בשנה א'. סך הכל 120 נ.ז.

תוכניות נוספות שיכולות לעניין אותך:
תואר ראשון בחוג לאמנות יצירה

כשתסיימו את התואר תוכלו למצוא את עצמכם כמו הבוגרים והבוגרות שלנו בתפקידי הדרכה, אוצרות וניהול בגלריות, מוזיאונים ובתי מכירות פומביות. תוכלו להשתלב בתחומי התיירות, תקשורת ועיתונאות ואפילו בתחום הייעוץ לאספנים ולחברות. תוכלו לחוות קשר עם הקהילה בתחום החינוך ולעסוק בהוראה (לבעלי תעודת הוראה) בבתי הספר ובמסגרות בלתי פורמליות. נוסף לכל המקצועות, תמיד יש אפשרות להמשיך לתארים מתקדמים ולהשתלב בתחום המחקר האקדמי ובעתיד גם להשתלב בסגל אקדמי במוסדות להשכלה גבוהה.