לימודי תואר ראשון בהיסטוריה כללית

משך הלימודים: 3 שנים/מסלול בשנתיים I מתכונת הלימודים: חד חוגי ודו חוגי I  סטטוס הרשמה:  למועדי הרשמה לחץ כאן I אתר החוג

מלגת אהבת עולם המעניקה 2,000$ לכל שנת לימודים

יש לך פסיכומטרי גבוה? עוד יותר כדאי לך ללמוד אצלנו
אם ציון הפסיכומטרי הכללי שלך הינו 730 ומעלה, יש לנו בשבילך מלגה בשיעור 100% משכר הלימוד לשנה הראשונה.
אם ציון הפסיכומטרי הכללי שלך בין 700 לבין 729, יש לנו בשבילך מלגה בשיעור 50% משכר הלימוד לשנה הראשונה.
פסיכומטרי 600+
אם ציון הפסיכומטרי הכללי שלך בין 636 לבין 699, יש לך אפשרות לזכות במלגה בשיעור 50% משכר הלימוד לשנה הראשונה
.
אם ציון הפסיכומטרי הכללי שלך בין 610 לבין 635, יש לך אפשרות לזכות במלגה בשיעור 35% משכר הלימוד לשנה הראשונה
.
כללי הזכאות למלגות מפורטים כאן >>

ההחלטה לגבי קבלה ללימודים לתואר ראשון לאוניברסיטת חיפה מתבצעת על סמך עמידה בכל בתנאי הקבלה הכלל אוניברסיטאיים ותנאי הקבלה החוגיים יחדיו*.

תנאי הקבלה הכלל אוניברסיטאיים הם:

1.  תעודת בגרות מלאה=תעודת בגרות ישראלית, או שוות ערך לה
    2.  ציון בשפה האנגלית מתוך הבחינה הפסיכומטרית, מבחן אמ"יר, בחינת אמי"רםאו על סמך מבחני SAT, TOFEL ו-IELTS. רמת האנגלית המינימלית הנדרשת לתחילת תואר ראשון הינה בסיסי. סטודנט שאינו עומד בתנאים אלו וציונו באנגלית הוא בין 50-84 יהיה במעמד "על תנאי".
    3.  ציון בבחינת ידע בעברית(יע"ל או יעלנט) המיועדת למועמדים ששפת ההוראה בביה"ס התיכון לא הייתה עברית ולא נבחנו בבחינה הפסיכומטרית בשפה העברית. הציון הנדרש בבחינה הינו 120. אוניברסיטת חיפה מאפשרת למועמדיה לגשת לבחינת מיון בעברית (למידע נוסף והרשמה לבחינה לחץ כאן).
    4.  החלטה לגבי קבלה ללימודים לתואר ראשון לאוניברסיטת חיפה מתבצעת על סמך עמידה בכל בתנאי הקבלה הכלל אוניברסיטאיים ותנאי הקבלה החוגיים יחדיו*.
    5.  בנוסף לתנאי הקבלה הכלל אוניברסיטאיים, על המועמד לעמוד בתנאי הקבלה החוגיים:
    •  במסלול הדו-חוגי ציון משוקלל: 540 או תנאי קבלה מיוחדים לפקולטה למדעי הרוח
    •  במסלול החד חוגי ציון משוקלל: 560 או תנאי קבלה מיוחדים לפקולטה למדעי הרוח
    •  רמת אנגלית נדרשת: מתקדמים א'.
    •  תנאי קבלה מיוחדים לבוגרי המכינות של אוניברסיטת חיפה:
    •  מכינת יום- אפיק מצטיינים-מכינת יום- ללא פסיכומטרי, ממוצע ציונים של 85 ומעלה, אנגלית מתקדמים א', עברית כנדרש באוניברסיטה.

•  מכינת 30+- ללא פסיכומטרי, ממוצע ציונים של 85 ומעלה, אנגלית מתקדמים א', קבלה על תנאי מעבר בשני קורסי מבוא בסמסטר א' (במסגרת הלימודים בחוג), עברית כנדרש באוניברסיטה.

• כמו כן, נדרשת באופן גורף רמת אנגלית מתקדמים א' כדי להתקבל לחוג.

אפשרות לאפיק מעבר מהאוניברסיטה הפתוחה על פי התנאים המפורטים באתר האוניברסיטה הפתוחה.

תנאי קבלה לבעלי תואר אקדמי
      בעלי תואר אקדמי ממוסד מוכר, המעוניינים ללמוד תואר ראשון בחוג להיסטוריה כללית, יידרשו לעמוד בדרישות הבאות:
      ממוצע תואר 70 לפחות

*אוניברסיטת חיפה שומרת לעצמה את הזכות לשנות את האמור בתנאי הקבלה, באם תתגלה טעות.
      **תעודת בגרות=תעודת בגרות ישראלית, או שוות ערך לה

למחשבון סיכויי קבלה לחץ כאן

אפשרויות תעסוקה בסיום הלימודים: הלימודים בחוג מעניקים השכלה היסטורית רחבה וכמו כן, כישורי הבנה, ניתוח והסקת מסקנות, חשיבה ביקורתית, מחקר, כתיבת ועריכת תוכן ועוד. בוגרי החוג יכולים למצוא משרות בארכיונים, במוזיאונים, בספריות, במגזר הציבורי, כמדריכי טיולים, ככותבי תסריטים, בעיתונות ובמדיה החברתית, ואף בהיי טק. כמובן שבוגרי החוג שבוחרים בכך מועסקים במסגרות שונות של הוראת ההיסטוריה.

_____________________________________________________________________

שילובים מומלצים עם החוג להיסטוריה כללית:
מדעי המדינההחוג לשפה וספרות אנגליתמדעי הלמידה וההוראה, החוג ללימודים רב-תחומייםהיסטוריה של עם-ישראלתולדות האמנותפסיכולוגיה, גאוגרפיה ולימודי סביבה

(מופיע בתחתית של כל חוצץ)