לימודי תואר ראשון בשפה וספרות אנגלית

משך הלימודים: 3 שנים | מתכונת הלימודים: חד חוגי ודו חוגי | סטטוס הרשמה: למועדי הרשמה לחץ כאן | אתר החוג

ההחלטה לגבי קבלה ללימודים לתואר ראשון לאוניברסיטת חיפה מתבצעת על סמך עמידה בכל בתנאי הקבלה הכלל אוניברסיטאיים ותנאי הקבלה החוגיים יחדיו*.

תנאי הקבלה הכלל אוניברסיטאיים הם:

1. תעודת בגרות מלאה=תעודת בגרות ישראלית, או שוות ערך לה
  2. ציון בשפה האנגלית מתוך הבחינה הפסיכומטרית, מבחן אמ"יר, בחינת אמי"רם או על סמך מבחני SAT, TOFEL ו-IELTS. רמת האנגלית המינימלית הנדרשת לתחילת תואר ראשון הינה בסיסי. סטודנט שאינו עומד בתנאים אלו וציונו באנגלית הוא בין 50-84 יהיה במעמד "על תנאי".

3. ציון בבחינת ידע בעברית (יע"ל או יעלנט) המיועדת למועמדים ששפת ההוראה בביה"ס התיכון לא הייתה עברית ולא נבחנו בבחינה הפסיכומטרית בשפה העברית.

מתחת ל-99 עד לתחילת הלימודים חובה קורס עברית באקדמיה בשנה א'- (למידע נוסף והרשמה לבחינה לחץ כאן).

בנוסף לתנאי הקבלה הכלל אוניברסיטאיים, על המועמד לעמוד בתנאי הקבלה החוגיים:

• ציון משוקלל 600, או תנאי קבלה מיוחדים לפקולטה למדעי הרוח
  • בחינת כניסה חוגית
  • דרישות חוגיות נוספות – רמת מתקדמים א' באנגלית+ בגרות באנגלית 5 יח"ל או רמת מתקדמים ב' באנגלית+בגרות באנגלית 4 יח"ל.
  • מועמדים בעלי תעודת בגרות ממוסד לימודים בחו"ל נדרשים לרמת מתקדמים א' לפחות בחלק האנגלית של הפסיכומטרי או במבחן אמיר/אמיר"ם.
  • הערה: מכינת קיץ חוגית- מועמדים אשר ידרשו להשתתף במכינת קיץ של החוג (פרטים מלאים באתר החוג) התאמתם תבחן במהלך מכינת הקיץ החוגית.
  • קבלת בוגרי המכינה של אוניברסיטת חיפה ללא מבחן פסיכומטרי-תשפ"ד
    ממוצע  ציונים במכינת מדעי החברה והרוח :92 ומעלה.
    בחינת כניסה חוגית +מתקדמים א'

• מכינה של אוניברסיטת חיפה לתואר ראשון ללא מבחן  פסיכומטרי

• למחשבון סיכויי הקבלה לחץ כאן

תנאי קבלה לבעלי תואר אקדמי
בעלי תואר אקדמי ממוסד מוכר, המעוניינים ללמוד תואר ראשון בחוג לשפה וספרות אנגלית, יוכלים להגיש מועמדות בהתאם לתנאים הבאים:
ממוצע 80 לפחות בתואר הקודם
בחינה חוגית

*אוניברסיטת חיפה שומרת לעצמה את הזכות לשנות את האמור בתנאי הקבלה, באם תתגלה טעות.

**תעודת בגרות=תעודת בגרות ישראלית, או שוות ערך לה

• למידע אודות בחינות כניסה לחץ כאן
  • למערכת הרישום לבחינות כניסה לחץ כאן
  • למידע אודות חדרי בחינות הכניסה (מתפרסם יום לפני הבחינה) לחץ כאן

בוגרי החוג משתלבים במגוון משרות וארגונים הדורשים שימוש נרחב בשפה האנגלית, רגישות תרבותית ויכולות ניתוח והבעה. החוג מחזק קשרים עם תעשיית ההי-טק דרך סדנאות מרוכזות עבור סטודנטים, קורסים הכוללים התמחות במגוון תחומי תעסוקה ועוד.

בוגרינו עובדים בין היתר כמנהלי מוצר ופרויקטים, מנהלי שיווק, אנאליסטיים, מגייסי משאבים בארגונים אזרחיים וכותבי תוכן בחברות גלובליות בארץ ובחו"ל.

כמו כן, ניתן גם להמשיך לתואר שני ולמחקר.