לימודי תואר ראשון בלימודי המזרח התיכון והאסלאם

משך הלימודים: 3 שנים, מסלול מואץ בשנתיים | מתכונת הלימודים: דו-חוגי | נלמד בקמפוס הכרמל | שם התואר: .B.A בלימודי המזה"ת והאסלאם | סטטוס הרשמה: למועדי הרשמה | אתר החוג

תרבות עשירה ומורכבת באזור המרתק בעולם – בחוג למזרח תיכון ואסלאם

למה האסלאם היא הדת בעלת שיעור הצמיחה הגדול בעולם? מה ההבדלים המשמעותיים בין האסלאם השיעי לסוני, וכיצד הם משפיעים על החיים שלנו כאן? ואיך משפיע המזרח התיכון, על העולם כולו?

לא צריך להיות דבוקים לערוצים זרים, כדי להבין שלעולם יש התעניינות מיוחדת במזרח התיכון.

האזור הזה, שכולל את חצי האי ערב, הסהר הפורה, אסיה הקטנה ופרס, מעמיס על גבו אלפי שנים של היסטוריה, תרבות, דת ואנושות שניצבים על קדמת הבמה העולמית.

החוג ללימודי המזרח התיכון והאסלאם סוקר את המאפיינים הגיאופוליטיים של המזרח התיכון, של המדינות המוסלמיות ממרוקו במערב ועד איראן במזרח, מתורכיה בצפון ועד תימן וסודן בדרום – וכמובן, במדינת ישראל.

נתמקד בהיווצרותן של 3 הדתות המונותאיסטיות, בדגש על האסלם ומורכבותה ההיסטורית, הדתית, התרבותית והכלכלית בכל רחבי העולם.

הבנת התהליכים ההיסטוריים, הפוליטיים, הדיפלומטיים, הכלכליים, החברתיים והתרבותיים חיונית עבור מעצבי המדיניות בישראל, חוקרים באקדמיה, עובדי משרדי הממשלה והמגזר הציבורי על כל גווניו, אנשי עסקים, אנשי הוראה, פעילים בארגונים אזרחיים, וכל מי שמבקש להבין את האזור.

החוג, שנחשב לאחד הוותיקים באוניברסיטה, הצמיח כאן דורות של מזרחנים שמכהנים כיום בתפקידי מפתח להבנת הקונפליקט במזרח התיכון, בצמתי קבלת החלטות, מכונים ממשלתיים ומכוני מחקר.

מה יש כאן בשבילך?

אוניברסיטת חיפה נחשבת למגדלור של סובלנות אקדמית, והחוג למזרח תיכון ואסלאם הפועל בה נהנה מחוויית לימודים ייחודית, בסביבה רב-תרבותית ובין-דתית מובילה.

במסגרת הלימודים ייסקרו מוקדים בולטים במזרח התיכון, ולימודי דת האסלאם, הלאומיות הערבית, החברה הפלסטינית, מעמד האישה והמשפחה, משפט וחברה, תקשורת, תיירות ועוד.

אוניברסיטת חיפה מציעה מגוון מלגות המפורטות כאן>>

מלגת אהבת עולם המעניקה 2,000$ לכל שנת לימודים

יש לך פסיכומטרי גבוה? עוד יותר כדאי לך ללמוד אצלנו
אם ציון הפסיכומטרי הכללי שלך הינו 730 ומעלה, יש לנו בשבילך מלגה בשיעור 100% משכר הלימוד לשנה הראשונה.
אם ציון הפסיכומטרי הכללי שלך בין 700 לבין 729, יש לנו בשבילך מלגה בשיעור 50% משכר הלימוד לשנה הראשונה.

פסיכומטרי 600+

אם ציון הפסיכומטרי הכללי שלך בין 625 לבין 699, יש לך אפשרות לזכות במלגה בשיעור 50% משכר הלימוד לשנה הראשונה
.
אם ציון הפסיכומטרי הכללי שלך בין 600 לבין 624, יש לך אפשרות לזכות במלגה בשיעור 35% משכר הלימוד לשנה הראשונה
.
כללי הזכאות למלגות מפורטים כאן >>

בנוסף לתנאי הקבלה הכלליים של האוניברסיטה, עליכם לעמוד בתנאי הקבלה החוגיים:

קבלה לפי ציון סכם:
ציון סכם: 550 ומעלה (טווח המתנה – 500-549)
רמת סיווג אנגלית: טרום בסיסי ומעלה על בסיס מבחן אמירנט או פרק האנגלית בבחינת הפסיכומטרי
רמת סיווג עברית: ציון 105 ומעלה במבחן יעלנט או מבחן סיווג עברית באוניברסיטת חיפה או סיום בהצלחה של קורס עברית באקדמיה במסגרת המכינה האוניברסיטאית

• קבלה לתוכנית דו- שנתית מותנת במעבר ראיון אישי וציון פסיכומטרי גולמי 600 ומעלה

או: קבלה דרך מסלול אופק (קדם תואר):

• למסלול דו-חוגי בלבד: מעבר בהצלחה 3 קורסים בציון 75 ומעלה במהלך סמסטר א' בשנה הראשונה ללימודים

על בסיס תעודת בגרות – ללא פסיכומטרי:
תעודת בגרות מלאה בממוצע בגרות משוקלל של 85 ומעלה (לחישוב ממוצע הבגרות המשוקלל >> מחשבון סיכוי קבלה)
רמת סיווג אנגלית: בסיסי ומעלה על בסיס מבחן אמירנט או פרק האנגלית בבחינת הפסיכומטרי

*רק לאחר שתסיימו את מסלול הקדם תהפכו לסטודנטים מן המניין

או: קבלה ללא פסיכומטרי דרך מכינת אוניברסיטת חיפה:
קבלה ישירה לתואר:
ממוצע ציונים של 85 ומעלה במכינת אוניברסיטת חיפה
רמת סיווג אנגלית: מתקדמים א' ומעלה על בסיס מבחן אמירנט או פרק האנגלית בבחינת הפסיכומטרי

או: קבלה דרך אפיק מעבר מהאוניברסיטה הפתוחה:
ניתן להתקבל ללא פסיכומטרי דרך "אפיקי מעבר" מהאוניברסיטה הפתוחה, פרטים כאן >>

או: קבלה לבעלי תואר קודם ממוסד אקדמי מוכר:
ממוצע תואר: 80 ומעלה

מסלול דו-חוגי: במסלול זה משלבים הסטודנטים לימודים בחוג עם לימודים בהיקף שווה בחוג נוסף. היקף הלימודים בכל אחד מהחוגים מגיע ל-60 נ.ז.: 48 נקודות זכות בקורסים הנלמדים במסגרת החוג + 12 נ.ז. בקורסים מחוגים אחרים בפקולטה למדעי הרוח או מפקולטות אחרות (ע"פ החלטת החוג). הנקודות זכות יכללו מבין האשכולות העשרה. סך הכל 120 נ.ז.

הקבלה למסלול החד–חוגי תערך בחופשת הקיץ שלאחר שנת הלימודים הראשונה. תלמידים אשר השיגו ציון ממוצע של 80 לפחות בלימודי שנה א', והמעוניינים בלימודי המסלול, יפנו בכתב, בבקשה מנומקת לראש החוג, יוזמנו לראיונות אישיים. הקבלה אינה מותנית בידיעה קודמת של הלשון הערבית.

מסלול חד-חוגי: תוכנית הלימודים במסלול כוללת, בנוסף לקורסים הניתנים במסלול הדו-חוגי: סדנת אקטואליה וקורסי בחירה בלימודי החברה והתרבות הערבית, כגון: אמנות האסלאם, מערכת היחסים הבינלאומית, המיעוט הפלסטיני בישראל ותולדות החוק והמשפט בארצות האסלאם. מרכיב חשוב בתוכנית הוא לימוד מוגבר של השפה הערבית הספרותית והמדוברת. היקף הלימודים במסלול זה מבוסס על 100 נקודות זכות בקורסים הנלמדים במסגרת החוג + 20 נ.ז. בקורסים במסגרת קורסים בלימודי החוג השני.

תוכניות נוספות שיכולות לעניין אותך:
תואר ראשון בלימודי המזרח התיכון והאסלאם – דו-חוגי – עם לימודי שפה מזרח תיכונית – ערבית ספרותית /ערבית מדוברת/ פרסית/ או תורכית
תואר ראשון במדעי המדינה ולימודי המזרח התיכון והאסלאם
תואר ראשון בלימודי המזרח התיכון והאסלאם ובמדעי הרוח הדיגיטליים
תואר ראשון בלימודי המזרח התיכון והאסלאם – בשנתיים

כשתסיימו את התואר תוכלו למצוא את עצמכם כמו הבוגרים והבוגרות שלנו במוסדות וארגונים כגון: משרדי ממשלה שונים (משרד החוץ, משרד הביטחון וזרועות הביטחון השונות); במגזר העסקי בו יש מגוון של חברות פרטיות הבעלות קשרים עסקיים עם מדינות במזרח התיכון. כמו כן, עולם התקשורת רווה באפשרויות תעסוקה לבוגרים שלנו. בנוסף לכל המקצועות, תמיד יש אפשרות להמשיך לתארים מתקדמים ולהשתלב בתחום המחקר האקדמי ובעתיד גם להשתלב בסגל אקדמי במוסדות להשכלה גבוהה.