לימודי תואר ראשון בפילוסופיה

משך הלימודים: 3 שנים | מתכונת הלימודים: חד חוגי ודו חוגי | סטטוס הרשמה: למועדי הרשמה לחץ כאן | אתר החוג

ההחלטה לגבי קבלה לתוכנית לימודי פילוסופיה לתואר ראשון באוניברסיטת חיפה מתבצעת על סמך עמידה בכל בתנאי הקבלה הכלל אוניברסיטאיים ותנאי הקבלה החוגיים יחדיו*.

תנאי הקבלה הכלל אוניברסיטאיים הם:

1. תעודת בגרות מלאה=תעודת בגרות ישראלית, או שוות ערך לה.
  2. ציון בשפה האנגלית מתוך הבחינה הפסיכומטרית, מבחן אמ"יר, בחינת אמי"רם או על סמך מבחני SAT, TOFEL ו-IELTS. רמת האנגלית המינימלית הנדרשת לתחילת תואר ראשון הינה בסיסי. סטודנט שאינו עומד בתנאים אלו וציונו באנגלית הוא בין 50-84 יהיה במעמד "על תנאי".

3. ציון בבחינת ידע בעברית (יע"ל או יעלנט) המיועדת למועמדים ששפת ההוראה בביה"ס התיכון לא הייתה עברית ולא נבחנו בבחינה הפסיכומטרית בשפה העברית. הציון הנדרש בבחינה הינו 120. אוניברסיטת חיפה מאפשרת למועמדיה לגשת לבחינת מיון בעברית (למידע נוסף והרשמה לבחינה לחץ כאן).

בנוסף לתנאי הקבלה הכלל אוניברסיטאיים, על המועמד לעמוד בתנאי הקבלה החוגיים:

תנאי קבלה ללא פסיכומטרי לבעלי תעודת בגרות**:
מועמדים בעלי בגרות בממוצע 80 לפחות יתקבלו למסלול קדם תואר ראשון (בסמסטר א' בלבד) – במסלול זה ידרשו המועמדים ללמוד שני קורסים, ולסיימם בממוצע של 70 לפחות:
מבוא לאתיקה (מספר קורס 107.2700)
מבוא לפילוסופיה יוונית (מספר קורס 107.1138)
באם יעמדו בציונים הנדרשים בקורסי הקדם, יוכלו להתקבל לתואר ראשון בסמסטר שלאחר מכן. הקורסים שילמדו יהוו חלק מהתואר.

תנאי קבלה לבעלי תואר אקדמי
בעלי תואר אקדמי ממוסד מוכר, המעוניינים בלימודי פילוסופיה לתואר ראשון, יידרשו לעמוד בדרישות הבאות:
ממוצע 80 לפחות בתואר הקודם

אפשרות לאפיק מעבר מהאוניברסיטה הפתוחה על פי התנאים המפורטים באתר האוניברסיטה הפתוחה.

*אוניברסיטת חיפה שומרת לעצמה את הזכות לשנות את האמור בתנאי הקבלה, באם תתגלה טעות.
**תעודת בגרות=תעודת בגרות ישראלית, או שוות ערך לה

עידכון אתר 10.01.2023

אפשרויות תעסוקה בסיום הלימודים: לא תמצאו מודעות דרושים רבות שבהן כתוב: "דרוש פילוסוף". אך יש לזכור כי בלימודי התואר הראשון מקובל ללמוד במסגרת דו-חוגית, וזה מאפשר לשלב בחירת חוג "מעשי" עם לימודי הפילוסופיה המציעים עניין, הבנה ואף חוכמה. ובכל מקרה, מחקרים מארה"ב ומדינות נוספות מראים (ראו פירוט באתר החוג) כי לימודי פילוסופיה מקנים ללומדים אותם יתרון משמעותי בתחום התעסוקה, וכלים חשובים שישרתו אתכם בכל עבודה שבה תבחרו, כל עוד אחת מדרישות התפקיד היא: לחשוב.