לימודי תואר ראשון בפכ"מ - תואר ראשון משולב בפילוסופיה, כלכלה ומדעי המדינה

משך הלימודים: 3 שנים | מתכונת הלימודים: חד חוגי | סטטוס הרשמה: למועדי הרשמה לחץ כאן  | אתר החוג

לעצב את פני החברה בתואר ראשון משולב בפילוסופיה, כלכלה ומדעי המדינה

עד כמה מוסר משפיע על קבלת החלטות מדיניות?
איך מחליטים לאיזו אוכלוסייה 'דחוף' יותר להקצות משאבים כלכליים?
ולמה עניינים כמו צדק וזכויות הפרט, יכולים להפיל ממשלות?

התואר הראשון המשולב בפילוסופיה, כלכלה ומדעי המדינה (פכ"מ) באוניברסיטת חיפה, בוחן את הקשר הבלתי מעורער בין שאלות מוסריות ופילוסופיות, לבין פוליטיקה וכלכלה.
החוג מזמין אותך לצאת למסע אקדמי מרתק דרכו מעוצב החזון החברתי, באמצעות כלים רבי עצמה ורבי השפעה על הכלכלה, המדיניות ציבורית והפוליטיקה.

התוכנית אידיאלית לאלו הרואים את עצמם כמקבלי החלטות בשירות הציבורי-ממשלתי, במגזר העסקי ובארגונים בינלאומיים, ומכשירה את הסטודנטים במיומנויות הדרושות כדי לנווט בסביבה אסטרטגית גלובלית מורכבת.
החוג מטפח חוש כלכלי, הבנה עמוקה של הצרכים החברתיים, בדגש על צדק חברתי, סולידריות ואוטונומיה אישית, לצד היכרות עמוקה עם עולם השירות הציבורי.

תוכניות פכ"מ מוכרות מזה שנים כמובילות דור חדש של מנהיגים, ומעצבות מחדש את הפרופיל האישי והמקצועי של העובדים במגזר הציבורי והפרטי בארץ, ואנחנו שמחים לאפשר לתלמידי אוניברסיטת חיפה להצטרף למגמה חשובה זו.

מלגת אהבת עולם המעניקה 2,000$ לכל שנת לימודים

יש לך פסיכומטרי גבוה? עוד יותר כדאי לך ללמוד אצלנו
אם ציון הפסיכומטרי הכללי שלך הינו 730 ומעלה, יש לנו בשבילך מלגה בשיעור 100% משכר הלימוד לשנה הראשונה.
אם ציון הפסיכומטרי הכללי שלך בין 700 לבין 729, יש לנו בשבילך מלגה בשיעור 50% משכר הלימוד לשנה הראשונה.
פסיכומטרי 600+
אם ציון הפסיכומטרי הכללי שלך בין 680 לבין 699, יש לך אפשרות לזכות במלגה בשיעור 50% משכר הלימוד לשנה הראשונה
.
אם ציון הפסיכומטרי הכללי שלך בין 660 לבין 679, יש לך אפשרות לזכות במלגה בשיעור 35% משכר הלימוד לשנה הראשונה
.
כללי הזכאות למלגות מפורטים כאן >>

ההחלטה לגבי קבלה ללימודים בתוכנית פכ"מ באוניברסיטת חיפה מתבצעת על סמך עמידה בכל בתנאי הקבלה הכלל אוניברסיטאיים ותנאי הקבלה החוגיים יחדיו*.

תנאי הקבלה הכלל אוניברסיטאיים הם:

1. תעודת בגרות מלאה=תעודת בגרות ישראלית, או שוות ערך לה.
  2. ציון סיווג 85 בשפה האנגלית (רמה בסיסית ) מתוך הבחינה הפסיכומטרית, מבחן אמ”יר, אמי”רם או סיווג.או על סמך מבחני SAT, TOFEL ו-IELTS. רמת האנגלית המינימלית הנדרשת לתחילת תואר ראשון הינה בסיסי. סטודנט שאינו עומד בתנאים אלו וציונו באנגלית הוא בין 50-84 יהיה במעמד "על תנאי".

3. ציון בבחינת ידע בעברית (יע"ל או יעלנט) המיועדת למועמדים ששפת ההוראה בביה"ס התיכון לא הייתה עברית ולא נבחנו בבחינה הפסיכומטרית בשפה העברית. הציון הנדרש בבחינה הינו 120. אוניברסיטת חיפה מאפשרת למועמדיה לגשת לבחינת מיון בעברית (למידע נוסף והרשמה לבחינה לחץ כאן).

בנוסף לתנאי הקבלה הכלל אוניברסיטאיים, על המועמד לעמוד בתנאי הקבלה החוגיים:

1. ציון משוקלל מתמטי 640  (למחשבון סיכויי הקבלה לחץ כאן)
  2. בגרות במתמטיקה ברמת 5 יח' בציון של 70 לפחות, או ברמת 4 יח' מתמטיקה בציון 80 לפחות.
  3. ציון בבחינת ידע בעברית (יע”ל, יעלנט או סיווג) המיועדת למועמדים ששפת ההוראה בביה”ס התיכון לא הייתה עברית ולא נבחנו בבחינה הפסיכומטרית בשפה העברית. הציון הנדרש בבחינה הינו 120 או מעבר קורס אוריינות עברית.
  4. ציון סיווג 85 בשפה האנגלית (רמת בסיסי) מתוך הבחינה הפסיכומטרית, מבחן אמ”יר, אמי”רם או סיווג.
  5. עמידה בתנאי הקבלה האוניברסיטאיים (תעודת בגרות או תעודה שוות ערך לה כגון תעודת מכינה).
    * למי שאינו עומד בתנאי הבגרות במתמטיקה, קיימת אפשרות להירשם לקורס קיץ להשלמת 4 יח"ל במסגרת המכינה האוניברסיטאית. מועד פתיחת הקורס: 18.07.2023.פרטים באתר התכנית.

קבלה ללא פסיכומטרי תתאפשר בתנאים הבאים:
1. קבלה ישירות לתואר:
בגרות מלאה בממוצע 112.5 ומעלה (כולל בונוסים)
בגרות במתמטיקה – 4 יח"ל ציון 80 או 5 יח"ל ציון 70 לפחות
ציון סיווג אנגלית ממבחן אמירם/אמיר/פסיכומטרי –רמת בסיסי לפחות.
רמת סיווג עברית: ציון 120 במבחן יע"ל (לחייבים במבחן ידע בעברית

2. קבלה לקורסי קדם
במסלול קורסי קדם, הסטודנטים יידרשו ללמוד בסמסטר הראשון ללימודיהם 5 קורסים, ולעבור אותם בציון ממוצע של 70 לפחות. קורסי קדם הינם קורסי מבוא הנלמדים טרם הקבלה של המועמד לתואר. הקורסים הינם חלק מתכנית הלימודים של החוג, ויוכרו לתואר למי שיסיים אותם בהצלחה. משך לימודי קורסי הקדם – סמסטר אחד בלבד. על מנת להתקבל למסלול קורסי קדם פכ"מ יש לעמוד בתנאים הבאים:

1. בגרות מלאה בממוצע 100 ומעלה (כולל בונוסים) או סכם 570-629.
  2. בגרות במתמטיקה – 4 יח"ל ציון 80 או 5 יח"ל ציון 70 לפחות.
  3. ציון סיווג 85 בשפה האנגלית (רמת בסיסי) מתוך הבחינה הפסיכומטרית, מבחן אמ”יר, אמי”רם או סיווג.
  4. רמת סיווג עברית: ציון 120 במבחן יע"ל (לחייבים במבחן ידע בעברית)

קבלת בוגרי המכינה של אוניברסיטת חיפה ללא מבחן פסיכומטרי-תשפ"ד

קבלה למסלול הרגיל:
1. ממוצע ציונים במכינת מדעי החברה והרוח:93  גולמי  ( ללא בונוסים)
2. ציון 80 לפחות בקורס 4 יחידות לימוד במתמטיקה או או ציון 70 לפחות בקורס 5 יחידות לימוד במתמטיקה
3. רמת סיווג אנגלית: רמת בסיסי לפחות
4. רמת סיווג עברית: ציון 120 במבחן יע"ל (לחייבים במבחן ידע בעברית)

קבלה למסלול קדם תואר:

1.  ממוצע מכינה 85-92 גולמי (ללא בונוסים).
  2. 4 יח"ל מתמטיקה בציון 80 לפחות, או 5 יח"ל בציון 70 לפחות.
  3. רמת סיווג אנגלית : רמת בסיסי לפחות
  4. ציון 120 במבחן יע"ל (לחייבים במבחן ידע בעברית)

שימו לב! אם הנכם מעוניינים להגיש מועמדות לקורסי קדם, יש להירשם באתר האוניברסיטה בלשונית תואר ל"לימודים לקראת תואר ראשון – פכ"מ", ולא להירשם ישירות לתואר.

* אוניברסיטת חיפה שומרת לעצמה את הזכות לשנות את האמור בתנאי הקבלה, באם תתגלה טעות או יהיו שינויים בדרישות הקבלה.

**תעודת בגרות=תעודת בגרות ישראלית, או שוות ערך לה.

לימודי פכ"מ מתקיימים במתכונת חד חוגית במשך 3 שנים.

הלימודים כוללים קורסי חובה וקורסי בחירה בתחומי פילוסופיה, כלכלה ומדעי המדינה, וכן קורסים אינטרגטיביים ייחודיים לתכנית פכ"מ.

כשתסיימו את התואר תוכלו למצוא את עצמכם כמו הבוגרים והבוגרות שלנו בתחומי מנהל עסקים; כלכלה ובנקאות; ייעוץ פיננסי; המנהל הציבורי ומדיניות ציבורית; מוסדות חברתיים כגון השלטון המקומי; כנסת ישראל ומשרדי הממשלה; חברות ותאגידים עירוניים; גופי ייעוץ אסטרטגי; גופי תקשורת פרטיים וממסדיים; בעמותות ובארגונים בתחום הבלתי פורמלי. כמו כן, ישנה אפשרות להמשיך לתואר שני בכל אחד מהתחומים בתוכנית: פילוסופיה, כלכלה או מדע המדינה.