לימודי תואר ראשון באמנות יצירה

משך הלימודים:
3 שנים I מתכונת הלימודים: חד-חוגי ודו חוגי I סטטוס הרשמה: למועדי הרשמה לחץ כאן I אתר החוג

• ההחלטה לגבי קבלה ללימודי תואר ראשון באמנות יצירה לאוניברסיטת חיפה מתבצעת על סמך עמידה בכל בתנאי הקבלה הכלל אוניברסיטאיים ותנאי הקבלה החוגיים יחדיו*.

תנאי הקבלה הכלל אוניברסיטאיים הם:

1. תעודת בגרות מלאה=תעודת בגרות ישראלית, או שוות ערך לה
    2. ציון בשפה האנגלית מתוך הבחינה הפסיכומטרית, מבחן אמ"יר, בחינת אמי"רם או על סמך מבחני SAT, TOFEL ו-IELTS. רמת האנגלית המינימלית הנדרשת לתחילת תואר ראשון הינה בסיסי. סטודנט שאינו עומד בתנאים אלו וציונו באנגלית הוא בין 50-84 יהיה במעמד "על תנאי".
    3. ציון בבחינת ידע בעברית (יע"ל או יעלנט) המיועדת למועמדים ששפת ההוראה בביה"ס התיכון לא הייתה עברית ולא נבחנו בבחינה הפסיכומטרית בשפה העברית. הציון הנדרש בבחינה הינו 120. אוניברסיטת חיפה מאפשרת למועמדיה לגשת לבחינת מיון בעברית (למידע נוסף והרשמה לבחינה לחץ כאן).

• בנוסף לתנאי הקבלה הכלל אוניברסיטאיים, על המועמד לעמוד בתנאי הקבלה החוגיים:

• ציון משוקלל 520 או תנאי קבלה מיוחדים לפקולטה למדעי הרוח
    • עמידה בבחינת כניסה הכוללת הצגת תיק עבודות, ראיון אישי ותרגיל ברישום
      • על תיק העבודות להכיל בין 15-20 עבודות מקוריות מ-3 שנים אחרונות בתחומי האמנות הפלסטית – רישום / ציור / פיסול / הדפס/ צילום וכו', עבודות שלא ניתניות לניוד ניתן להביא בקובץ דיגיטלי על גבי הֶחְסֵן נייד (Disk on Key)
      • ראיון אישי
      • תרגיל ברישום
      הערה: מכינת קיץ חוגית- מועמדים אשר ידרשו להשתתף במכינת קיץ של החוג (פרטים מלאים באתר החוג) התאמתם תבחן במהלך מכינת הקיץ החוגית.
    • קבלת בוגרי המכינה של אוניברסיטת חיפה ללא מבחן פסיכומטרי-תשפ"ד ,ממוצע ציונים במכינת מדעי החברה והרוח:  :80 ומעלה.

עמידה בתנאי הקבלה החוגיים:

וועדת קבלה חוגית ולעיתים במידת הצורך ,להשתתף במכינה המורכבת מסדנאות להוראת טכניקות ומושגי יסוד באמנות.מכינה של אוניברסיטת חיפה לתואר ראשון ללא מבחן  פסיכומטרי

• למחשבון סיכויי קבלה לחץ כאן

תנאי קבלה ללימודי תואר ראשון באמנות יצירה ללא פסיכומטרי לבעלי תעודת בגרות**:

המועמד יידרש להציג תיק עבודות, לעמוד במבחן חוגי מעשי ובראיון קבלה.

*אוניברסיטת חיפה שומרת לעצמה את הזכות לשנות את האמור בתנאי הקבלה, באם תתגלה טעות.

**תעודת בגרות=תעודת בגרות ישראלית, או שוות ערך לה

עידכון אתר 11.01.2023

תנאי הקבלה הכלל אוניברסיטאיים הם:

1. תעודת בגרות מלאה=תעודת בגרות ישראלית, או שוות ערך לה

• בנוסף לתנאי הקבלה הכלל אוניברסיטאיים, על המועמד לעמוד בתנאי הקבלה החוגיים:

• ציון משוקלל 520 או תנאי קבלה מיוחדים לפקולטה למדעי הרוח
      • עמידה בבחינת כניסה הכוללת הצגת תיק עבודות, ראיון אישי ותרגיל ברישום
        • ראיון אישי
        • תרגיל ברישום

עמידה בתנאי הקבלה החוגיים:

• למחשבון סיכויי קבלה לחץ כאן

תנאי קבלה ללימודי תואר ראשון באמנות יצירה ללא פסיכומטרי לבעלי תעודת בגרות**:

המועמד יידרש להציג תיק עבודות, לעמוד במבחן חוגי מעשי ובראיון קבלה.

**תעודת בגרות=תעודת בגרות ישראלית, או שוות ערך לה

עידכון אתר 11.01.2023

אפשרויות תעסוקה בסיום הלימודים:

בוגרי תואר ראשון באמנות יצירה מועסקים בתחומי הדרכה, הוראה, מוזיאולוגיה, אוצרות וכדומה.