המשנה לרקטור– פרופ' מאיר חמו

פרופסור מאיר חמומאיר חמו הוא פרופסור מן המניין בחוג לפילוסופיה באוניברסיטת חיפה.
סיים את לימודי הדוקטורט בפילוסופיה של הפיזיקה באוניברסיטת קיימברידג', אנגליה ב-1996; התזה עסקה בפירושים למכניקת הקוונטים.
המשיך לפוסט-דוקטורט באוניברסיטה העברית 1995-6, באוניברסיטת תל אביב 1996-7, ובאוניברסיטת בן-גוריון 1997-8.
זכה במלגת אלון לחוקרים צעירים מצטיינים בחוג לפילוסופיה באוניברסיטת חיפה ב-1998.
כיהן כראש החוג לפילוסופיה בחיפה בין השנים
2008-2012.
חמו כתב, ביחד עם פרופסור אורלי שנקר, את הספר: ה"דרך אל השד של מקסוואל: יסודות מושגיים של המכניקה הסטטיסטית", שיצא לאור בהוצאת אוניברסיטת קיימברידג' ב-2012.
פרסם כ-50 מאמרים בפילוסופיה של הפיזיקה: על יסודות מכניקת הקוונטים ופירושיה, מכניקה סטטיסטית קלסית וקוונטית, תורת היחסות, הסתברות בפיזיקה, ופיזיקליזם בפילוסופיה של הנפש ובמדעים המיוחדים;
ערך 3 קבצי מאמרים בפילוסופיה של הפיזיקה ופילוסופיה של המדע שיצאו לאור בהוצאת ספרינגר.
זכה במענקי מחקר בארץ ובעולם והדריך מספר רב של תלמידי מאסטר ודוקטורט.
נשוי לתמי הראל, אב לשלושה ילדים, ומתגורר בתל אביב.