שני ספרים של בוגרות עיצוב תקשורת חזותית
בין המובחרים בתחרות "תריסר ספרים"

מתוך הספר של הילה בן-שבת אטרי
מתוך ספרה של הילה בן-שבת אטרי

ברכות לבוגרות החוג לעיצוב תקשורת חזותית, הילה בן-שבת אטרי ויעל לרנר. פרויקטי הגמר של שתיהן נבחרו לרשימה הקצרה של תחרות "תריסר ספרים", בקטגוריית "חצי־תריסר", שבה מתחרים ספרים שנוצרו כפרויקטי גמר באקדמיות לעיצוב. השנה הוגשו לתחרות 150 ספרים. כל שופט ושופטת עברו על כל הספרים בנפרד, ואחר כך דנו יחד בספרים שבחרו. כך נבחרה הרשימה הקצרה, ומתוכה ייבחרו הזוכים.

הספר של הילה בן-שבת אטרי נקרא "אבולוציה ספקולטיבית של האות העברית", והוא נוצר בהנחיית כפיר מלכא. הספר שואל איך האות העברית תיראה בעתיד, לאור תמורות טכנולוגיות ותרבותיות ודרכי ביטוי רב־ממדיות. הוא מציג חקירה של תרחישים חזותיים ניסיוניים ומציע דרכי חשיבה חדשות על האות העברית. הספר של יעל לרנר נקרא "ראיתי יונה", והוא נוצר בהנחיית נועה סגל. הספר עוקב אחרי מגוון התחושות שמעורר סמל היונה, ומראה איך סמל השלום המוכר משנה את משמעותו מול המציאות הישראלית. רצף של דימויים מקומיים מוביל את הקורא מהתרוממות רוח וציפייה דרוכה ועד להתרסקות אל קרקע מדממת, וחושף עד כמה שברירית התקווה כאן.

עבודה של יעל לרנר
מתוך ספרה של יעל לרנר

בראש צוות השיפוט עומד דן עוזרי, ולצדו עפרי בן דב, נעם בן דוד, יואב גתי, טליה לביא, נועה מנהיים, נואל ערפאת ואבי שומר. השופטים מביאים נקודות מבט שונות על עולם הספר: מנכ"ל רשת חנויות ספרים, מנהלת בהוצאת ספרים, עורכת וסופרת, במאית ותסריטאית, בעל הוצאה לאור, סופר ומשורר, מעצבי זהות גרפית ואסטרטגיה, מעצבי ספרים ובוגרת טרייה של שנקר.

סמל היונה בין תקווה לשברים – עוד על עבודתה של יעל לרנר