האוניברסיטה גאה להיות האוניברסיטה הישראלית הראשונה שהוכרה כ- Age Friendly University. בכך מצטרפת האוניברסיטה ל- Age-Friendly University, Global Network, הכוללת עשרות אוניברסיטאות בכל העולם שמעודדות ומאפשרות לאנשי ונשות הגיל השלישי להשתתף בפעילויות הליבה של האוניברסיטה – כולל לימודים, מחקר ופעילויות חברתיות ותרבותיות.היוזמה, שהובילו פרופ' אנה זיסברג, ד"ר אורית הירש- מציאולס, ד"ר סיגל נעים יחד עם וועדת היגוי הכוללת נציגים ונציגות מכל הפקולטות, היא חלק מהמחויבות של האוניברסיטה להשפיע בצורה פעילה על המרקם החברתי ולהביא לשינוי, כחלק מחזון הקיימות החברתית והסביבתית שלנו.בכך מצטרפת האוניברסיטה לרשת בינלאומית של קהילות ידידותיות לאנשים מבוגרים שפועלים לשילוב אנשים ונשים בגיל השלישי באופן הרבה יותר מעורב בכלל ארגוניו וסביבותיו כולל כסטודנטים/ות ובפעילויות בקמפוס ומחוצה לו. בפן האקדמי, המעמד החדש יאפשר שיתופי פעולה עם אוניברסיטאות דומות מכל העולם, השתתפות בכנסים, מחקרים ויוזמות חברתיות משותפות.כדי לאפשר את ההשתלבות של אנשים זקנים/ות בחיי הקמפוס, ולהבטיח את הצלחתם/ן, נערכו במהלך השנה החולפת סקרי עומק כדי לבדוק אילו צרכים קיימים, ומה עלול להוות מכשול עבורם/ן, ובהתאם בימים הללו מבוצעים התאמות וחידודי נהלים.