לראשונה, שני חוקרים מאוניברסיטה זכו במענק המחקר היוקרתי של האיחוד האירופי, ה – ERC Consolidator. מענק בגובה של כ – 2 מיליון יורו הוענק לפרופ' טלי קריסטל מהחוג לסוציולוגיה על מחקרה בנושא: התפלגות ההכנסות במקום העבודה – תפקידם של יחסי הכח, קונפליקט ופשרה. ד"ר עמנואל ננטה מבית הספר לארכיאולוגיה ותרבויות ימיות זכה במענק של כ – 2.7 מיליון יורו על מחקרו בנושא: מעגן ספינות בנמל.

פרופ' קריסטל היא בין החוקרות הבודדות בארץ שזכו ב-ERC זו הפעם השנייה. במסגרת מענק המחקר הנוכחי תבחן מחדש פרופ' קריסטל את ההנחות הרווחות כיום בחקר אי-השוויון בהכנסות וזאת על ידי בחינת שלוש סוגיות מרכזיות: הראשונה תבחן את התפלגות סך כל ההכנסות כולל שכר עבודה, הטבות נלוות ממקום העבודה והכנסות מהון וזאת בניגוד להנחה הרווחת הבוחנת רק את התפלגות השכר. סוגיה שניה במחקר תעסוק בשאלה איפה נוצר אי השוויון? פרופ' קריסטל  תנתח במחקר את אי-השוויון בהכנסות, כאשר בניגוד למחקרים אחרים, הנתונים לגבי ההכנסות יגיעו ממקומות העבודה עצמם. סוגיה נוספת תבחן האם מארגים של כוח מיקוח, ויחסים של קונפליקט ופשרה בין קבוצות חברתיות-כלכליות מרחיבים או מצמצמים את אי-השוויון. "הגידול באי-השוויון בשכר במהלך העשורים האחרונים מהווה את אחת הבעיות כלכליות-חברתיות הבוערות של זמננו. המחקר יאפשר לנו להשיג ידע מבוסס מחקר על מימדי אי-השוויון בהכנסות והאפשרויות הטמונות ביחסי כח שוויונים יותר לצמצום אי-השוויון וגידול עוגת ההכנסות", אמרה פרופ' קריסטל.

מחקרו של ד"ר ננטה יעסוק בחקר נמלים מהתקופה הרומית, כמפתח להבנת התרבויות הימיות של הים התיכון. זכייתו של ד"ר ננטה היא השלישית בשנים האחרונות של חוקרים מבית הספר לארכיאולוגיה ותרבויות ימיות. נמלים, בוודאי בעת העתיקה, היוו מקום מרכזי במארג החברתי של התרבויות הימיות ששטו בימי הים התיכון. אולם בעוד שמחקרים רבים התמקדו במבנים, המחקר הנוכחי יבקש להתמקד גם בפעילויות הנוספות שקרו בנמלים והיכולת שניתן ללמוד מהם על תרבויות אלה.

פרופ' גור אלרואי, רקטור האוניברסיטה, בירך על הזכייה: "אנחנו גאים על המשך הזכיות של חוקרי וחוקות האוניברסיטה במענקי המחקר היוקרתיים ביותר של האיחוד האירופי, ובייחוד על כך שהמחקרים הזוכים ממשיכים להיות מחקרים שעוסקים בקיימות חברתית וסביבתית – בהווה, בעתיד ובעבר. הזכיות הללו הן חלק מהדגש שאנחנו באוניברסיטת חיפה שמים על מחקר שמטרתו לסייע לחברה – בישראל ובעולם. מחקר שלא נשאר רק בכותלי האקדמיה אלה יוצא החוצה ומאפשר לנו לשנות את המציאות בה אנו חיים".