מתחמם ומאיים: האוניברסיטה תציין ביום שני (7.11.2022) את "יום האקלים" במגוון אירועים והרצאות לסגל, לסטודנטים והסטודנטיות ולקהל הרחב. האירועים, יתקיימו במקביל לפתיחת ועידת האקלים של האו"ם בשארם א-שייח, שמטרתה ריכוז המאמצים הגלובליים למניעת משבר האקלים. "שינויי האקלים הנובעים מפליטת כמויות אדירות של גזי חממה לאטמוספרה ע"י האנושות מהווים את המשבר הגדול והמאתגר בן זמננו. למשבר זה השפעות על כל תחומי חיינו והוא מציב את העולם במצב חירום בינלאומי. ביום האקלים נעמיק את הידע אודות הגורמים למשבר האקלים, הסיכונים הנובעים ממנו והאפשרויות העומדות בפני האנושות לתיקון וזאת לפני שיהיה מאוחר מדי", אמר פרופ' גור אלרואי רקטור האוניברסיטה.

יום האקלים באוניברסיטה יתקיים תחת הכותרת: "מתחמם ומאיים: משבר האקלים, סיכונים, אתגרים והזדמנויות" והוא חלק מחזון האוניברסיטה הרואה חשיבות עליונה בהעמקת המחויבות לחזון הקיימות הסביבתית והחברתית במחקר, בהוראה בהתנהלות אחראית ומקיימת ובהרחבת מעגלי ההשפעה על החברה הישראלית.

כאמור, במסגרת היום יתקיימו שני אירועים לקהל הרחב. הסופר מאיר שלו יגיע למרכז התרבות של הספרייה ויעביר, החל מהשעה 17:00, הרצאה בנושא: "יחס התנ"ך לטבע ולסביבה והקשר למשבר הסביבתי בן זמננו". בשעה 18:30 תחל הרצאתה של ד"ר רויטל בוקמן מבית הספר למדעי הים ע"ש ליאון צ'רני בנושא, "האם גם אנחנו נעלם בגלל שינויי האקלים". ההרצאה תהייה וירטואלית, באמצעות וובינר, כך שניתן יהיה לצפות בה מכל מקום.

אירועים נוספים במהלך היום יהיו מיועדים לסגל ולקהילת הסטודנטים והסטודנטיות. חברי וחברות סגל האוניברסיטה יעבירו הרצאות בסגנון TED העוסקות בסיכונים ובאתגרים השונים בקמפוס הכרמל, בהם הרצאתה של פרופ' שלומית פז (ראש מוקד אקלים וקיימות סביבתית) על "משבר האקלים – מבט גלובלי, אזורי וישראלי". בקמפוס העיר ע"ש לורי לוקיי יעביר פרופ' עפר ארזי הרצאה בנושא "יזמות למען כדור הארץ"; יתקיימו שתילת צמחים בקמפוס ובגינות הקהילתיות ועוד.

פרטים על האירועים השונים בדף הפייסבוק:

19.10.22