שלב נוסף בהידוק הקשרים בין האוניברסיטה לאיחוד האמירויות הערביות. נחתם הסכם ראשון מסוגו לשיתוף פעולה אקדמי בין ספריית יונס וסוראיה נזריאן של האוניברסיטה לספרייה והארכיון הלאומי של איחוד האמירויות הערביות. שיתוף הפעולה יתמקד בחילופי חוקרים ומומחים, מחקר ארכיוני וחילופי אוספים, מתן גישה למשאבים של הספריות לחוקרים וחוקרות של שני המוסדות וקיום אירועים וכנסים משותפים. על ההסכם חתמו נשיא האוניברסיטה פרופ' רון רובין, עבדאללה מאג'ד אל עלי מנהל הספרייה והארכיון הלאומי של איחוד האמירויות, בנוסף לגב' נעמי גרדינגר מנהלת הספרייה ולפרופ' דפנה רבן המנהלת האקדמית של הספרייה. "מזכר ההבנות מסמל שבירה של גבולות מחקריים במזרח התיכון. חומרים רבים שהיו חסומים לקהל החוקרים הישראלי יהיו מעתה נגישים, וגם ההפך, האמירתים מוצאים עניין רב בחומרי הספרייה שלנו, בתהליכי דיגיטציה ובכלים החדשניים בתחום מדעי הרוח הדיגיטליים המפותחים באוניברסיטת חיפה. אנחנו מקווים שההסכם יוביל גם לאירועים נוספים כמו תערוכות משותפות, כנסים ואירועי תרבות סביב תחומי עניין משותפים – ויש הרבה כאלה", אמרה ד"ר מורן זגה ,ראש מדור מזרח תיכון ברשות המחקר.

בטקס החתימה השתתפו מטעם האוניברסיטה סגן הנשיא לבינלאומיות וקיימות מר ברוך מרזן מנהלת קשרי ממשל, קהילה וקשרי חוץ גב' הילה אלראי, מנהלת הספריה גב' נעמי גרדינדר, ד"ר מורן זגה ראש מדור מזרח תיכון ברשות המחקר. מהצד האמריתי. שגריר איחוד האמירויות בישראל – מוחמד אל-ח'אג'ה,  עבדאללה מאג'יד אל עלי -מנהל הארכיון, חאמד אל מוטאירי – אחראי קשרי חוץ – ויישוג פרחאן אל מרזוקי ומתאם האירועים הבכיר- חסאן סעיד בין טאלאך.

"הספרייה גאה להיות יוצרת הקשר הראשוני  עם הספרייה והארכיון הלאומי של האמירויות, ספריית האוניברסיטה היא הראשונה בארץ שחותמת על הסכם לשיתוף פעולה עם הספריה והארכיון הלאומי האמירתי. אנו רואים בקשר החדש הזדמנות להעשרת אוספים ושיתוף פעולה מידעני, שישרת את אוכלוסיות החוקרים בשתי המדינות", אמרה נעמי גרדינגר מנהלת הספרייה.

13.3.22