לימודי תעודת הוראה בחוג למדעי הלמידה וההוראה במסלול חד-שנתי

משך הלימודים: שנה | מתכונת הלימודים: לימודי תעודה | סטטוס הרשמה: למועדי הרשמה לחץ כאן | אתר החוג

לימודי הוראה בחוג למדעי הלמידה וההוראה מעוגנים בתפיסה אינטגרטיבית של רכישת ידע עיוני ומעשי על למידה והוראה. לימודי תעודת הוראה מציעים לסטודנטים הזדמנות להיות חלק מקהילת למידה המלווה על ידי חוקרים ומומחים בעלי שם בינלאומי המקנים ללומדים בסיס תיאורטי ומעשי, חשיפה לטכנולוגיות חדשניות ולתיאוריות חינוכיות מגוונות. התנסות מעשית – התוכנית משלבת בין רף אקדמי גבוה ובין התנסות מעשית בבית הספר שהיא חלק בלתי נפרד וחשוב בתהליך הכשרת המורה לעתיד. ההכשרה מתקיימת בתיכונים מהטובים באזור חיפה במגזר היהודי, הערבי והדרוזי בדגם ״אקדמיה כתה״ המבטיח התנסות עומק בבית הספר.

בחוג קיימות תוכניות לימודי הוראה לקראת תעודת הוראה בתחומי הדעת השונים הנלמדים בבתי הספר: אנגלית, היסטוריה, ערבית כשפת אם, ספרות, לשון, גאוגרפיה, תיאטרון, מוסיקה, אמנות ואזרחות.

תנאי הקבלה לתוכנית לימודי הוראה לתעודה במסלול חד–שנתי (לבתי ספר על-יסודיים)

תחומי הדעת הנלמדים במסלול זה הם: תעודת הוראה במוסיקה רב גילי, תעודת הוראה באנגלית, תעודת הוראה בהיסטוריה ותעודת הוראה בערבית שפת אם בלבד.

1. מועמדים שסיימו תואר ראשון בתחום הדעת (מוסיקה, אנגלית, היסטוריה וערבית שפת אם).
  2. הציון הממוצע בתחום הדעת אותו הם מבקשים להורות, צריך להיות 78 לפחות.
  3. בעלי תואר ראשון ממוסד מוכר להשכלה גבוהה, ששפת ההוראה בו אינה עברית, יידרשו להיבחן בעברית ברמה הנדרשת על ידי האוניברסיטה. האפשרויות לבחינת ידע בעברית הן אחת משתיים: בחינת יע"ל או בחינת יעלנט. בנוסף, מי שלא השלים בגרות בשפה העברית, או פסיכומטרי בשפה העברית, ולא עשה בחינת יע"ל או בחינת יעלנט, יקבל זימון מהמכינה למבחן סיווג בעברית, לאחר שירשם ללימודים.
  4. פטור מקורסי אנגלית.
  5. יועדפו מועמדים בעלי הממוצעים הגבוהים ביותר.
  6. ראיונות אישיים/קבוצתיים
  7. אין חובה לקבל מועמד, גם אם מילא את תנאי המינימום הנדרשים לקבלה לחוג.

אוניברסיטת חיפה שומרת לעצמה את הזכות לשנות את האמור בתנאי הקבלה, באם תתגלה טעות .

• לימודי הוראה לתעודה במסלול חד–שנתי מוסיקה
  • לימודי הוראה לתעודה במסלול חד–שנתי אנגלית
  • לימודי הוראה לתעודה במסלול חד-שנתי היסטוריה
  • לימודי הוראה לתעודה במסלול חד–שנתי ערבית שפת אם

פתיחת תכניות הלימודים החד-שנתיות לתעודת הוראה במקצועות השונים מותנית במספר תלמידים מינימאלי.

בסיום לימודי הוראה באוניברסיטת חיפה תוכלו להשתלב כמורים במערכות חינוך פורמאליות ואלטרנטיביות.