קמפוס העיר , ע”ש לורי לוקיי

אודות
קמפוס העיר של אוניברסיטת חיפה הוקם בתמיכת מר לורי לוקיי ופרופ' פרד טאובר ובשיתוף פעולה עם עיריית חיפה, כחלק מהחזון של אוניברסיטת חיפה לקחת חלק אינטגרלי במרחב העירוני, באמצעות מתן נגישות לחברי וחברות הסגל ולסטודנטים ולסטודנטיות שלה למרקם העירוני ולמרכזי ההיי-טק והסטארט אפ של העיר חיפה.
אחרי שבשנים האחרונות אזור העיר התחתית של חיפה היה בתנופת התחדשות, כיום הוא כבר אחד המקומות התוססים והמרתקים בחיפה. יזמי היי-טק צעירים, בעיקר בתחום הרפואה הדיגיטלית, בחרו להקים את משרדיהם בסביבה זו. גם מוקד הבילויים, חיי הלילה והקולינריה עברו לעיר התחתית, הפאבים תוססים ומהווים מוקד משיכה לרבים.
בכדי לממש את חזונה של אוניברסיטה עירונית, שהיא חלק בלתי נפרד מהמרקם הסביבתי, הקימה אוניברסיטת חיפה את הקמפוס הטכנולוגי שלה בעיר התחתית של חיפה. סמיכות הקמפוס לאמצעי תחבורה מגוונים ובכלל זה תחנת הרכבת, הכרמלית וצירי התחבורה הראשיים, הגבירו את הנגישות והפכו את קמפוס העיר לאטרקטיבי במיוחד לסטודנטים ולחברי הסגל מכל רחבי מדינת ישראל.
השנה מתמקדת הפעילות, שתתרחב בעתיד, בבניין ע"ש דילן טאובר ("בניין דילן") ברחוב הנמל 16- בו ממוקמות מעבדות החוג למדעי המחשב, נלמדות תכניות מיוחדות ונערכים כנסים ואירועים.
החל משנת תשפ"ג (אוקטובר 2022) יעברו לקמפוס העיר ע"ש לורי לוקיי החוג למדעי המחשב והחוג למערכות מידע, כולל מעבדות המחקר ומשרדי הסגלים האקדמי והמנהלי. מעבר זה יכלול את כל תכניות הלימודים לכל התארים (Ph.D ,M.Sc, B.Sc).
בנוסף, יינתנו בקמפוס העיר מגוון שירותים לסגל ולסטודנטים, ובכלל זה שירותי רשות המחקר, מינהל תלמידים, דיקנאט הסטודנטים, ספרייה ועוד.
מיזם הקמת הקמפוס הטכנולוגי של אוניברסיטת חיפה בעיר הינו מיזם אסטרטגי וייחודי, שישדרג את האוניברסיטה כמוסד מחקר והוראה מוביל אזור הצפון עבור כל המדינה.
הקמפוס העתידי של האוניברסיטה ישתרע על פני חמישה בניינים:
* בבניין ייחודי המשודרג בימים אלה ברחוב הנמל 63-67, הבניין הוקם בשנות ה-30 של המאה הקודמת על-ידי חברת "סולל בונה" ומיועד לאכלס את החוג למדעי המחשב והחוג למערכות מידע. בבניין יפעלו חברי הסגל האקדמי וחוקרים, מזכירויות החוגים, מעבדות ומרכזים ומכוני מחקר.
* בניין דילן הממוקם ברחוב הנמל 16, אחד הבניינים הבולטים והיפים בעיר התחתית מבינת עיצובו המיוחד, כולל כיתות לימוד בהן הותקנו תשתיות היברידיות מתקדמות, מגוון שירותים לסטודנטים ועוד. בקרוב מתוכננת הקמת מתחם ייחודי לסטודנטים שבו יוכלו ללמוד, לחקור ולפתח חיי חברה ענפים באופן רצוף 24/7.
* בניין פלמר 4 הינו בניין המיועד לשימור, ובזכות תרומה נדיבה שקיבלה האוניברסיטה מתוכננות להתווסף לו 4 קומות, שיהוו את ליבת שיתופי הפעולה עם קהילת היזמות והחדשנות המתגבשת בימים אלו בעיר חיפה, במסגרת היוזמות להקמת רובע החדשנות. במבנה זה יוכלו חוקרי ותלמידי האוניברסיטה לפתח יוזמות, ולהשתלב במגוון חברות הסטארט-אפ הפועלות באיזור.