קמפוס העיר , ע”ש לורי לוקיי

קמפוס העיר

אודות

קמפוס העיר של אוניברסיטת חיפה הוקם בתמיכת מר לורי לוקיי ופרופ' פרד טאובר ובשיתוף פעולה עם עיריית חיפה, כחלק מתוכנית לשיפור נגישות הסטודנטים וחברי הסגל  לאוניברסיטת חיפה, ולסביבה העירונית ולמרכזי ההייטק והסטארט אפ של העיר חיפה.

בשנים האחרונות אזור העיר התחתית של חיפה נמצא בתנופת התחדשות. יזמי היי-טק צעירים, בעיקר בתחום הרפואה הדיגיטלית, בחרו להקים את משרדיהם בסביבה המתפתחת. גם מוקד הבילויים, חיי הלילה והקולינריה עברו לעיר התחתית, הפאבים תוססים ומהווים מוקד משיכה לרבים.

האוניברסיטה זיהתה את הפוטנציאל של המקום,  והחלה לממש את המשמעות של אוניברסיטה עירונית, ושל חזון המולטיברסיטה, ולהיות חלק בלתי נפרד מהמרקם הסביבתי.  סמיכות הקמפוס לאמצעי תחבורה מגוונים ובכלל זה תחנת הרכבת, הכרמלית וצירי התחבורה הראשיים, הגבירו את הנגישות והפכו את קמפוס העיר לאטרקטיבי במיוחד לסטודנטים ולחברי הסגל.

השנה, מתמקדת  הפעילות, שתתרחב בעתיד, בבניין ע"ש דילן טאובר ("בניין דילן") – שבו ממוקמות מעבדות החוג למדעי המחשב, נלמדות תכניות מיוחדות ונערכים כנסים ואירועים.

בהמשך, יוקם בקמפוס בית הספר הראשון מסוגו בארץ למדעי הנתונים. בי"ס זה נחשב למיזם ייחודי, וישדרג את האוניברסיטה כמוסד מחקר והוראה מוביל בתחומי מדעי הנתונים. הקמפוס יכלול כיתות לימוד ומעבדות מחקר מתקדמות, אשר ישתלבו עם קהילת היזמות המתפתחת בעיר התחתית.

הקמפוס העתידי ישתרע על פני חמישה בניינים: בבניין ייחודי שמשודרג בימים אלה ברחוב הנמל 63-67, הבניין הוקם בשנות ה-30 של המאה הקודמת על-ידי חברת "סולל בונה",  ברחוב שער פלמר 4, ובבניין דילן הממוקם ברחב הנמל 16, שהוא אחד הבניינים הבולטים בעיר התחתית, מבחינת עיצובו המיוחד.