סגן נשיא ומנכ”ל אוניברסיטת חיפה

פקס: 04-8343441

דוא”לbmarzan@univ.haifa.ac.il

קורות חיים

ברוך מרזן בוגר אוניברסיטת חיפה בחוגים לכלכלה ולסטטיסטיקה ומוסמך החוג לסוציולוגיה ואנתרופולוגיה במגמת סוציולוגיה ארגונית יישומית במסלול מחקרי.

למר ברוך מרזן הכרות מעמיקה עם המערכת האקדמית והמינהלית בכלל ובאוניברסיטת חיפה בפרט והוא בעל ניסיון ניהולי של כ – 35 שנים בתחום התקציבים והכספים, הבנייה, משאבי אנוש וניהול כללי . במסגרת תפקידו כסגן נשיא ומנכ”ל אחראי לניהולה השוטף ופיתוחה הכללי והפיזי של האוניברסיטה. במסגרת זו היה אחראי לתוכנית אב חדשה לאוניברסיטה, לתכנון והקמה של פרויקטים לבניה בהיקפים של עשרות מיליוני שקלים; פרויקטים של מחשוב ומערכות מידע ובכלל זה הטמעת מערכת ERP של חברת SAP , חתימה על הסכמים קיבוציים עם ארגוני העובדים, הסמכת האוניברסיטה לתקני מכון התקנים בנושא איכות ובטיחות ול”קמפוס ירוק” ע”י המשרד להגנת הסביבה; שינויים ארגוניים ברמות שונות להגדלת החיסכון וההתייעלות בעשרות מיליוני שקלים.

מר מרזן חבר בפורום המנכל”ים של האוניברסיטאות בישראל ובין השנים 2019 – 2020 כהן בו כיו”ר פורום המנכ”לים של ועד ראשי האוניברסיטאות. בתפקיד זה ייצג את האוניברסיטאות מול גורמי ממשל שונים ומגוונים; חבר בועד המנהל של מחב”א; היה חבר האספה הכללית של מכון התקנים הישראלי, חבר בחבר הנאמנים של ביה”ס הריאלי העברי בחיפה וחבר האסיפה הכללית של קרן ידע לעובדי המח”ר ועוד.

משמש כדירקטור בבית הספר לתיירות בע”מ וכיהן כדירקטור מן הציבור וסגן יו”ר תאגיד המים של עיריית חיפה-מי כרמל בע”מ במשך 6 שנים.

מר מרזן מילא שורה ארוכה של תפקידים באוניברסיטה בהם: המזכיר האקדמי (2000-2004), מנהל רשות המחקר, ראש המערך לקליטת עלייה ומנהל אדמיניסטרטיבי של היחידה ללימודי חוץ. בנוסף, שימש כיו”ר פורום מנהלי רשויות מחקר בישראל, חבר חבר הנאמנים של האוניברסיטה, חבר הוועד המנהל, הסנאט וההנהלה. במסגרת תפקידיו כהן בועדות רבות בקמפוס שעסקו במגוון של נושאים. זכה בפרס הנשיא למנהל המצטיין על תרומה ייחודית לניהול המשאבים האקדמיים באוניברסיטה.