לימודי תואר ראשון - חוגי לימוד ומסלולים לתואר ראשון

תואר ראשון בשפה וספרות אנגלית

משך הלימודים: 3 שנים | מתכונת הלימודים: חד חוגי ודו חוגי | סטטוס הרשמה: הרשמה לסמסטר א’ תשפ”א סגורה. הרשמה לשנת תשפ”ב תחל ב17.01.2021 אתר החוג

ההחלטה לגבי קבלה ללימודים לתואר ראשון לאוניברסיטת חיפה מתבצעת על סמך עמידה בכל בתנאי הקבלה הכלל אוניברסיטאיים ותנאי הקבלה החוגיים יחדיו*.

תנאי הקבלה הכלל אוניברסיטאיים הם:

1. תעודת בגרות מלאה=תעודת בגרות ישראלית, או שוות ערך לה
  2. ציון בשפה האנגלית מתוך הבחינה הפסיכומטרית, מבחן אמ”יר, בחינת אמי”רם או על סמך מבחני SAT, TOFEL ו-IELTS. אוניברסיטת חיפה מאפשרת למועמדיה לגשת לבחינת מיון באנגלית (למידע נוסף והרשמה לבחינה לחץ כאן). רמת האנגלית המינימלית הנדרשת לתחילת תואר ראשון הינה טרום בסיסי א’.
  3. ציון בבחינת ידע בעברית (יע”ל או יעלנט) המיועדת למועמדים ששפת ההוראה בביה”ס התיכון לא הייתה עברית ולא נבחנו בבחינה הפסיכומטרית בשפה העברית. הציון הנדרש בבחינה הינו 120. אוניברסיטת חיפה מאפשרת למועמדיה לגשת לבחינת מיון בעברית (למידע נוסף והרשמה לבחינה לחץ כאן).

בנוסף לתנאי הקבלה הכלל אוניברסיטאיים, על המועמד לעמוד בתנאי הקבלה החוגיים:

• ציון משוקלל 600, או תנאי קבלה מיוחדים לפקולטה למדעי הרוח
  • בחינת כניסה חוגית
  • דרישות חוגיות – רמת מתקדמים א’ באנגלית+ בגרות באנגלית 5 יח”ל או רמת מתקדמים ב’ באנגלית+בגרות באנגלית 4 יח”ל.
  • למחשבון סיכויי הקבלה לחץ כאן

תנאי קבלה ללא פסיכומטרי לבעלי תעודת בגרות**:

קבלה לתואר ראשון תתאפשר לבעלי ממוצע בגרות 90 לפחות עם אנגלית 4  יח”ל בציון 95 לפחות או 5 יח”ל בציון 85 לפחות. כמו כן, המועמדים ידרשו לעמוד בסדנת מיון חוגית (פרטים מלאים באתר החוג).

רמת אנגלית נדרשת – רמת מתקדמים א’ לפחות לבעלי 5 יח”ל באנגלית, או רמת מתקדמים ב’ לפחות לבעלי 4 יח”ל באנגלית.

*אוניברסיטת חיפה שומרת לעצמה את הזכות לשנות את האמור בתנאי הקבלה, באם תתגלה טעות או יהיו שינויים הקשורים במשבר הקורונה והיציאה ממנו.

**תעודת בגרות=תעודת בגרות ישראלית, או שוות ערך לה

• תלמידי החוג יכולים לבחור במסלול חד חוגי או במסלול דו חוגי.
  • תכנית מדעי רוח דיגיטליים בשילוב החוג למערכות מידע – יש לעמוד בתנאי הקבלה של שני החוגים (מידע נוסף באתרי החוגים)

אפשרויות תעסוקה בסיום הלימודים: הוראה בבתי ספר (לבעלי תעודת הוראה), המשך לתואר שני ומחקר בספרות ובבלשנות. עיסוק בתרגום, כתיבה ויצירה, ביקורת ספרותית.

למידה הוראה והדרכה, פסיכולוגיהלימודי אסיהתיאטרוןאמנות יצירה