לימודי תואר ראשון במקרא

משך הלימודים: 3 שנים | מתכונת הלימודים: חד-חוגי או דו-חוגי | נלמד בקמפוס הכרמל | שם התואר: .B.A במקרא | סטטוס הרשמה: למועדי הרשמה | אתר החוג

בנוסף לתנאי הקבלה הכלליים של האוניברסיטה, עליכם לעמוד בתנאי הקבלה החוגיים:

קבלה לפי ציון סכם:
ציון סכם: 500 ומעלה (טווח המתנה – 450-499)
רמת סיווג אנגלית: בסיסי ומעלה על בסיס מבחן אמירנט או פרק האנגלית בבחינת הפסיכומטרי
רמת סיווג עברית: ציון 120 ומעלה במבחן יעלנט או מבחן סיווג עברית באוניברסיטת חיפה או סיום בהצלחה של קורס עברית באקדמיה במסגרת המכינה האוניברסיטאית

או: קבלה ללא פסיכומטרי עם ציון בגרות גבוה:
תעודת בגרות מלאה בממוצע בגרות משוקלל של 100 ומעלה (לחישוב הממוצע >> מחשבון סיכוי קבלה)

או: קבלה דרך מסלול אופק (קדם תואר):
על בסיס תעודת בגרות – ללא פסיכומטרי:
תעודת בגרות מלאה

*רק לאחר שתסיימו את מסלול הקדם תהפכו לסטודנטים מן המניין

או: קבלה ללא פסיכומטרי דרך מכינת אוניברסיטת חיפה:
קבלה למסלול הרגיל:
ממוצע ציונים של 80 ומעלה במכינת אוניברסיטת חיפה

או: קבלה לבעלי תואר קודם ממוסד אקדמי מוכר:
ממוצע תואר: 70 ומעלה

מסלול חד-חוגי: ניתן להצטרף רק לקראת תחילת שנה ב'. סטודנטים יוכלו ללמוד במסלול החד–חוגי רק לאחר שהשלימו בהצלחה את כל שיעורי שנה א׳ בחוג למקרא ועמדו בתנאי המעבר לשנה ב' בחוג. כמו כן, על הסטודנטים לעמוד גם בתנאי המעבר לשנה ב' בחוג השני. הקבלה למסלול זה תהיה בהתאם להישגי הסטודנטים ולאחר ראיון אישי.

המסלול החד-חוגי נועד לאפשר לסטודנטים ללמוד היקף לימודים רחב יותר. היקף הלימודים במסלול זה מבוסס על 72 נקודות זכות בקורסים הנלמדים במסגרת החוג + 48 נ"ז בקורסים במסגרת מקבצי החוג ללימודים רב-תחומיים ו-אשכולות העשרה (״דרך הרוח״ | ״מדעי הנתונים והסייבר״ | ״חדשנות ויזמות" | "משאבי אנוש" | "קיימות וסביבה" | "תקשורת דיגיטלית מעשית"). בתוך ה-48 נ.ז. יכללו הקורסים מהחוג השני בשנה א'. סה"כ 120 נ"ז.

הסטודנטים במסלול יכולים להתמחות באחד מהנושאים הבאים: תרגומי המקרא השונים, תרבות והיסטוריה של המזרח התיכון הקדום, המקרא בספרות היהודית הבתר-מקראית. הסטודנטים לומדים גם שפה עתיקה – אכדית, מצרית או יוונית – בהתאם לתחום התמחותו.

מסלול דו-חוגי: במסלול זה משלבים הסטודנטים לימודים בחוג עם לימודים בהיקף שווה בחוג נוסף. היקף הלימודים בכל אחד מהחוגים מגיע ל-60 נקודות זכות (היקף הלימודים בחוג למקרא מבוסס על 48 נ"ז בקורסים הנלמדים במסגרת החוג + 12 נ"ז בקורסים מאשכולות העשרה). סה"כ 120 נ"ז.

כשתסיימו את התואר תוכלו למצוא את עצמכם כמו הבוגרים והבוגרות שלנו בהדרכה ובאוצרות במוזיאונים; בתחום התיירות: ברשות העתיקות; בהוראת מקצוע התנ"ך ושל"ח בבתי ספר (לבעלי תעודת הוראה). נוסף לכל המקצועות, תמיד יש אפשרות להמשיך לתארים מתקדמים ולהשתלב בתחום המחקר האקדמי בתחומי המקרא וידיעת הארץ ובעתיד גם להשתלב בסגל אקדמי במוסדות להשכלה גבוהה.