לימודי תואר ראשון - חוגי לימוד ומסלולים לתואר ראשון

תואר ראשון במדעי המחשב

משך הלימודים: 3 שנים | מתכונת הלימודים: חד חוגי/דו חוגי | סטטוס הרשמה:  פתוח להרשמה לסמסטר ב תשפ”א. פתוח להרשמה לסמסטר א’ תשפ”ב  אתר החוג

ההחלטה לגבי קבלה ללימודים לתואר ראשון לאוניברסיטת חיפה מתבצעת על סמך עמידה בכל בתנאי הקבלה הכלל אוניברסיטאיים ותנאי הקבלה החוגיים יחדיו*.

תנאי הקבלה הכלל אוניברסיטאיים הם:

1. תעודת בגרות מלאה=תעודת בגרות ישראלית, או שוות ערך לה
  2. ציון בשפה האנגלית מתוך הבחינה הפסיכומטרית, מבחן אמ”יר, בחינת אמי”רם או על סמך מבחני SAT, TOFEL ו-IELTS. אוניברסיטת חיפה מאפשרת למועמדיה לגשת לבחינת מיון באנגלית ((למידע נוסף והרשמה לבחינה לחץ כאן). רמת האנגלית המינימלית הנדרשת לתחילת תואר ראשון הינה טרום בסיסי א’.
  3. ציון בבחינת ידע בעברית (יע”ל או יעלנט) המיועדת למועמדים ששפת ההוראה בביה”ס התיכון לא הייתה עברית ולא נבחנו בבחינה הפסיכומטרית בשפה העברית. הציון הנדרש בבחינה הינו 120. אוניברסיטת חיפה מאפשרת למועמדיה לגשת לבחינת מיון בעברית (למידע נוסף והרשמה לבחינה לחץ כאן).

בנוסף לתנאי הקבלה הכלל אוניברסיטאיים, על המועמד לעמוד בתנאי הקבלה החוגיים:

• ציון משוקלל 700
  • יע”ל 110
  • דרישות חוגיות נוספות – בגרות במתמטיקה 5 יח”ל בציון 75 או 4 יח”ל בציון 90
  • תנאי קבלה עבור התכנית המשולבת עם מדעי הקוגניציה: ציון משוקלל 700, ציון פסיכומטרי גולמי 715, בגרות במקצוע מתמטיקה 4 יח”ל ציון 90 או 5 יח”ל ציון 75, יע”ל 110.
  • עבור תכנית מדעי הנתונים: ציון משוקלל 700 בגרות במתמטיקה 5 יח”ל בציון 80 או 4 יח”ל בציון 90, יע”ל/יעלנט/סיווג 120 או מעבר קורס אוריינות עברית,עבור מועמדים ששפת ההוראה בבית ספרם לא היתה עברית, פסיכומטרי גולמי בחישוב כמותי 675, רכיב כמותי במבחן הפסיכומטרי 130.
  • למחשבון סיכויי הקבלה לחץ כאן
  • מסלול חד חוגי
  • במסלול הדו חוגי ניתן לשלב את החוג למדעי המחשב עם החוגים אופקים, מתמטיקה, מערכות מידע, מדעי הקוגניציה ועם ביולוגיה בלבד.
  • תכנית מדעי הנתונים

אפשרויות תעסוקה בסיום הלימודים: בתעשיות עתירות הידע, במקצועות בין-תחומיים. בחברות הפיתוח הגדולות בארץ, כמו גם בחברות הזנק מצליחות. בעלי תעודת הוראה יכולים לעסוק בהוראת התחום