לימודי תואר ראשון בסטטיסטיקה

משך הלימודים: 3 שנים | מתכונת הלימודים: חד חוגי ודו חוגי | סטטוס הרשמה: למועדי הרשמה לחץ כאן  | אתר החוג

סטטיסטיקה הינה מדע העוסק באיסוף, ייצוג, עיבוד וניתוח נתונים והסקת מסקנות, תכנית הלימודים בחוג מקנה כלים מגוונים, יישומיים ועיוניים, ומכשירה את בוגריה לעבוד כמדעני נתונים בתעשיות עתירות ידע (היי-טק), בתחום הביו-רפואה, ביטוח ועוד. חשוב לציין שבשנים אחרונות הפך מדען הנתונים לאחד המקצועות המבוקשים ביותר בשוק העבודה.

במהלך הלימודים לתואר ראשון מקנים את הכלים ההסתברותיים, סטטיסטיים ומתמטיים הדרושים. כמו כן, נלמדים קורסים בתכנות סטטיסטי, מודלים סטטיסטיים, למידה סטטיסטית ותיאוריה הרלוונטית לתחומי ידע אלה. הלימודים מהווים את הבסיס ללימודי תואר שני בתחומים השונים של סטטיסטיקה והסתברות. תכנית הלימודים בסטטיסטיקה הנה מגוונת ובין התכניות החדשניות בארץ.

תכנית מדעי הנתונים: התכנית בנויה על החוזקות של שלושה חוגים: סטטיסטיקה, מערכות מידע ומדעי המחשב. במסגרת החוג לסטטיסטיקה התכנית שמה דגש על הפקת ידע מנתונים גדולים.

מלגת אהבת עולם המעניקה 2,000$ לכל שנת לימודים

יש לך פסיכומטרי גבוה? עוד יותר כדאי לך ללמוד אצלנו
אם ציון הפסיכומטרי הכללי שלך הינו 730 ומעלה, יש לנו בשבילך מלגה בשיעור 100% משכר הלימוד לשנה הראשונה.
אם ציון הפסיכומטרי הכללי שלך בין 700 לבין 729, יש לנו בשבילך מלגה בשיעור 50% משכר הלימוד לשנה הראשונה.
פסיכומטרי 600+
אם ציון הפסיכומטרי הכללי שלך בין 700 לבין 699, יש לך אפשרות לזכות במלגה בשיעור 50% משכר הלימוד לשנה הראשונה
.
אם ציון הפסיכומטרי הכללי שלך בין 680 לבין 699, יש לך אפשרות לזכות במלגה בשיעור 35% משכר הלימוד לשנה הראשונה
.
כללי הזכאות למלגות מפורטים כאן >>

ההחלטה לגבי קבלה ללימודים לתואר ראשון לאוניברסיטת חיפה מתבצעת על סמך עמידה בכל בתנאי הקבלה הכלל אוניברסיטאיים ותנאי הקבלה החוגיים יחדיו*.

תנאי הקבלה הכלל אוניברסיטאיים הם:

1. תעודת בגרות מלאה=תעודת בגרות ישראלית, או שוות ערך לה.
  2. ציון בשפה האנגלית מתוך הבחינה הפסיכומטרית, מבחן אמ"יר, בחינת אמי"רם או על סמך מבחני SAT, TOFEL ו-IELTS. רמת האנגלית המינימלית הנדרשת לתחילת תואר ראשון הינה בסיסי. סטודנט שאינו עומד בתנאים אלו וציונו באנגלית הוא בין 50-84 יהיה במעמד "על תנאי".

3. ציון בבחינת ידע בעברית (יע"ל או יעלנט) המיועדת למועמדים ששפת ההוראה בביה"ס התיכון לא הייתה עברית ולא נבחנו בבחינה הפסיכומטרית בשפה העברית. הציון הנדרש בבחינה הינו 120. אוניברסיטת חיפה מאפשרת למועמדיה לגשת לבחינת מיון בעברית (למידע נוסף והרשמה לבחינה לחץ כאן).

בנוסף לתנאי הקבלה הכלל אוניברסיטאיים, על המועמד לעמוד בתנאי הקבלה החוגיים:

עבור מסלול חד ודו-חוגי
ציון משוקלל מתמטי 650
בגרות מתמטיקה ציון 75 ב- 4 או 5 יח"ל
יע"ל/יעלנט/סיווג 120 או מעבר קורס אוריינות עברית,עבור מועמדים ששפת ההוראה בבית ספרם לא היתה עברית (ציון 90-119 תתאפשר קבלה על תנאי)

עבור תכנית מדעי הנתונים:
ציון משוקלל מתמטי 705
בגרות במתמטיקה 5 יח"ל בציון 80 או 4 יח"ל בציון 90
פסיכומטרי גולמי בחישוב כמותי 675, רכיב כמותי במבחן הפסיכומטרי 130.

קבלת בוגרי המכינה של אוניברסיטת חיפה ללא מבחן פסיכומטרי-תשפ"ד

קבלה למסלול הרגיל:ממוצע ציונים במכינת מדעי החברה והרוח  90 ומעלה

ציון בקורס מתמטיקה  4 יחידות לימוד  או מתמטיקה ברמת  5 יחידות לימוד בציון 85 ומעלה

הקבלה מותנית באישור יועץ ב"א של החוג

מסלול  קבלה נוסף

ממוצע ציונים במכינת מדעי החברה והרוח :  80 ומעלה

ציון בקורס מתמטיקה  4 יחידות לימוד בציון 80 ומעלה

מתבקשים לפנות למזכירות החוג לסטטיסטיקה-חוג לסטטיסטיקה ממליץ לעשות מבחן פסיכומטרי כדי למנוע אי- קבלה לחוג במידה ולא תעמדו בתנאים המוזכרים מעלה.

תנאי קבלה מיוחדים למצטייני מכינת יום של אוניברסיטת חיפה
למחשבון סיכויי הקבלה לחץ כאן

*אוניברסיטת חיפה שומרת לעצמה את הזכות לשנות את האמור בתנאי הקבלה, באם תתגלה טעות.

**תעודת בגרות=תעודת בגרות ישראלית, או שוות ערך לה

אפשרויות תעסוקה בסיום הלימודים: עבודה בבנקים, חברות ביטוח, חברות היי-טק, חברות לעיבוד וניתוח נתונים.