לימודי תואר ראשון בגיאוגרפיה ולימודי סביבה

משך הלימודים: 3 שנים, תואר ראשון בשנתיים | מתכונת הלימודים: חד חוגי, דו חוגי | סטטוס הרשמה:  למועדי הרשמה לחץ כאן | אתר החוג

האדם, הסביבה, החברה – וכל מה שביניהם.

בואו להעמיק את הידע בבית הספר למדעי הסביבה
כיצד גאוגרפיה ולימודי סביבה פועלים ביחד, כדי להתמודד עם אתגרי שינויי האקלים?
איזה תפקיד ממלאת טכנולוגיית GIS בקבלת החלטות לפיתוח עירוני?
ומה ההשלכות המיידיות של דפוסי ההגירה, על חלוקת משאבי טבע?

החוג לגיאוגרפיה ולימודי סביבה בבית הספר למדעי הסביבה, אוניברסיטת חיפה, מזמין אותך לחקור את העולם בו אנו חיים, בעיקר בתופעות הפיסיות, הסביבתיות והאנושיות המתרחשות בו כל הזמן.
דרך דיונים מרתקים, התנסות במעבדה ובשדה ובסיורי שטח במקומות המעניינים ביותר בישראל, ניקח אותך למסע בין תקופות היסטוריות, עידנים גיאולוגים ונחשף לתובנות שיעזרו לנו לשמור על עתיד הפלנטה, מתוך מסקנות העבר.
בחוג נחקרים ונלמדים מגוון רחב של תחומים ובהם גאולוגיה, גאומורפולוגיה, אקלים, אקולוגיה, משאבי מים, גאוגרפיה תרבותית, חברתית, עירונית והיסטורית, קיימות, תיירות, תכנון ומדיניות סביבתית, מערכות מידע גאוגרפיות, חישה מרחוק, והתמודדות עם מצבי חירום.

מה יש כאן בשבילך?

בוגרי החוג משתלבים בתפקידי מפתח במגוון תפקידים רחב במגזר הציבורי והפרטי, במוסדות מחקר והוראה, משרדי תכנון, בארגונים סביבתיים ומשרדים ממשלתיים, ומביאים איתם ראייה רחבה והבנה סביבתית עמוקה, התורמת למחקר העצמאי ולתובנות בחיי היומיום.
אנשי ונשות הסגל שלנו ילוו אותך, יאתגרו אותך ויפתחו בפניך חלון לעולם מסקרן ומעורר השראה, של תובנות מחקריות ודרכים מגוונות לתיקון עולם.
אנחנו מזמינים אותך להגיע אלינו, לקבל כלים, חוויות וידע שיעזרו לך לפתח ראייה חדשה וקריירה משגשגת.

מלגת אהבת עולם המעניקה 2,000$ לכל שנת לימודים

יש לך פסיכומטרי גבוה? עוד יותר כדאי לך ללמוד אצלנו
אם ציון הפסיכומטרי הכללי שלך הינו 730 ומעלה, יש לנו בשבילך מלגה בשיעור 100% משכר הלימוד לשנה הראשונה.
אם ציון הפסיכומטרי הכללי שלך בין 700 לבין 729, יש לנו בשבילך מלגה בשיעור 50% משכר הלימוד לשנה הראשונה.
פסיכומטרי 600+
אם ציון הפסיכומטרי הכללי שלך בין 600 לבין 699, יש לך אפשרות לזכות במלגה בשיעור 50% משכר הלימוד לשנה הראשונה.

כללי הזכאות למלגות מפורטים כאן >>

ההחלטה לגבי קבלה ללימודים לתואר ראשון לאוניברסיטת חיפה מתבצעת על סמך עמידה בכל בתנאי הקבלה הכלל אוניברסיטאיים ותנאי הקבלה החוגיים יחדיו*.

תנאי הקבלה הכלל אוניברסיטאיים הם:

1. תעודת בגרות מלאה=תעודת בגרות ישראלית, או שוות ערך לה.
  2. ציון בשפה האנגלית מתוך הבחינה הפסיכומטרית, מבחן אמ"יר, בחינת אמי"רם או על סמך מבחני SAT, TOFEL ו-IELTS. רמת האנגלית המינימלית הנדרשת לתחילת תואר ראשון הינה בסיסי. סטודנט שאינו עומד בתנאים אלו וציונו באנגלית הוא בין 50-84 יהיה במעמד "על תנאי".

3. ציון בבחינת ידע בעברית (יע"ל או יעלנט) המיועדת למועמדים ששפת ההוראה בביה"ס התיכון לא הייתה עברית ולא נבחנו בבחינה הפסיכומטרית בשפה העברית. הציון הנדרש בבחינה הינו 120. אוניברסיטת חיפה מאפשרת למועמדיה לגשת לבחינת מיון בעברית (למידע נוסף והרשמה לבחינה לחץ כאן).

בנוסף לתנאי הקבלה הכלל אוניברסיטאיים, על המועמד לעמוד בתנאי הקבלה החוגיים:

• ציון משוקלל: 540 ללימודי יום
  • ציון משוקלל 500 ללימודי ערב
  • תנאים מיוחדים למסלולי הנדסאים, מורי דרך והכשרה מקצועית (מפורט באתר החוג)
  • ראיון קבלה או בחינת כניסה – במקרה הצורך ועל פי שיקול החוג
  • לתכנית תואר ראשון בשנתיים: ציון משוקלל  540, ציון יע"ל 120 או סיום קורס אוריינות עברית (עבור מועמדים אשר למדו בבית ספר בו שפת ההוראה לא היתה עברית), רמת אנגלית בסיסי לפחות
  • הערה: מכינת קיץ חוגית- מועמדים אשר ידרשו להשתתף במכינת קיץ של החוג (פרטים מלאים באתר החוג) התאמתם תבחן במהלך מכינת הקיץ החוגית.
  • קבלת בוגרי המכינה של אוניברסיטת חיפה ללא מבחן פסיכומטרי-תשפ"ד  ממוצע ציונים במכינת מדעי החברה והרוח :90 לפחות. מכינה של אוניברסיטת חיפה לתואר ראשון ללא מבחן  פסיכומטרי

• למחשבון סיכויי הקבלה לחץ כאן

תנאי קבלה ללא פסיכומטרי לבעלי תעודת בגרות**:

• בני 30 ומעלה יכולים להתקבל ללא פסיכומטרי –  על סמך בגרות מלאה בממוצע 75 לפחות, ראיון חוגי ועמידה בתנאי הקבלה האוניברסיטאיים.
  • מועמדים הצעירים מגיל 30, בעלי ממוצע בגרות משוקלל מעל 100 יוכלו להתקבל ללא צורך בפסיכומטרי, ובתנאי שעמדו במבחן יע"ל בציון 100 לפחות.
  • מסלול קדם תואר: מועמדים הצעירים מגיל 30, בעלי תעודת בגרות בציון ממוצע של  75 לפחות, יתקבלו למסלול קדם תואר ראשון וידרשו ללמוד בסמסטר א' תשפ"ד שלושה קורסי חובה ולעמוד בממוצע של 76 לפחות.

הסובב הפיזי בכדור הארץ – (3 נק') – בממוצע של 76 לפחות
 מבוא לגאולוגיה – (3 נק') – בממוצע של 76 לפחות
 מבוא לסביבה וקיימות – (4 נ') – בממוצע של 76 לפחות

באם יעמדו בציונים הנדרשים בקורסי הקדם, יוכלו להתקבל לתואר ראשון בסמסטר שלאחר מכן. הקורסים שילמדו יהוו חלק מהתואר.

תנאי קבלה לבעלי תואר אקדמי
בעלי תואר אקדמי ממוסד מוכר, המעוניינים ללמוד תואר ראשון בחוג לגיאוגרפיה ולימודי סביבה, יידרשו לעמוד בדרישות הבאות:
ממוצע תואר 70 לפחות

*אוניברסיטת חיפה שומרת לעצמה את הזכות לשנות את האמור בתנאי הקבלה, באם תתגלה טעות.
**תעודת בגרות=תעודת בגרות ישראלית, או שוות ערך לה

כשתסיימו את התואר תוכלו למצוא את עצמכם כמו יתר הבוגרים והבוגרות שלנו עוסקים בשלל מקצועות ותחומים בשוק הפרטי ובמגזר הציבורי. בין היתר תוכלו לעבוד כיועצים סביבתיים או יועצי קיימות במגוון חברות בתעשייה, תוכלו להשתלב במשרדי תכנון ממשלתיים  או פרטיים כמפעילי מערכות מידע גיאוגרפיות או מומחי מיפוי וניתוח מידע מרחבי, תוכלו לעבוד כגיאוגרפים באירגוני סביבה דוגמת רט"ג, החברה להגנת הטבע, קק"ל ועוד. הבוגרים שלנו השתלבו בעמדות מפתח בשירות המטאורולוגי, במשרד החקלאות, רשויות ניקוז, רשות מקרקעי ישראל, בגופים שונים העוסקים בניהול משאבי מים וקרקע, טיפול באסונות טבע, שימור ושיקום נופים ועוד. בעלי תעודת הוראה יכולים לעסוק בהוראה במערכת החינוך.