לימודי תואר שני בלימודי תרבות

משך הלימודים: תוכנית ללא תיזה – שנתיים ; מסלול עם תיזה – שלוש שנים | סטטוס הרשמה: ההרשמה לסמסטר א' תשפ"ד נפתחה ב- 29.1.2024 | אתר החוג

התכנית ללימודי תרבות של הפקולטה למדעי הרוח באוניברסיטת חיפה לימודי תואר שני (מ.א.) מעניקה הכשרה מתקדמת בחקר התרבות העכשווית תוך פתיחת צוהר למגוון גישות ביקורתיות: היבטים פילוסופיים, פסיכולוגיים, אתיים, ואמנותיים של התרבות בת זמננו. התכנית שמה דגש על הקשר בין מחקר עיוני ועשייה תרבותית, המתבטא הן בתכנים הנלמדים (פרקטיקום, סיורים…) והן בפעילויות ואירועים לאורך השנה.

• בוגרי תואר ראשון בציון 80 לפחות
  • דרישות חוגיות כמפורט באתר החוג

החוג ללימודי תרבות מציע כמה מסלולים:

• מסלול א': כולל כתיבת עבודת גמר מחקרית (תזה).
  • מסלול ב': ללא תזה.

כשתסיימו את התואר תוכלו למצוא את עצמכם כמו הבוגרים והבוגרות שלנו במוסדות תרבות – מוזיאונים, גלריות, ספריות, ארכיונים ועוד. אפשר לעבוד בתחומי הניהול, הדרכה, שיווק ויחסי ציבור. בעלי תעודת הוראה יכולים להשתלב בתחום ההוראה וללמד מקצועות כמו ספרות, תולדות האמנות, קולנוע, תיאטרון ומוזיקה בבתי ספר תיכוניים ועל-תיכוניים. נוסף לכל המקצועות, תמיד יש אפשרות להמשיך לתארים מתקדמים ולהשתלב בתחום המחקר האקדמי ובעתיד גם להשתלב בסגל אקדמי במוסדות להשכלה גבוהה.