לימודי תואר שני במדעי המדינה

משך הלימודים: תוכנית ללא תיזה – בשנה א' בשנתיים, מסלול עם תיזה – שלוש שנים  | סטטוס הרשמה: ההרשמה לסמסטר א' תשפ"ה נפתחה ב- 11.02.2024| אתר החוג

בית הספר למדעי המדינה – תואר שני

בית הספר למדעי המדינה באוניברסיטת חיפה, מציע תכניות מגוונות ללימודי תואר שני, אחת מהן תתאים לפיתוח הקריירה הנוכחית שלך, או תקפיץ אותך לקריירה העתידית שלך.

בין האפשרויות: תכניות בשנה אחת ללא תזה עם מגוון התמחויות בנושאים הנמצאים על סדר היום הציבורי, תכנית להכשרת מבקרים, תכניות בינלאומיות ותכניות ממוקדות מחקר שמעצימות סטודנטים לבניית מסלול אקדמי עצמאי, כתיבת תזה והמשך מחקר.

בכל אחת מהן, אנחנו שואפים לתת מענה למגוון רחב של תחומי עניין, ולהתעמק בתחומי התמחות ספציפיים כגון שלטון מקומי, דמוקרטיה, ניהול משא ומתן ו וכן ביקורת פנימית וציבורית, ביטחון לאומי, דיפלומטיה, פוליטיקה של המזרח התיכון.

לימודי התואר השני מתרכזים סביב שלושה תחומים בתוך מדעי המדינה: מינהל ציבורי ומדיניות ציבורית, יחסים בינלאומיים וממשל ורעיון מדיני.

תכניות הלימודים החווייתיות כוללות סדנאות, פעילויות וסיורים לימודיים בישראל ובחו"ל, המספקים הבנה ממקור ראשון של הדינמיקה הפוליטית המקומית והעולמית.

מלגת אהבת עולם המעניקה 2,000$ לכל שנת לימודים

בוגר תואר ראשון במדעי המדינה או תחום קרוב אחר  – ממוצע 85 למסלול עם תזה, ועמידה בתנאים נוספים בהתאם לדרישות המחלקה.

מסלול לא מחקרי – ממוצע 76 – 80 בהתאם לדרישות התוכנית, חסרי רקע ידרשו להשלמת קורס "מבוא למדעי המדינה".

מועמדות חריגה לכל תכנית  נבחנת בהתאם לנהלים ובכפוף לאישור הגורמים האקדמיים הרלוונטיים.

מסלול א' – עם עבודת גמר מחקרית (תזה)מסלול ב' – עם פרויקט גמר או בחינת גמר (לא מחקרי) באחת המחלקות של ביה"ס למדעי המדינה: ממשל ורעיון מדינייחסים בינלאומייםמנהל ומדיניות ציבורית.

תוכניות בינלאומיות ותוכניות ישראליות:
במסלול הלא מחקרי מוצעות תכניות בינלאומיות ותכניות ישראליות :
תכניות בינלאומיות בשפה האנגלית: Diplomacy StudiesSecurity StudiesInternational MPA StudiesDual Degree with Warsaw UniversityPeace and conflict Management

תוכניות לימוד לתואר שני בשנה אחת :מערך התכניות "מצפן – לנווט להשפעה!" מציע מגוון תוכניות לימוד לתואר שני בשנה אחת.ביניהן : לימודי דמוקרטיה , פוליטיקה של המזרח התיכון ,תכנית התמחות במנהל השלטון המקומיתכנית למנהלים במנהל ומדיניות ציבורית , התכנית לניהול משא ומתן וקבלת החלטות ,מנהל ומדיניות ציבורית למגזר הציבורי,  ביקורת פנימית וציבוריתתוכניות הביטחון הלאומי – תל"ם ומקבילת פו"מ משטרה.

תוכניות מיוחדות:תואר ראשון במשפטים ותואר שני במנהל ומדיניות ציבורית
תואר ראשון במשפטים ותואר שני ביחסים בינלאומיים

עם סיום לימודיכם תצעדו בדרכם של בוגרינו אל עבר תפקידים מוביליים ומשפיעים: תוכלו להוביל את המדיניות הציבורית והבינלאומית בעמדות מפתח כעוזרים פרלמנטריים, יועצים במשרדי ממשלה ובמוסדות בינלאומיים כגון האו"ם. מסלול אחר יוביל אתכם להובלת ארגונים לא-ממשלתיים וקבוצות לחץ המשפיעות על סדר היום הציבורי והמדיניות בתחומי זכויות אדם, סביבה ופעילות חברתית. מסלול אחר יוביל אתכם למחקר האקדמי המתקדם, שם תובילו חקר חדשני ותשמשו כמרצים המעצבים את עתיד הידע האנושי. בנוסף, ידכם תהיה על הדופק בייעוץ מדיני ואסטרטגי לחברות עסקיות וגופים כלכליים הפועלים בזירה הבינלאומית והמושפעים משינויים גלובליים.