לימודי תואר שני בנוירופסיכולוגיה קלינית

משך הלימודים: שלוש שנים במסלול עם תזה | נלמד בקמפוס הכרמל | שם התואר: .M.A בפסיכולוגיה במגמה קלינית | סטטוס הרשמה: ההרשמה נפתחה ב-11.02.2024 | אתר החוג

זה לא סוד שלתפקוד המוח יש השפעה על הפרעות נפשיות, רגשיות והתנהגותיות.

נוירופסיכולוגיה קלינית חותרת להבין כיצד מבנה המוח ופעילות המוח משפיעים על הדרך בה אנחנו מתנהלים, מרגישים ומעבדים מידע.

חוקרים נוירופסיכולוגיים מפתחים ראייה רחבה על שלל תופעות פסיכולוגיות, ומנסים לתרום לבריאותו הנפשית של האדם, על ידי הבנת ההיבטים הנוירולוגיים והפסיכיאטרים של מצבנו הנפשי.

התוכנית לנוירופסיכולוגיה קלינית מכשירה בוגרים ובוגרות מיומנים המציעים תובנות חשובות לגבי תפקוד רגשי וקוגניטיבי, והבנה של מנגנוניים מוחיים הרלוונטים למגוון של תפקודים כגון זיכרון, חרדה, פיתוח שפה ויכולות קשב.

במסגרת התואר תלמדו מגוון קורסים העוסקים במדעי המוח, קורסי יסוד בתחומים הקליניים, באבחון, טיפול ושיקום. בנוסף, תבחרו קורסים נוספים המתמקדים בהיבטים ספציפיים יותר בתחומי ידע נוירופסיכולוגיים מחקריים ושיטות טיפול קליני.

הבנת המרחב העצבי של המוח מביאה את החוקרים להציע טיפול מותאם ואפקטיבי, שמשלב מיומנויות פסיכותרפיות עם טכניקות נוירופסיכולוגיות.

ללמוד בראש שקט! מלגות במיוחד בשבילך 

אנחנו רוצים להפנות את תשומת ליבך לשתי מלגות ייחודיות לאוניברסיטת חיפה:

מלגת אהבת עולם המעניקה 2,000$ לכל שנת לימודים.
מלגת ג'ויס לסטודנטיות, המעניקה גם היא 2,000$ בשנה א'.

תוכלו למצוא עוד מגוון מלגות המפורטות כאן >>

לקבלה למסלול עם תזה (מסלול א') בלבד

תואר ראשון בפסיכולוגיה או במדעי ההתנהגות עם מיקוד בפסיכולוגיה ממוסד מוכר להשכלה גבוהה בארץ ובעולם או במדעי המוח מאוניברסיטת בר-אילן, בציון ממוצע של 90 ומעלה עם ציון ממוצע של 80 ומעלה בקורסים שאינם בפסיכולוגיה (למי שלמד במתכונת חד-חוגית).
∙ לאלו שלמדו במתכונת דו-חוגית: ציון של 80 ומעלה בחוג השני. בקשות חריגות בנוגע לציון החוג השני יש להפנות במייל ליו"ר ועדת מ.א (פרופ' אינה גייזלר-סלומון igsalomon@psy.haifa.ac.il).
*ניתן להגיש מועמדות עם ממוצע 87 ומעלה בתואר ראשון בפסיכולוגיה, בתנאי שציון המתא"ם גבוה והניסיון קליני יוצא דופן.

מועמדים שטרם קיבלו אישור זכאות לתואר ראשון:
קבלה על תנאי – יש להציג אישור זכאות לתואר עד סוף סמסטר א' של השנה הראשונה. אך נדרשים ל:
∙ צבירת נקודות זכות בסך שני שליש מהנדרש לתואר הראשון.
∙ אישור ציונים רשמי. האישור חייב לכלול את כל הציונים, כולל סמסטר א' של שנה"ל האחרונה וכן אישור על החובות שנותרו לסיום התואר.
∙ הלומדים במסלול דו-חוגי: ממוצע ציונים משוקלל זמני נפרד עבור קורסי פסיכולוגיה וממוצע עבור החוג השני.
∙ הלומדים במסלול חד-חוגי: ממוצע ציונים זמני נפרד עבור קורסי פסיכולוגיה. כמו כן, נדרש ציון ממוצע של קורסים שאינם בפסיכולוגיה.
∙ סיום כל החובות להשלמת הב.א. עד למועד הרישום לקורסים (לא כולל ציון על עבודות שיוגשו עד תחילת שנת הלימודים).

לימודי השלמות:
מועמדים ומועמדות אשר למדו בתוכנית לימודי השלמה בפסיכולוגיה במוסדות מוכרים להשכלה גבוהה בארץ – נדרשים בציון ממוצע 90 ומעלה בתוכנית וציון ממוצע של 80 ומעלה בתואר הראשון. למידע נוסף יש לפנות למזכירות החוג.

דרישות חובה נוספות:
∙ בחינת מתא"ם בציון 100 ומעלה (פרט למועמדים ממוסדות להשכלה גבוהה בחו"ל).
∙ קורסים בתואר הראשון: "פסיכולוגיה אבנורמלית" ו"תיאוריות אישיות בפסיכולוגיה" (פסיכולוגיה של האישיות).
∙ התנסויות: עבודת שדה (קורס או התנסות שוות ערך) ועבודת מחקר (עבודת  סמינריון אמפירית או התנסות שוות ערך במעבדה).

מסמכים נדרשים אותם צריך להעלות לאתר מיועד (הוראות מפורטות לכל מסמך >>)  
∙ גיליון ציונים של פסיכולוגיה (כולל ממוצע משוקלל זמני)
∙ גיליון ציונים של התחומים האחרים
∙ זכאות לתואר (במידה וקיים)
∙ מסמך תיאור עצמי
∙ הצהרת כוונות מחקרית
∙ צילום ספח מתא"ם
∙ תיאור ניסיון מעשי ומחקרי
∙ 2 המלצות (קלינית מהשדה ואקדמאית). ניתן להוסיף המלצה שלישית.

מועמדים ומועמדות ממוסדות להשכלה גבוהה ששפה ההוראה בהם אינה עברית או מאוניברסיטאות מוכרות מחו"ל וכן אוניברסיטאות בעלות שלוחות בישראל, אשר פועלות באישור המועצה להשכלה גבוהה, מחויבים בתנאי קבלה נוספים >> תקנון הרשות ללימודים מתקדמים (עמ' 13). בנוסף, יצטרכו לעמוד במבחני ה-GRE בפסיכולוגיה. פרטים נוספים על המבחן ניתן למצוא בקישור. העברת הציון עד תאריך 1.2.2025.

בקשות חריגות:
ניתן להגיש בקשות חריגות במידה ואחד הציונים חורג במעט מהסף הנדרש, ולמועמד ניסיון קליני או מחקרי יוצא דופן. בקשות אלו יוגשו על גבי טופס הנמצא באתר החוג (קישור לטופס). בקשות חריגות תתקבלנה עד יום רביעי ה-10.2.2025, לא תתקבלנה פניות לאחר תאריך זה.

*מאחר ומספר המקומות מוגבל, גם אם התמלאו תנאי המינימום הנדרשים, הקבלה מותנית באישור סופי של הוועדה החוגית ללימודי תואר שני. עמידה בכל תנאי הקבלה אין משמעותה קבלה אוטומטית.
**אוניברסיטת חיפה שומרת לעצמה את הזכות לשנות את האמור בתנאי הקבלה, אם תתגלה טעות.

מסלול א' עם עבודת גמר מחקרית (תזה): היקף הלימודים במסלול זה הוא 62 שעות שבועיות סמסטריאליות.

הלימודים כוללים פרקטיקום נוירופסיכולוגי-שיקומי (בשנה ב') ופרקטיקום קליני (בשנה ג'). הפרקטיקום הנוירופסיכולוגי-שיקומי כולל אבחון נוירופסיכולוגי וטיפול שיקומי בחולים עם הפרעות נוירולוגיות בשלבים שונים לאחר הפגיעה. הפרקטיקום הקליני כולל אבחון פסיכו-דיאגנוסטי וטיפול קליני במרפאות לבריאות הנפש.

כדי לעמוד בדרישות הלימודים והפרקטיקום, נדרשת זמינות של חמישה ימים בשבוע. הלימודים במסלול הקליני אינם מאפשרים זמן לתעסוקה בהיקף נרחב והמועמדים מתבקשים להביא זאת בחשבון בעת פנייתם, ולהבטיח שעיתוי ראשית לימודיהם יאפשר להם לעמוד בדרישות אלו באורח מציאותי.

תוכניות נוספות שיכולות לעניין אותך:
תואר שני בפסיכולוגיה
תואר שני במוח ופסיכופתולוגיה
תואר שני בפסיכולוגיה מחקרית בדגש קוגניטיבי, חברתי ולימודי מוח

עם סיום הלימודים, תצעדו בדרכם של הבוגרים והבוגרות שלנו אל עבר תפקידים בתחום הטיפול והשיקום הנוירופסיכולוגי, תוכלו להשתלב כנוירופסיכולוגים קליניים במרפאות, בתי חולים ומכונים להערכה וטיפול בליקויים קוגניטיביים ונוירולוגיים. כמו כן, תוכלו למצוא את עצמכם חוקרים וחוקרות בחברות ביוטכנולוגיה, פארמה ומכשור רפואי. תוכלו לנתח נתונים קוגניטיביים וביולוגיים, או לייעץ בתהליכי פיתוח תרופות, התערבויות וטכנולוגיות מוח-מוכוונות. במגזר הציבורי, תוכלו להשתלב במחקר או ייעוץ מדיניות במשרדי ממשלה בנושאי בריאות הנפש, שיקום וליקויי למידה. באופן דומה, תוכלו לעבוד במכונים לאבחון נוירולוגי וקוגניטיבי, למתן הערכות נוירופסיכולוגיות ולייעוץ למוסדות טיפול, לימוד ושיקום.