לימודי תואר שני במדעי הארכיאולוגיה

תוכנית בינלאומית הנלמדת באנגלית | שם התואר: מוסמך (M.Sc.) במדעי הארכיאולוגיה | משך הלימודים: שנתיים במסלול עם תזה | סטטוס הרשמה: ההרשמה לסמסטר א' תשפ"ה נפתחה | הלימודים מתקיימים בקמפוס הכרמל | אתר החוג

כוכב הצפון של תחום הארכיאולוגיה המודרנית – מדעי הארכיאולוגיה

מחפשים תוכנית לימודים חדשנית ומותאמת לעידן הטכנולוגי?
מעוניינים לחבר בין עולמות הידע העתיקים לכלים המתקדמים ביותר?
אם כן, תוכנית התואר השני הייחודית במדעי הארכיאולוגיה בינלאומית באוניברסיטת חיפה היא המסלול המושלם בשבילכם.

תחום מדעי הארכיאולוגיה מהווה את קידמת החזית של המחקר הארכיאולוגי המודרני. בעזרת טכנולוגיות מתקדמות וגישות רב-תחומיות ממדעי הטבע והמדעים המדויקים, התוכנית תאפשר להתעמק בחקר התרבויות העתיקות באופן מעמיק ומקיף יותר מתמיד.

כסטודנטים וסטודנטיות בתוכנית, תרכשו ארגז כלים מגוון הכולל מיומנויות מחקר מתקדמות כמו עבודת שדה, ניתוח מעבדה, כתיבה מדעית וניתוח נתונים סטטיסטי. תחשפו לטכנולוגיות חדשניות כגון סריקת לייזר, צילום אוויר, וניתוח ממוחשב של ממצאים. בנוסף, תפתחו מומחיות ייחודית בתחומים כגון ביו-ארכאולוגיה, גאו-ארכאולוגיה, ארכאומטלורגיה, כימיה ארכאולוגית וארכיאולוגיה חישובית.

זוהי התוכנית הראשונה והיחידה מסוגה בישראל, הייחודית בגישתה המדעית הרב-תחומית והממוקדת בהוראה ובמחקר ארכיאולוגיים בשילוב טכנולוגיות חדשניות.

תוכנית זו מעניקה הזדמנויות לשיתופי פעולה וחשיפה לקהילה המדעית הגלובלית. עשר מעבדות מחקר מצוידות בציוד המתקדם ביותר יאפשרו לך לבצע ניסויים ולהתנסות במגוון שיטות מחקר. כמו כן, התכנים הנלמדים מועברים בשפה האנגלית והתוכנית אורכת במשך שנתיים קלנדריות. כל שנה מורכבת משלושה סמסטרים רצופים: סתיו, אביב וקיץ.

מלגת אהבת עולם המעניקה 2,000$ לכל שנת לימודים

התוכנית עורכת מחקר שיתופי עם הטכניון ומעניקה מלגות אטרקטיביות המיועדות במיוחד לשיתוף הפעולה המיוחד בין המוסדות.

בעלי.ות תואר ראשון:
בעלי.ות B.A עם ממוצע ציונים סופי של לפחות 90 (מערכת ישראלית) או שווה ערך.
בעלי.ות B.Sc. עם ממוצע ציונים סופי של לפחות 85 (מערכת ישראלית) או שווה ערך.

יכולת מוכחת באנגלית אם שפה זו אינה השפה הראשונה של הסטודנט.ית (TOEFL או בחינה מקבילה).

ראיון קבלה

מועמדים.ות שטרם קיבלו אישור זכאות לתואר ראשון:
קבלה על תנאי – יש להציג אישור זכאות לתואר מקורי עד סוף סמסטר א'.

תקנון הרשות ללימודים מתקדמים

הלימודים מתקיימים במסלול א' עם עבודת גמר מחקרית (תזה) בהיקף של 36 שש"ס.
משך הלימודים הוא שנתיים קלנדאריות: במהלך שנת הלימודים הראשונה נלמדים קורסים בהיקף 32 שש"ס והשנה השנייה מוקדשת לביצוע המחקר וכתיבת התזה (4 שש"ס).
בתום שנה א' תינתן אפשרות לעבור למסלול ללא תזה, בהתאם להמלצת וועדת ההוראה החוגית.

עם סיום הלימודים, תצעדו בדרך של הבוגרות והבוגרים שלנו אל עבר תפקידים משפיעים, מכוננים ומעוררי השראה: בשדות החפירה החשובים ביותר בעולם, תובילו משלחות מחקר וצוותים של ארכיאולוגים, המנחילים את הידע והניסיון שצברתם בחשיפת עדויות עתיקות וממצאים תרבותיים קדומים. היכולת לחבר בין הממצאים החומריים למסורות עממיות והתרבויות העתיקות תעניק לכם יוקרה רבה.  במוזיאונים ובמרכזי תרבות מכובדים, תתעסקו באוצרות. היכולת לנתח ממצאים ארכיאולוגיים ולהציגם בהקשר היסטורי ותרבותי מעמיק תהפוך אתכם.ן למובילי ומובילות דעה בתחום. בארגונים תרבותיים וגופי שימור היסטוריים, תפקחו ותתכנו חפירות ותיזמו מחקרים ארכיאולוגיים לשם שימור והגנה על אתרים עתיקים וממצאים קדומים. עם המומחיות שתלמדו על התחום, תוכלו לייעץ לרשויות לשם הגנה על מורשת תרבותית.