לימודי תואר שני במדעי המדינה

משך הלימודים: שנתיים או שנה במסלול ללא תזה (תלוי תוכנית) | שלוש שנים במסלול עם תזה | נלמד בקמפוס הכרמל | שם התואר: .M.A./M.P.A (תלוי תוכנית) | סטטוס הרשמה: ההרשמה נפתחה ב-11.02.2024 | אתר החוג

בית הספר למדעי המדינה מציע תוכניות מגוונות ללימודי תואר שני, כל אחת מהן תוכל להתאים לפיתוח הקריירה הנוכחית שלך, או להקפיץ אותך לקריירה העתידית שלך.

בין האפשרויות: תוכניות בשנה אחת ללא תזה עם מגוון התמחויות בנושאים הנמצאים על סדר היום הציבורי, תוכנית להכשרת מבקרים, תוכניות בינלאומיות ותוכניות ממוקדות מחקר שמעצימות סטודנטים לבניית מסלול אקדמי עצמאי, כתיבת תזה והמשך מחקר.

בכל אחת מהן, אנחנו שואפים לתת מענה למגוון רחב של תחומי עניין, ולהתעמק בתחומי התמחות ספציפיים כגון שלטון מקומי, דמוקרטיה, ניהול משא ומתן וכן ביקורת פנימית וציבורית, ביטחון לאומי, דיפלומטיה, פוליטיקה של המזרח התיכון, ניהול ארגונים חברתיים NGO.

לימודי התואר השני מתרכזים סביב שלושה תחומים בתוך מדעי המדינה: מנהל ציבורי ומדיניות ציבורית, יחסים בינלאומיים וממשל ורעיון מדיני.

תוכניות הלימודים החווייתיות כוללות סדנאות, פעילויות וסיורים לימודיים בישראל ובחו"ל, המספקים הבנה ממקור ראשון של הדינמיקה הפוליטית המקומית והעולמית.

מלגת אהבת עולם המעניקה 2,000$ לכל שנת לימודים

לקבלה למסלול א' (עם תזה)

תואר ב"א במדעי המדינה ממוסד מוכר להשכלה גבוהה בארץ ובעולם, בציון ממוצע של 85 ומעלה + ציון של 76 ומעלה בחוג השני (במידה ולמדו במתכונת דו-חוגית).

• סטודנטים שהתקבלו למסלול ב' במדעי המדינה שיש בידם ממוצע ציונים של 86 ומעלה בקורסי הסמסטר הראשון בתואר השני, יוכלו לעבור למסלול המחקרי. בנוסף לאמור לעיל, כדי לעבור למסלול א', יהיה עליהם למצוא מנחה, לקבל את הסכמתו/ה להנחיה ולהגיש מסמך הצהרת כוונות בהתאם להנחיות המפורטות בהמשך הנוהל, עד תום השנה ראשונה של לימודיהם.

לימודי השלמות:
בוגרי ובוגרות תואר ראשון שאינו במדעי המדינה שציון הממוצע הוא 85 ומעלה, ולא פחות מ-80 בכל חוג, יהיו מחויבים בקורס השלמה "מבוא למדעי המדינה", ועליהם להשיג בו ציון 80.

מועמדים.ות מאוניברסיטאות בחו"ל וכן בוגרי אוניברסיטאות בעלות שלוחות בישראל, אשר פועלות באישור המועצה להשכלה גבוהה או ממוסדות ששפת הלימוד אינה עברית, חייבים לעמוד בבחינת ידע בעברית + בבחינת GRE כתנאי לקבלתם >> תקנון הרשות ללימודים מתקדמים

מסלול א׳ מואץ לתואר שני:

תוכנית למצטייני החוג הלומדים תואר ראשון במדעי המדינה. המסלול מאפשר לימודי קורסים מתואר שני במקביל ללימודי שנה ג׳ במהלך התואר הראשון.

תנאי הקבלה למסלול המואץ:

• ממוצע ציונים של 90 ומעלה בסיום שנה ב׳ בכל אחד מחוגי התואר הראשון
  • אישור יועץ המוסמך של המחלקה.

משך הלימודים הכולל במסלול המואץ (תואר ראשון ושני), עד להגשת עבודת הגמר המחקרית, הוא עד 5 שנים.

לקבלה למסלול ב' (ללא תזה)

תואר ב"א במדעי המדינה ממוסד מוכר להשכלה גבוהה בארץ ובעולם, בציון ממוצע של 80 ומעלה + ציון של 76 ומעלה בחוג השני (במידה ולמדו במתכונת דו-חוגית).

• בוגרי ובוגרות תואר ראשון שאינו במדעי המדינה שציון הממוצע הוא 80 ומעלה, ולא פחות מ-76 בכל חוג. סטודנטים אלו יהיו מחויבים בקורס השלמה "מבוא למדעי המדינה", ועליהם להשיג בו ציון 80.
  • בוגרי ובוגרות תואר ראשון במדעי המדינה או שאינו ממדעי המדינה, שממוצע ציונם הסופי נע בין 76-80, יוכלו להתקבל לתוכנית על תנאי השלמת קורסים, בהתאם לדרישות התוכנית, בכפוף להחלטת וועדת הקבלה.

לימודי השלמות:

• בוגרי ובוגרות תואר ראשון במדעי המדינה שממוצע ציונם הסופי נע בין 70-75 יוכלו להתקבל לתוכנית השלמות לקראת הצגת מועמדות לתואר שני, בהתאם להחלטת וועדת הקבלה. במסגרת תוכנית ההשלמות נלמדים מספר קורסי השלמה טרם תחילת הלימודים בתוכנית.

מסלול א' עם עבודת גמר מחקרית (תזה): במהלך הלימודים על הסטודנטים יהיה לכתוב עבודת תזה ולהשלים 36 שש"ס בהתאם לדרישות התוכנית. ילמדו הסטודנטים קורסי חובה מתודולוגיים הנדרשים לכתיבת עבודת התזה, סדנת הכנה לעולם האקדמי (ללא קרדיטציה), וקורסי בחירה בהתאם לנושא המחקר.

מסלול ב' עם בחינת גמר/פרויקט גמר (ללא תזה): הסטודנטים מחויבים בביצוע פרויקט גמר/פרקטיקום, ולקבל ציון עובר של 76 ומעלה. היקף הלימודים במסלול זה הוא 36 שעות שבועיות סמסטריאליות, בהתאם לדרישות המחלקה.

תוכניות נוספות שיכולות לעניין אותך:

תואר שני בשנה אחת:
תואר שני במדעי המדינה עם התמחות בפוליטיקה של המזרח התיכון בעת החדשה
תואר שני במדעי המדינה עם התמחות בלימודי דמוקרטיה
תואר שני ביחסים בינלאומיים עם התמחות בניהול משא ומתן וקבלת החלטות
תואר שני במנהל ומדיניות ציבורית למנהלים
תואר שני במנהל ומדיניות ציבורית עם התמחות בביקורת פנימית וציבורית
תואר שני בלימודי מנהל השלטון המקומי
תואר שני במנהל ומדיניות ציבורית לעובדי המגזר הציבורי

International Programs:
M.A. in National Security administration studies
M.P.A. Program in Public Administration, Public policy and Management Studies
M.A. in Diplomacy studies
M.A. Dual Degree in International Relationship with the Warsaw University
M.A. in Peace and conflict management

עם סיום הלימודים, תצעדו בדרכם של הבוגרים והבוגרות שלנו אל עבר תפקידים מוביליים ומשפיעים: תוכלו להוביל את המדיניות הציבורית והבינלאומית בעמדות מפתח כעוזרים פרלמנטריים, יועצים במשרדי ממשלה ובמוסדות בינלאומיים כגון האו"ם. או להוביל ארגונים לא-ממשלתיים וקבוצות לחץ המשפיעות על סדר היום הציבורי והמדיניות בתחומי זכויות אדם, סביבה ופעילות חברתית. תוכלו להצטרף לקהילת המחקר האקדמי המתקדם, שם תובילו חקר חדשני ותשמשו כמרצים המעצבים את עתיד הידע האנושי. בנוסף, ידכם תהיה על הדופק בייעוץ מדיני ואסטרטגי לחברות עסקיות וגופים כלכליים הפועלים בזירה הבינלאומית והמושפעים משינויים גלובליים.