לימודי תואר שני במדעי המדינה

משך הלימודים: שנה קלנדרית או שנתיים במסלול ללא תזה (תלוי תוכנית) | שלוש שנים במסלול עם תזה | נלמד בקמפוס הכרמל | שם התואר: .M.A./M.P.A (תלוי תוכנית) | סטטוס הרשמה: ההרשמה פתוחה | אתר ביה"ס
המחלקה למנהל ומדיניות ציבורית מובילה בישראל ומדורגת במקום ה-41 בעולם! 
על פי מדד שנחאי 2024, המדרג 1,800 מוסדות אקדמיים,

המחלקה בבית הספר למדעי המדינה מציבה את עצמה בחזית המחקר וההוראה העולמית.

בית הספר למדעי המדינה מציע תוכניות מגוונות ללימודי תואר שני, כל אחת מהן תוכל להתאים לפיתוח הקריירה הנוכחית שלך, או להקפיץ אותך לקריירה העתידית שלך.

בין האפשרויות: תוכניות בשנה אחת ללא תזה עם מגוון התמחויות בנושאים הנמצאים על סדר היום הציבורי, תוכנית להכשרת מבקרים, תוכניות בינלאומיות ותוכניות ממוקדות מחקר שמעצימות סטודנטים לבניית מסלול אקדמי עצמאי, כתיבת תזה והמשך מחקר.

בכל אחת מהן, אנחנו שואפים לתת מענה למגוון רחב של תחומי עניין, ולהתעמק בתחומי התמחות ספציפיים כגון שלטון מקומי, דמוקרטיה, ניהול משא ומתן וכן ביקורת פנימית וציבורית, ביטחון לאומי, דיפלומטיה, פוליטיקה של המזרח התיכון, ניהול ארגונים חברתיים NGO.

לימודי התואר השני מתרכזים סביב שלושה תחומים בתוך מדעי המדינה: מנהל ציבורי ומדיניות ציבורית, יחסים בינלאומיים וממשל ורעיון מדיני.

תוכניות הלימודים החווייתיות כוללות סדנאות, פעילויות וסיורים לימודיים בישראל ובחו"ל, המספקים הבנה ממקור ראשון של הדינמיקה הפוליטית המקומית והעולמית.

ללמוד בראש שקט! מלגות במיוחד בשבילך 

אנחנו רוצים להפנות את תשומת ליבך לשתי מלגות ייחודיות לאוניברסיטת חיפה:

מלגת אהבת עולם המעניקה 2,000$ לכל שנת לימודים.
מלגת ג'ויס לסטודנטיות, המעניקה גם היא 2,000$ בשנה א'.

תוכלו למצוא עוד מגוון מלגות המפורטות כאן >>

לקבלה למסלול עם תזה (מסלול א')

תואר ראשון במדעי המדינה ממוסד מוכר להשכלה גבוהה בארץ ובעולם, בציון ממוצע של 85 ומעלה עם ציון של 76 ומעלה בחוג השני (במידה ולמדתם במתכונת דו-חוגית).

 מסמכים נדרשים:
∙ גיליון ציונים רשמי
אישור זכאות לתואר ראשון

*סטודנטים שהתקבלו למסלול ב' במדעי המדינה שיש בידם ממוצע ציונים של 86 ומעלה בקורסי הסמסטר הראשון, יוכלו לעבור למסלול המחקרי. בנוסף ללמוצע, יהיה עליהם למצוא מנחה, לקבל את הסכמתו/ה להנחיה ולהגיש מסמך הצהרת כוונות, עד תום השנה ראשונה של לימודיהם.

מועמדים שטרם קיבלו אישור זכאות לתואר ראשון:
קבלה על תנאי – יש להציג אישור זכאות לתואר עד סוף סמסטר א' של השנה הראשונה.

לימודי השלמות:
מועמדים ומועמדות עם תואר ראשון בדיסציפלינות אחרות ממוסד מוכר להשכלה גבוהה או שממוצע הציונים שלהם נמוך מהנדרש (אך גבוה מ-76) עשויים להידרש, לפי שיקול דעת הוועדה, ללימודי השלמות לצורך קבלה לתואר. למידע נוסף יש לפנות למזכירות החוג.

מועמדים ומועמדות ממוסדות להשכלה גבוהה ששפה ההוראה בהם אינה עברית או מאוניברסיטאות מוכרות מחו"ל וכן אוניברסיטאות בעלות שלוחות בישראל, אשר פועלות באישור המועצה להשכלה גבוהה, מחויבים בתנאי קבלה נוספים >> תקנון הרשות ללימודים מתקדמים (עמ' 13)

מסלול א׳ מואץ לתואר שני:
תוכנית למצטיינים הלומדים תואר ראשון במדעי המדינה. המסלול מאפשר לימודי קורסים מתואר שני במקביל ללימודי שנה ג׳ במהלך התואר הראשון.

תנאי הקבלה למסלול המואץ:
∙ ממוצע ציונים של 90 ומעלה בסיום שנה ב׳ בכל אחד מחוגי התואר הראשון

∙ אישור יועץ מ.א. למידע נוסף יש לפנות למזכירות ביה"ס.

לקבלה למסלול ללא תזה (מסלול ב')

תואר ראשון במדעי המדינה ממוסד מוכר להשכלה גבוהה בארץ ובעולם, בציון ממוצע של 80 ומעלה עם ציון של 76 ומעלה בחוג השני (במידה ולמדתם במתכונת דו-חוגית).

 מסמכים נדרשים:
∙ גיליון ציונים רשמי
אישור זכאות לתואר ראשון

מועמדים שטרם קיבלו אישור זכאות לתואר ראשון:
קבלה על תנאי – יש להציג אישור זכאות לתואר עד סוף סמסטר א' של השנה הראשונה.

לימודי השלמות:
מועמדים ומועמדות עם תואר ראשון בדיסציפלינות אחרות ממוסד מוכר להשכלה גבוהה או שממוצע הציונים שלהם נמוך מהנדרש (אך גבוה מ-76) עשויים להידרש, לפי שיקול דעת הוועדה, ללימודי השלמות לצורך קבלה לתואר. למידע נוסף יש לפנות למזכירות החוג..

מועמדים ומועמדות ממוסדות להשכלה גבוהה ששפה ההוראה בהם אינה עברית או מאוניברסיטאות מוכרות מחו"ל וכן אוניברסיטאות בעלות שלוחות בישראל, אשר פועלות באישור המועצה להשכלה גבוהה, מחויבים בתנאי קבלה נוספים >> תקנון הרשות ללימודים מתקדמים (עמ' 13)

*מאחר ומספר המקומות מוגבל, גם אם התמלאו תנאי המינימום הנדרשים, הקבלה מותנית באישור סופי של הוועדה ללימודי תואר שני. עמידה בכל תנאי הקבלה אין משמעותה קבלה אוטומטית.

**אוניברסיטת חיפה שומרת לעצמה את הזכות לשנות את האמור בתנאי הקבלה, אם תתגלה טעות.

מסלול א' עם עבודת גמר מחקרית (תזה): במהלך הלימודים על הסטודנטים יהיה לכתוב עבודת תזה ולהשלים 36 שש"ס בהתאם לדרישות התוכנית. ילמדו הסטודנטים קורסי חובה מתודולוגיים הנדרשים לכתיבת עבודת התזה, סדנת הכנה לעולם האקדמי (ללא קרדיטציה), וקורסי בחירה בהתאם לנושא המחקר.

מסלול ב' עם פרויקט גמר (ללא תזה): היקף הלימודים במסלול זה הוא 36 שעות שבועיות סמסטריאליות, בהתאם לדרישות המחלקה. הסטודנטים מחויבים בביצוע פרויקט גמר/פרקטיקום. 

תוכניות שיכולות לעניין אותך:
תואר ראשון במדעי המדינה

תואר שני בשנה אחת:
תואר שני במדעי המדינה עם התמחות בפוליטיקה של המזרח התיכון בעת החדשה
תואר שני במדעי המדינה עם התמחות בלימודי דמוקרטיה (ההרשמה נסגרה)
תואר שני ביחסים בינלאומיים עם התמחות בניהול משא ומתן וקבלת החלטות
תואר שני במנהל ומדיניות ציבורית למנהלים
תואר שני במנהל ומדיניות ציבורית עם התמחות בביקורת פנימית וציבורית
תואר שני בלימודי מנהל השלטון המקומי (ההרשמה נסגרה)
תואר שני במנהל ומדיניות ציבורית לעובדי המגזר הציבורי
תואר שני בלימודי ביטחון לאומי לכוחות הביטחון – תלם
תואר שני בלימודי ביטחון לאומי לכוחות הביטחון – משטרה

International Programs:
M.A. in National Security administration studies
M.P.A. Program in Public Administration, Public policy and Management Studies
M.A. in Diplomacy studies
M.A. Dual Degree in International Relationship with the Warsaw University
M.A. in Peace and conflict management

עם סיום הלימודים, תצעדו בדרכם של הבוגרים והבוגרות שלנו אל עבר תפקידים מובילים ומשפיעים. תוכלו להוביל את המדיניות הציבורית והבינלאומית ולייעץ במשרדי ממשלה ובמוסדות בינלאומיים כגון האו"ם, או לסייע בעבודה פרלמנטרית.

תוכלו גם להוביל ארגונים לא-ממשלתיים ולהפעיל קבוצות לחץ המשפיעות על סדר היום הציבורי והמדיניות בתחומי זכויות אדם, סביבה ופעילות חברתית. במסלול האקדמי, תוכלו לחקור ולהרצות, ובכך לעצב את עתיד הידע האנושי. 

בנוסף, תוכלו לייעץ בנושאי מדיניות ואסטרטגיה לחברות עסקיות וגופים כלכליים הפועלים בזירה הבינלאומית והמושפעים משינויים גלובליים. כך תוכלו להשפיע על עיצוב המדיניות והפעילות הבינלאומית בצמתים משמעותיים.