לימודי תואר שני בלימודי המזרח התיכון והאסלאם

משך הלימודים: שנתיים/שנה קלנדרית במסלול ללא תזה | שלוש שנים במסלול עם תזה | נלמד בקמפוס הכרמל | שם התואר: .M.A בלימודי המזרח התיכון והאסלאם | סטטוס הרשמה: ההרשמה נפתחה ב-11.02.2024 | אתר החוג

אין זה סוד, שאנחנו גרים באחד האזורים המרתקים, הרגישים והנפיצים בעולם. זה גם האזור הפורה שהצמיח את 3 הדתות הגדולות וממנו יצאו בשורות של ממש לכל העולם.

שלל סיבות היסטוריות, מסורתיות, כלכליות הביאו אותנו למצב הנוכחי – והגיע הזמן ללמוד זאת לעומק.

אם המזרח התיכון והאסלם מושכים אותך לגלות נדבך נוסף, מעבר לידיעות הפופוליסטיות; אם היית רוצה שיהיו לך תשובות טובות יותר לשאלות טובות, ותפקיד מאתגר בזירה המקומית והבינלאומית קורץ לך – מקומך איתנו בחוג לתואר שני בלימודי המזרח התיכון ואסלם.

החוג ייקח אותך למסע בזמן עם השלכות משמעותיות ביותר על עתידה של מדינת ישראל, דרך מחקר וגילוי, תיאוריה ופרקטיקה ובעיקר, הרבה ניפוצי מיתוסים.

תוכניות הלימודים מיועדות לבוגרי תואר ראשון המבקשים לבצע העמקה בכל נושא הקשור למזרח התיכון ולאסלם, תוך הפעלת מיומנויות מחקר, חשיבה ביקורתית והערכה למגוון התרבותי של המזרח התיכון.

מלגת אהבת עולם המעניקה 2,000$ לכל שנת לימודים

לקבלה למסלול א' (עם תזה)

תואר ב"א בתחומי מזרח התיכון והאסלאם ממוסד מוכר להשכלה גבוהה בארץ ובעולם, בציון ממוצע של 80 ומעלה עם ציון של 76 ומעלה בחוג השני (במידה ולמדתם במתכונת דו-חוגית).

• ידיעת אחת מהשפות: ערבית ספרותית/פרסית/תורכית או ערבית מדוברת.

*מועמדים עם תואר ב"א בתחומי מזרח התיכון והאסלאם ממוסד מוכר להשכלה גבוהה בארץ ובעולם, בציון ממוצע של 80 ומעלה עם ציון של 70-76 ומעלה בחוג השני (במידה ולמדו במתכונת דו-חוגית), מועמדתם תיבדק לאישור מיוחד של ועדת המ"א והרשות ללימודים מתקדמים.

**לועדת הקבלה זכות לזמן מועמדים לראיון אישי ולדחותם גם אם עונים על דרישות הקבלה.

לימודי השלמות:
מועמדים שלא למדו או שאחת מהשפות הבאות אינן שפת אמם: ערבית ספרותית/פרסית/תורכית בתואר הראשון, יחויבו בלימודי השלמה של  4 רמות + קורס קריאת טקסטים.

מועמדים.ות מאוניברסיטאות בחו"ל וכן בוגרי אוניברסיטאות בעלות שלוחות בישראל, אשר פועלות באישור המועצה להשכלה גבוהה או ממוסדות ששפת הלימוד אינה עברית, חייבים לעמוד בבחינת ידע בעברית + בבחינת  GRE כתנאי לקבלתם >> תקנון הרשות ללימודים מתקדמים

לקבלה למסלול ב' (ללא תזה)

• מועמדים למסלול זה בשנתיים נדרשת ידיעת אחת מהשפות: ערבית ספרותית/פרסית/תורכית או ערבית מדוברת.

לימודי השלמות:

• מועמדים למסלול בשנתיים שלא למדו או שאחת מהשפות הבאות אינן שפת אמם: ערבית ספרותית/פרסית/תורכית בתואר הראשון, יחויבו בלימודי השלמה של 4 רמות + קורס קריאת טקסטים.
  • מועמדים המבקשים להירשם למסלול בשנה אחת שאינם מגיעים עם רקע בלימודי המזה"ת, ידרשו לקחת שני קורסי השלמה מתוקשבים בנוסף לחובות התוכנית מתוקשבים עפ"י החלטת הוועדה החוגית ללימודים מתקדמים. ניתן להתקבל גם ללא ידיעת שפה מזרח תיכונית.

מסלול א' עם עבודת גמר מחקרית (תזה): סטודנטים הלומדים במסלול א' נדרשים ללמוד קורסים מתקדמים בהיקף של 36 ששס (לא כולל שפות); יעמדו בדרישות של תוכנית הקורסים כולל שפות זרות (בהתאם לשפה שלמדו במסגרת התואר הראשון, לפי הצורך ובתאום עם יו"ר הועדה לתארים מתקדמים); ויכתבו עבודת גמר מחקרית (תזה). מסלול המיועד לבעלי רקע קודם במזרח תיכון, ובמיוחד לכאלו המעוניינים להמשיך במסלול המחקרי.

מסלול ב' עם בחינת גמר (ללא תזה):

1. מסלול בשנתיים: היקף הלימודים במסלול זה הוא 36 שעות שבועיות סמסטריאליות. בסיום הלימודים לאחר הגשת כל העבודות וקבלת כל הציונים, ישנה בחינת גמר מסכמת.
  2. מסלול המ"א בשנה ללא תזה הינו תוכנית מובנת בהיקף 36 ששס שאינה ניתנת לשינוי. התוכנית כוללת 9 קורסים ונמשכת על פני 3 סמסטרים (שנת לימודים אקדמאית אחת כולל סמסטר קיץ), ביום לימודים אחד. המסלול אידיאלי לאנשים עובדים, ללא רקע קודם במזרח תיכון או בשפה מזרח תיכונית (יינתנו השלמות במקרי חוסרים).

עם סיום הלימודים, תצעדו בדרכם של הבוגרים והבוגרות שלנו כמומחים בינלאומיים מוערכים, תשמשו כיועצים ומנתחים סמכותיים לממשלות, ארגונים בינלאומיים וגופי תקשורת, מספקים תובנות איכותיות והקשרים היסטוריים לגבי הסוגיות המדיניות, החברתיות והאסטרטגיות המזרח-תיכוניות הבוערות. במגזר התרבות והתקשורת, תובילו את השיח התרבותי כפרשנים מובילים של העולמות הערבי והמוסלמי דרך העתים. בספריכם, במוזיאונים ובתקשורת, תספקו קריאות חדשניות לתרבויות קדומות ועכשוויות ותזרעו השראה לקולות תרבותיים מגוונים. בעולמות החינוך והדיפלומטיה, יכולתכם לשלב ידע היסטורי והבנה תרבותית עמוקה עם נגישות ורגישות, תהפוך אתכם למנהיגים בוגרים בסוגיות חינוכיות, תרבותיות ודיפלומטיות. בהיותכם שולטים במורכבות האזורית וחריצי העבר והווה, תזכו לתפקידים המשפיעים על עיצוב הנרטיבים והמדיניות כלפי המזרח התיכון ועולם האסלאם, הנושאים בחובם עומק היסטורי מאתגר לצד חשיבה גלובלית ופתיחות לשיח מגוון וחדשני.