לימודי תואר שני בבריאות הציבור
משך הלימודים: שנתיים במסלול ללא תזה | שלוש שנים במסלול עם תזה | נלמד בקמפוס הכרמל | שם התואר: .M.P.H./M.H.A./M.A.N תלוי בתוכנית הנלמדת | סטטוס הרשמה: ההרשמה נסגרה | אתר בית הספר
-
אודות
-
מלגות
-
תנאי קבלה
-
מסלולי הלימודים
-
אחרי התואר
היום יותר מתמיד, אנחנו יודעים שקהילות בריאות הן המפתח לאיכות חיים גבוהה. הבריאות מושפעת ממגוון רחב של גורמים, ממבנה גנטי והסביבה שבה אנחנו חיים, ועד לקשרים חברתיים – וזה בדיוק מה שאנחנו מבקשים לקדם בביה”ס בלימודי תואר שני בבריאות הציבור.
בריאות הציבור מקדמת ומגנה על בריאותם של אנשים והקהילות בהן הם חיים, לומדים, עובדים ומבלים. בעוד שרופא מטפל באנשים חולים, אנו העוסקים בבריאות הציבור מנסים למנוע מלכתחילה מחלות ופציעות. אנו גם מקדמים רווחה על ידי עידוד התנהגויות בריאות. הלימודים סוקרים שיטות מוכחות במניעה, גילוי מוקדם, קביעת מדיניות, שינוי סביבתי, שינוי התנהגות ותקשורת בריאות.
בביה”ס לבריאות הציבור, אנחנו מכשירים את הדור הבא של נושאי ונושאות בשורת הבריאות בישראל, שיקבלו כלים בנושאי קידום בריאות, בריאות סביבתית וגהות תעסוקתית, אפידמיולוגיה, ביוסטטיסטיקה, ביואתיקה, פעילות גופנית, מנהל וניהול מערכות בריאות והתנהגות תזונתית.
התוכניות חוקרות את פערי הבריאות בקהילות השונות, מקדמת מחקר פורץ דרך בנושאים שונים ומסייעת להגדיר את מדיניות הבריאות בשנים הבאות.
ללמוד בראש שקט! מלגות במיוחד בשבילך
אנחנו רוצים להפנות את תשומת ליבך לשתי מלגות ייחודיות לאוניברסיטת חיפה:
מלגת אהבת עולם המעניקה 2,000$ לכל שנת לימודים.
מלגת ג’ויס לסטודנטיות, המעניקה גם היא 2,000$ בשנה א’.
תוכלו למצוא עוד מגוון מלגות המפורטות כאן >>
לקבלה למסלולים עם תזה וללא תזה (מסלולים א’ ו-ב’)
תואר ראשון במדעי הבריאות, החיים, הרווחה והחברה ממוסד מוכר להשכלה גבוהה בארץ ובעולם, בציון ממוצע של 82 ומעלה וציון של 76 ומעלה בכל אחד מחוגי הלימוד (לאלה שלמדו במסלול דו-חוגי).
מסמכים נדרשים:
∙ גיליון ציונים רשמי
∙ אישור זכאות לתואר ראשון
∙ מכתב המלצה אחד חתום בנוסח פתוח ממקום עבודה או מלימודים קודמים (למי שסיים לימודים אקדמיים בשנתיים האחרונות)
∙ שאלון אישי למועמדים
דרישות נוספות:
∙ למועמדים לתוכנית התמחות במנהל מערכות בריאות – ניסיון רלוונטי של שנתיים ומעלה במערכת הבריאות. בשאר התוכניות וההתמחויות תינתן עדיפות לבעלי ניסיון בעבודה.
∙ ראיון קבלה אישי לפי דרישות ביה”ס
תנאי קבלה ייחודים לתוכניות התמחות מנהל מערכות בריאות:
∙ ניסיון רלוונטי של שנתיים ומעלה במערכת הבריאות.
∙ ניתן להירשם למסלול ללא תזה בלבד. בתום שנה א’ ובכפוף לתנאים המפורטים בתנאי המעבר לשנה שניה במסלול עם כתיבת עבודת גמר מחקרית (תזה), ניתן לעבור למסלול עם תזה.
תנאי קבלה ייחודיים להתמחות בפעילות גופנית מאמץ ובריאות
∙ תואר ראשון באימון גופני ממוסד מוכר להשכלה גבוהה בארץ ובעולם, בציון ממוצע של 85 ומעלה.
∙ שיקולי ועדת קבלה וראיון או המלצות בהתאם לבקשת החוג. ראיון קבלה יתבצע על ידי סגל החוג לפיזיותרפיה.
לתנאי קבלה לתוכנית לניהול מערכות בריאות >>
לתנאי קבלה לתוכנית לתזונה, בריאות והתנהגות >>
לתנאי קבלה לתוכנית התמחות בבריאות סביבתית וגהות תעסוקתית >>
מועמדים שטרם קיבלו אישור זכאות לתואר ראשון:
קבלה על תנאי – יש להציג אישור זכאות לתואר עד סוף סמסטר א’ של השנה הראשונה.
מועמדים ומועמדות ממוסדות להשכלה גבוהה ששפה ההוראה בהם אינה עברית או מאוניברסיטאות מוכרות מחו”ל וכן אוניברסיטאות בעלות שלוחות בישראל, אשר פועלות באישור המועצה להשכלה גבוהה, מחויבים בתנאי קבלה נוספים >> תקנון הרשות ללימודים מתקדמים (עמ’ 13)
*מאחר ומספר המקומות מוגבל, גם אם התמלאו תנאי המינימום הנדרשים, הקבלה מותנית באישור סופי של הוועדה החוגית ללימודי תואר שני. עמידה בכל תנאי הקבלה אין משמעותה קבלה אוטומטית.
**אוניברסיטת חיפה שומרת לעצמה את הזכות לשנות את האמור בתנאי הקבלה, אם תתגלה טעות.
דרכי התקשרות למידע נוסף:
מייל: publichealth@UnivStaff.onmicrosoft.com
טלפון המזכירות: 04-8240519
וואטסאפ עסקי: 0535591036
מסלול א’ עם עבודת גמר מחקרית (תזה): היקף הלימודים במסלול זה הוא 36 שעות שבועיות סמסטריאליות. הסטודנטים והסטודנטיות במסלול זה יעברו קורס הכנה לתזה.
מסלול ב’ עם בחינת גמר/פרויקט גמר (ללא תזה): היקף הלימודים במסלול זה הוא 42 שעות שבועיות סמסטריאליות. כתלות בתוכנית התמחות יוחלט אם הסטודנטיים ייעברו מבחן גמר או ייכתבו פרוייקט גמר.
**מתקבלים בעלי תואר ברפואה MD ו/או תואר שני נוסף יוכלו לקבל פטור אקדמי בהיקף של 6 שש”ס, בכפוף להצגת גיליון ציונים מלא בעת הרשמתם, במסלול ללא תיזה. בכל מקרה, היקף השעות לא יפחת מ-36 שש”ס לכל התואר במסלול זה.
בשנה א’ לומדים יום אחד בשבוע (יום ה’) בכל התוכניות/ההתמחויות.
בשנה ב’ גם לומדים יום אחד בשבוע (ד’ או ה’ לפי תוכנית הלימודים) בכל התוכניות/ההתמחויות.
תוכניות ההתמחות לתואר שני בבריאות הציבור .M.P.H:
תוכנית התמחות בבריאות הקהילה
וכנית התמחות בקידום בריאות
תוכנית התמחות באפידמיולוגיה
תוכנית התמחות במנהל מערכות בריאות
תוכנית התמחות בפעילות גופנית, מאמץ ובריאות
תוכנית התמחות בבריאות סביבתית וגהות תעסוקתית
תוכנית התמחות בביוסטטיסטיקה
תוכנית התמחות בביואתיקה ובריאות הציבור
תוכניות נוספות שיכולות לעניין אותך:
תואר שני בניהול מערכות בריאות .M.H.A
תואר שני בבריאות הציבור – תזונה, בריאות והתנהגות .M.A.N
תוכנית בינלאומית לתואר שני הנלמדת בשפה האנגלית: תואר .M.P.H עם התמחות במינהל מערכות בריאות
עם סיום הלימודים, תצעדו בדרכם של הבוגרים והבוגרות שלנו אל עבר תפקידים שונים במגוון תחומים: החל מארגונים ציבוריים ועד למגזר הפרטי, ותוכלו לתרום לשיפור בריאות הקהילה על ידי פיתוח מדיניות, תכנון יוזמות חינוכיות וניהול פרויקטים בריאותיים. בנוסף, תוכלו לעסוק בפיתוח ויישום מדיניות בריאות, ניהול מערכות בריאות, והערכה של תוכניות ציבוריות. כמו כן, תוכלו לעבוד עם עמותות וארגונים לא ממשלתיים המתמקדים בקידום בריאות הקהילה, לפתח תוכניות חינוכיות והסברתיות לקידום אורח חיים בריא, ולייעץ בתחום הבריאות למגוון אוכלוסיות.
יש לכם אפשרות לייעץ בתחום הבריאותי לחברות ולארגונים, לנהל תוכניות בריאות במקום העבודה, ולתכנן וליישם אסטרטגיות לקידום בריאות העובדים. תוכלו להיכנס לעבוד במקומות כמו: חברות תרופות, בתי חולים, קופות חולים, מערכת החינוך, רשויות מוניציפליות, משרד הבריאות.