לימודי תואר ראשון בתקשורת
-
אודות
-
תנאי קבלה
-
תנאי קבלה לבעלי תואר אקדמי
-
תוכניות לימוד
-
תעסוקה
שוק התקשורת עובר שינוי משמעותי בעשור האחרון. תעשיית התקשורת בצמיחה, בעיקר בענפים הקשורים למדיה חדשים ובהופעתם של ערוצי מדיה נוספים בתקשורת האלקטרונית בצד צמצומים בחלק מכלי התקשורת. כתוצאה מכך, ניכר ביקוש לכוח אדם במגוון מקצועות התקשורת - עיתונאות, יחסי ציבור, דוברות, פרסום, אינטרנט, הפקה, עריכה, תחקיר ומקצועות נוספים. לימודי תקשורת מעניקים לבוגרים את ההכשרה האוניברסיטאית המצוינת לה הם זקוקים כדי להצליח.
במסגרת התוכנית התלמידים לומדים את השאלות הבסיסיות שמעסיקות חוקרי תקשורת, ואת הכלים שבהם הם נעזרים כדי להשיב עליהן. תואר בתקשורת מציע הן הקורסים התיאורטים והן הסדנאות מעניקים מטען הכולל הבנה של תהליכים, מושגים ותיאוריות ביחס למוסדות תקשורת, פלטפורמות וקהלים לצד מיומנויות וכלים בסיסיים, המכינים את הסטודנטים לעבודה מעשית בתחום.
מלגות תוענקנה לתלמידים בעלי פסיכומטרי 610 לפחות*.
*לתשומת ליבכם, למשלמים ראשונים תינתן עדיפות בקבלת המלגה. מספר המלגות שיינתנו ואופן מתן המלגות כפוף לשיקול דעתה הבלעדי של האוניברסיטה, ואין בפרסום זה משום התחייבות להענקת מלגות כלשהן.
פרטים מלאים באתר דיקנאט הסטודנטים - היחידה למלגות.
ההחלטה על קבלה ללימודי תואר בתקשורת באוניברסיטת חיפה מתבצעת על סמך עמידה בכל בתנאי הקבלה הכלל אוניברסיטאיים ותנאי הקבלה החוגיים יחדיו*.
תנאי הקבלה הכלל אוניברסיטאיים הם:
- תעודת בגרות מלאה=תעודת בגרות ישראלית, או שוות ערך לה.
ציון בשפה האנגלית מתוך הבחינה הפסיכומטרית, מבחן אמ"יר, בחינת אמי"רם או על סמך מבחני SAT, TOFEL ו-IELTS. רמת האנגלית המינימלית הנדרשת לתחילת תואר ראשון הינה בסיסי. סטודנט שאינו עומד בתנאים אלו וציונו באנגלית הוא בין 50-84 יהיה במעמד "על תנאי".
- ציון בבחינת ידע בעברית (יע"ל או יעלנט) המיועדת למועמדים ששפת ההוראה בביה"ס התיכון לא הייתה עברית ולא נבחנו בבחינה הפסיכומטרית בשפה העברית. הציון הנדרש בבחינה הינו 120.
- אוניברסיטת חיפה מאפשרת למועמדיה לגשת לבחינת מיון בעברית (למידע נוסף והרשמה לבחינה לחץ כאן).
בנוסף לתנאי הקבלה הכלל אוניברסיטאיים, על המועמד לעמוד בתנאי הקבלה החוגיים:
- ציון משוקלל 600
- יע"ל 120-מועמדים בעלי יע"ל 105-119 יכולים להתקבל על תנאי (עבור מועמדים שלמדו בבית ספר בו שפת ההוראה לא היתה עברית)
- אנגלית רמה "בסיסי" לפחות
- למחשבון סיכויי הקבלה לחץ כאן
מסלולי קבלה חלופיים למסלול הדו חוגי והחד חוגי (לא כולל תכנית לימודים בשנתיים):
האפשרויות העומדות בפני מועמדים שאינם עומדים בדרישות הקבלה לחוג הן:
- מסלול קדם תואר ראשון (יש לפנות אל החוג לתיאום 04-8249121)
-קבלה לבעלי תעודת בגרות מלאה, ללא פסיכומטרי
-יע"ל 120 לפחות
-אנגלית ברמת "בסיסי" לפחות
ניתן ללמוד את קורסי הקדם בסמסטר ב' לפני תחילת הלימודים. לימוד של 2 עד 3 קורסים (בהתאם לסמסטר בו לומדים) אותם יש לעבור בציון 70 לפחות. במידה ומועמדים יעמדו בהצלחה בקורסים אלה, יתקבלו ללימודים תואר ראשון בסמסטר קיץ תשפ"ג או סמסטר א' תשפ"ד.
מועמדים בעלי ציון פסיכומטרי ותעודת בגרות מלאה אשר נמצאים בטווח המתנה 599-500 מוזמנים לגשת לבחינת כניסה חוגית בעברית ובאנגלית. אם יעברו את הבחינה בציון 70 ומעלה יתקבלו כתלמידים בחוג.
לחלופין, מועמדים אלה יכולים להירשם ללימודי קדם תואר בחוג לתקשורת ולעבור את הקורסים בממוצע 75 לפחות, ואז להתקבל כתלמידים בחוג. - מועמדים שהם תלמידים מחוג אחר,יוכלו להגיש מועמדות לחוג לתקשורת לאחר שלמדו קורסים בהיקף של 30 נקודות זכות לפחות והשיגו ממוצע של 70 לפחות.
- הערה: מכינת קיץ חוגית- מועמדים אשר ידרשו להשתתף במכינת קיץ של החוג (פרטים מלאים באתר החוג) התאמתם תבחן במהלך מכינת הקיץ החוגית.
אפיק מעבר מיוחד לבוגרי מכינה של אוניברסיטת חיפה לתואר ראשון ללא מבחן פסיכומטרי
- קבלת בוגרי המכינה של אוניברסיטת חיפה ללא מבחן פסיכומטרי-תשפ"ד:
קבלה למסלול הרגיל:ממוצע ציונים במכינת מדעי החברה והרוח : 93 ומעלה קבלה אוטומטית ממוצע ציונים במכינת מדעי החברה והרוח : 91-92 :בחינת כניסה פנימית של החוג או לימוד של שלושה קורסים מקוונים במהלך סמסטר קיץ לפני תחילת שנת הלימודים בממוצע 70.
קבלה מסלול קדם תואר:ממוצע ציונים במכינת מדעי החברה והרוח נמוך מ -91- לימודי קדם בממוצע 70.
- תנאי קבלה לבעלי תואר אקדמי BA - עמידה בתנאי הקבלה הרגילים/ ציון גמר 80/ ציון גמר ממוקם ב-15% העליונים במחזור/בחינת כניסה בציון 75 לפחות.
*אוניברסיטת חיפה שומרת לעצמה את הזכות לשנות את האמור בתנאי הקבלה, באם תתגלה טעות או יהיו שינויים הקשורים במשבר הקורונה והיציאה ממנו.
**תעודת בגרות=תעודת בגרות ישראלית, או שוות ערך לה
בעלי תואר אקדמי ממוסד מוכר, המעוניינים בלימודי תקשורת לתואר ראשון, יידרשו לעמוד באחת מהדרישות הבאות:
עמידה בתנאי הקבלה הרגילים
או ציון גמר 80
או ציון גמר ממוקם ב-15% העליונים במחזור
או בחינת כניסה בציון 75 לפחות.
- במסגרת לימודי תקשורת תואר ראשון יכולים תלמידי החוג לבחור במסלול חד חוגי או במסלול דו חוגי.
- תכנית תואר ראשון בשנתיים-במסגרת תכנית זו ניתן לסיים תואר ראשון בתקשורת במהלך שנתיים בלבד (כולל לימודים בסמסטר קיץ). התכנית נפתחת במסלול דו-חוגי בלבד. תנאי הקבלה על פי סכם בלבד (מסלול בשנתיים לא ניפתח ללימודים בסמסטר ב')
- תכנית משולבת עם החוג למערכות מידע (יש לעמוד בתנאי הקבלה של שני החוגים)
- תקשורת BA למשפטים - תלמידים/ות בתואר ראשון במשפטים בשילוב החוג לתקשורת יוכלו לקבל אישור לתחילת התמחות בעריכת-דין אם עמדו בכל הדרישות של האוניברסיטה והפקולטה בקשר ללימודים, וצברו 112 נקודות זכות בפקולטה למשפטים ו-30 נקודות זכות לפחות בחוג לתקשורת. בסיום הלימודים, המותנה במילוי החובות בכל אחד מן החוגים, יקבלו תעודת בוגר במשפטים חד חוגי ובחוג לתקשורת דו חוגי.(מסלול משותף עם משפטים לא ייפתח בסמסטר ב')
בשנה"ל תשפ"ד יפתחו בחוג לתקשורת שלושה מסלולי התמחות* לתואר ראשון:
- החוג לתקשורת תואר ראשון דו חוגי כתיבה עיתונאית ויצירתית (בשיתוף החוג לספרות עברית השוואתית)
- החוג לתקשורת תואר ראשון דו חוגי החברה הדיגיטלית (בשיתוף החוג לסוציולוגיה)
- החוג לתקשורת תואר ראשון חד חוגי תקשורת שיווקית
*מסלולי ההתמחות יפתחו בשנה האקדמית תשפ"ד בתלות במספר נרשמים מינימלי בכל מסלול.
לימודי תקשורת חושפים את בוגריהם למגוון רחב של תפקידים בתחומים- עיתונאות, יחסי ציבור, דוברות, פרסום, אינטרנט, הפקה, עריכה, תחקיר ומקצועות נוספים.
שילובים מומלצים עם החוג לתקשורת:
מדעי המדינה, סוציולוגיה, שירותי אנוש, פסיכולוגיה, משפטים, מערכות מידע