לימודי תואר ראשון - בספרות עברית והשוואתית

משך הלימודים: 3 שנים, קיים מסלול בשנתיים (בסמסטר א' בלבד) | מתכונת הלימודים: דו חוגי | סטטוס הרשמה: למועדי הרשמה לחץ כאן  | אתר החוג

להבין את היצירה העברית דרך עדשה גלובלית – בחוג לספרות עברית והשוואתית

מהן יצירות המופת הבולטות בספרות העברית, ומה עשה אותן כאלה?
איזו יצירה עברית השפיעה על סגנון ספרותי שלם בעולם? ומה הופך יצירה, לכזו שחוצה את גבולות השפה, והופכת לנחלת הכלל?

החוג לספרות עברית והשוואתית באוניברסיטת חיפה מנסה לתכלל את המושג המורכב 'ספרות', ולאפשר תפיסה מדויקת יותר של ידע הספרות בארץ ובעולם.

ככל שהעולם הופך לכפר קטן, ומגבלות השפה מוסרות, מעניין להבין את הקשר בין יצירות ספרות כלל עולמיות. מעניין להבין האם יש באמת נוסחה שהופכת יצירה אחת, ליצירה שכולם מדברים עליה במועדוני הספרים.
תכנית הלימודים כוללת עיסוק בז'אנרים, זרמים ותקופות בתולדות הספרות, לצד הקניית כלים לביקורת ושיפוט של יצירות ותופעות ספרותיות.

מה יש כאן בשבילך?

סגל המרצים יאפשר לך לשכלל את יכולות הניתוח ודרכי גישה ליוצרים, וליצירות המופת בספרות העברית ובספרות העולם; ילמד אותך כיצד לגשת לטקסט ספרותי – בין אם בעל פה או כיצירה כתובה; ויפתח בך מיומנות לנתח סוגים שונים של יצירות ספרותיות, בהן דרמה, פרוזה ושירה.

ההחלטה לגבי קבלה ללימודים לתואר ראשון לאוניברסיטת חיפה מתבצעת על סמך עמידה בכל בתנאי הקבלה הכלל אוניברסיטאיים ותנאי הקבלה החוגיים יחדיו*.

תנאי הקבלה הכלל אוניברסיטאיים הם:

1. תעודת בגרות מלאה=תעודת בגרות ישראלית, או שוות ערך לה.
  2. ציון בשפה האנגלית מתוך הבחינה הפסיכומטרית, מבחן אמ"יר, בחינת אמי"רם או על סמך מבחני SAT, TOFEL ו-IELTS. רמת האנגלית המינימלית הנדרשת לתחילת תואר ראשון הינה בסיסי. סטודנט שאינו עומד בתנאים אלו וציונו באנגלית הוא בין 50-84 יהיה במעמד "על תנאי".

3. ציון בבחינת ידע בעברית (יע"ל או יעלנט) המיועדת למועמדים ששפת ההוראה בביה"ס התיכון לא הייתה עברית ולא נבחנו בבחינה הפסיכומטרית בשפה העברית. הציון הנדרש בבחינה הינו 120. אוניברסיטת חיפה מאפשרת למועמדיה לגשת לבחינת מיון בעברית (למידע נוסף והרשמה לבחינה לחץ כאן).

בנוסף לתנאי הקבלה הכלל אוניברסיטאיים, על המועמד לעמוד בתנאי הקבלה החוגיים:

• ציון משוקלל 500, או תנאי קבלה מיוחדים לפקולטה דרך הרוח
  • דרישות חוגיות – לבוגרי בית ספר לא עברי – יע"ל 120
    מועמדים שציונם במבחן יע"ל / יעלנט בין 100 ל-120 יוכלו לגשת למבחן כניסה החוגי, ובמידה והם יעמדו במבחן זה יוכלו להתקבל ללימודים בחוג על תנאי.
  • מסלול לימודים בשנתיים: סכם 500, יע"ל 120
  • למחשבון סיכויי הקבלה לחץ כאן
  • הערה: מכינת קיץ חוגית- מועמדים אשר ידרשו להשתתף במכינת קיץ של החוג (פרטים מלאים באתר החוג) התאמתם תבחן במהלך מכינת הקיץ החוגית.
  • קבלת בוגרי המכינה של אוניברסיטת חיפה ללא מבחן פסיכומטרי-תשפ"ד

ממוצע  ציונים במכינת מדעי החברה והרוח :80 ומעלה.מעבר של שני קורסי חובה בציון 70 ומעלה בשנה א'. מכינה של אוניברסיטת חיפה לתואר ראשון ללא מבחן  פסיכומטרי

תנאי קבלה לבעלי תואר אקדמי
    בעלי תואר אקדמי ממוסד מוכר, המעוניינים ללמוד תואר ראשון בחוג לספרות עברית והשוואתית, יידרשו לעמוד בדרישות הבאות:
    ממוצע 70 לפחות בתואר הקודם
    ראיון חוגי

אפשרות לאפיק מעבר מהאוניברסיטה הפתוחה על פי התנאים המפורטים באתר האוניברסיטה הפתוחה.

*אוניברסיטת חיפה שומרת לעצמה את הזכות לשנות את האמור בתנאי הקבלה, באם תתגלה טעות.
    **תעודת בגרות=תעודת בגרות ישראלית, או שוות ערך לה

כשתסיימו את התואר תוכלו למצוא את עצמכם כמו הבוגרים והבוגרות שלנו בכתיבת ספרותית, בהוצאות ספרים (כתיבה, עריכה ותרגום), בעריכת תוכן בחברות הייטק ובחברות פרסום ושיווק, ביקורת עיתונאית, כתיבה ועריכה בתחומי התקשורת. תוכלו לעסוק במחקר ספרותי (בארכיונים, מוזיאונים ומכוני מחקר). חלק מהבוגרים שלנו פונים לתחומי ההוראה (לבעלי תעודת הוראה): בבתי ספר, הוראת עברית כשפה זרה לעולים חדשים והוראת עברית בקהילות יהודיות ברחבי העולם. תוכלו להדריך מורות חיילות העוסקות בהוראת העברית כשפה שנייה ועוד! נוסף לכל המקצועות, תמיד יש אפשרות להמשיך לתארים מתקדמים ולהשתלב בתחום המחקר האקדמי ובעתיד גם להשתלב בסגל אקדמי במוסדות להשכלה גבוהה.