דוקטורט בחינוך מתמטי - חוגים ומסלולי לימוד

משך הלימודים: ארבע שנים | סטטוס הרשמה: ההרשמה לשנה"ל תשפ"ד פתוחה                                                                                                                                                                                 ההרשמה לשנה"ל תשפ"ה תיפתח באריך 11.02.2024  | אתר החוג

hinuch matemati

החוג לחינוך מתמטי, שבפקולטה לחינוך של אוניברסיטת חיפה, הוא המקום המתאים לכל הרוצה לתרום לקידום החינוך המתמטי בישראל. החוג מוצע לאלה המתעניינים בחינוך מתמטי יסודי ולאלה המתמקדים במתמטיקה תיכונית ואוניברסיטאית; לאלה המעוניינים במחקר, ולאלה הרוצים לפתח תוכניות-לימודים; לאלה האוהבים ללמד, ולאלה הרוצים לבחון אפשרויות דידקטיות הטמונות בטכנולוגיות התקשוב החדישות.

לחוג צוות חוקרים בעלי התמחויות מגוונות. צוות זה מנהל פרויקטים של מחקר ופיתוח רחבי היקף. רבים מן המחקרים המבוצעים כאן זכו כבר בהכרה במקומות רבים בעולם, ופיתוחים חינוכיים חדשנים, שמקורם בחוג, מוצאים את דרכם לבתי-ספר בימים אלה.

הלימודים לקראת התואר השלישי מחולקים לשני שלבים:

תלמיד מחקר שלב א' – שנה (2 סמסטרים מקבלת התלמיד עד הגשת הצעת המחקר).
תלמיד מחקר שלב ב' – לא יותר משלוש שנים (מאישור הצעת המחקר עד הגשת העבודה).

אפשרויות תעסוקה בסיום הלימודים : הוראה, פיתוח תוכניות לימוד, עבודה מערכתית בתחום החינוך המתמטי ועוד.