דוקטורט בארכיאולוגיה - חוגים ומסלולי לימוד

משך הלימודים: ארבע שנים | סטטוס הרשמה: ההרשמה לשנה"ל תשפ"ד פתוחה                                                                                                                                                                                                        ההרשמה לשנה"ל תשפ"ה תיפתח בתאריך 11.02.2024  | אתר החוג

archeology

מדע הארכיאולוגיה חוקר את התרבויות הקדומות שהתקיימו בארץ ובעולם באמצעות התרבות החומרית שבני אדם השאירו אחריהם (מבנים לסוגיהם וחפצים).

הלימודים בחוג לארכיאולוגיה מתקיימים ברמה של לימודים תיאורטיים לצד לימודים מעשיים בשטח או במעבדות. הלימודים בחוג לארכיאולוגיה מקנים ידע רחב ומקיף במגוון נושאים הקשורים לארכיאולוגיה של הארץ, הארצות השכנות וארצות אגן הים התיכון – מן העידן הפרהיסטורי ועד ימי הביניים.

הלימודים לקראת התואר השלישי מחולקים לשני שלבים:

תלמיד מחקר שלב א' – שנה (2 סמסטרים מקבלת התלמיד עד הגשת הצעת המחקר).
תלמיד מחקר שלב ב' – לא יותר משלוש שנים (מאישור הצעת המחקר עד הגשת העבודה).

אפשרויות תעסוקה בסיום הלימודים : בתחום רשות העתיקות, תיירות, הוראה בבתי ספר ושל"ח, מוזיאונים, חינוך ארכיאולוגי וידיעת הארץ ומחקר והוראה אקדמיים.