לימודי תואר ראשון בהפרעות בתקשורת

משך הלימודים: 3.5 שנים | מתכונת הלימודים: חד חוגי | סטטוס הרשמה: למועדי הרשמה לחץ כאןאתר החוג

הפרעות בתקשורת, כמקצוע השייך למקצועות הבריאות, הינו תחום מחקרי וקליני רחב היקף ורב פנים, העוסק במגוון היבטים של קשיים בתקשורת בין בני אדם ובדרכים להתמודדות עם קשיים אלה.

תקשורת בין אישית מתרחשת בעזרת אמצעים מילוליים (השפה שבה אנו מדברים) ובלתי מילוליים (כמו אינטונציה, שפת גוף, והבעות פנים). כישורי תקשורת חיוניים להתנהלות יחסים משפחתיים, חברתיים ומקצועיים, ובכוחו של הדיבור לשקף את הרעיונות ולחשוף את רצונות הלב. קשיים ביכולת ליצור קשר עם הזולת יכולים לשבש את מהלך החיים התקין של האדם ולמנוע ממנו לקחת חלק פעיל בחברה. לקשיים בתקשורת בין אישית יכולות להיות סיבות רבות ושונות, (למשל, איבוד השמיעה, פגיעה מוחית, תפקוד לקוי של אברי הדיבור) והם יכולים להופיע לאורך כל תקופות הגיל מהינקות ועד לזקנה.

מטרת החוג להפרעות בתקשורת באוניברסיטת חיפה היא להקנות ללומדים הכשרה מקצועית הולמת בתחום, ולבנות עתודה של חוקרים וקלינאים בעלי יכולות אבחון, טיפול ושיקום גבוהות, שיתרמו מיכולותיהם המקצועיות לקהילה וירחיבו במחקריהם את תחום הדעת.

מלגת אהבת עולם המעניקה 2,000$ לכל שנת לימודים

יש לך פסיכומטרי גבוה? עוד יותר כדאי לך ללמוד אצלנו
אם ציון הפסיכומטרי הכללי שלך הינו 730 ומעלה, יש לנו בשבילך מלגה בשיעור 100% משכר הלימוד לשנה הראשונה.
אם ציון הפסיכומטרי הכללי שלך בין 700 לבין 729, יש לנו בשבילך מלגה בשיעור 50% משכר הלימוד לשנה הראשונה.
כללי הזכאות למלגות מפורטים כאן >>

ההחלטה לגבי קבלה ללימודים לתואר ראשון לאוניברסיטת חיפה מתבצעת על סמך עמידה בכל בתנאי הקבלה הכלל אוניברסיטאיים ותנאי הקבלה החוגיים יחדיו*.

תנאי הקבלה הכלל אוניברסיטאיים הם:

1. תעודת בגרות מלאה=תעודת בגרות ישראלית, או שוות ערך לה.
  2. ציון בשפה האנגלית מתוך הבחינה הפסיכומטרית, מבחן אמ"יר, בחינת אמי"רם או על סמך מבחני SAT, TOFEL ו-IELTS. רמת האנגלית המינימלית הנדרשת לתחילת תואר ראשון הינה בסיסי. סטודנט שאינו עומד בתנאים אלו וציונו באנגלית הוא בין 50-84 יהיה במעמד "על תנאי".

3. ציון בבחינת ידע בעברית (יע"ל או יעלנט) המיועדת למועמדים ששפת ההוראה בביה"ס התיכון לא הייתה עברית ולא נבחנו בבחינה הפסיכומטרית בשפה העברית. הציון הנדרש בבחינה הינו 120. אוניברסיטת חיפה מאפשרת למועמדיה לגשת לבחינת מיון בעברית (למידע נוסף והרשמה לבחינה לחץ כאן).

בנוסף לתנאי הקבלה הכלל אוניברסיטאיים, על המועמד לעמוד בתנאי הקבלה החוגיים:

• ציון סכם (משוקלל בגרויות ופסיכומטרי) 650. ציון סכם מינימלי להגשת בקשה לועדת הקבלה החוגית: 600.
  • אנגלית ברמה מתקדמים א'
  • בחינת כניסה חוגית. חלק מהמועמדים יזומנו בנוסף למבחן רגשי ממוחשב ולאחריו ראיון אישי.
  • יע"ל 120 (עבור מועמדים שלמדו בבית ספר בו שפת ההוראה לא הייתה עברית)
  • מבחן התאמה חוגי-ראיון כתוב., ניתן לגשת למועד אחד בלבד מהתאריכים הרשומים.  חובה להגיע לבחינה עם תעודה מזהה, אוזניות שמע עם אפשרות חיבור למחשב.
  • למחשבון סיכויי קבלה לחץ כאן

תנאי קבלה לבעלי תואר אקדמי
  • רשאים להגיש מועמדות בעלי תואר ראשון ממוסד אקדמי מוכר בארץ או בחו"ל, שסיימו תואר ראשון בציון של 90 לפחות, במקצועות חינוך, פסיכולוגיה, חינוך מיוחד, מדעי ההתנהגות, ייעוץ והתפתחות האדם, חינוך מיוחד לכבדי שמיעה וחירשים, הנדסה ועוד.
  • תינתן עדיפות למצטיינים, או לחלופין בוגרים הנמנים על העשירון העליון בחוגם.
  • כמקובל היום בקבלה לתואר ראשון, על המועמדים בתוכנית זו לעבור בהצלחה שאלון הערכה  וראיון אישי ע"י חברי הסגל בחוג.
  • תנאי קבלה לתואר השני בתכנית – ממוצע ציונים של 85 בשנתיים הראשונות לתוכנית וסיום השלמת קורסי המבואות. במידה והסטודנט  לא יעמוד בקריטריונים להמשך לימודיו לתואר השני, יועבר לתוכנית התואר הראשון הרגילה בחוג.

*אוניברסיטת חיפה שומרת לעצמה את הזכות לשנות את האמור בתנאי הקבלה, באם תתגלה טעות.
**תעודת בגרות=תעודת בגרות ישראלית, או שוות ערך לה

עדכון אתר: 19.01.2023
  • למידע אודות מועדי הרשמה ובחינות כניסה לחץ כאן
  • מבחן התאמה חוגי-ראיון כתוב. לאחר ההרשמה יש להירשם למועד הבחינה לאחד מהמועדים להלן:  05.03.23; 16.04.23; 07.05.23; 21.05.23,

בלינק הבא: רישום לבחינת כניסה

• למידע נוסף ניתן להיכנס לאתר החוג.
  •

לימודי הפרעות בתקשורת מציעים תוכנית לימודים הכוללת  לימודי התמחות בתחומי השפה, הדיבור, התקשורתבתחומי השפה, הדיבור, התקשורת, השמיעה, והלמידה. וכוללת קורסים בנושאים: מדעי השפה, הדיבור, התקשורת , השמיעה, והלמידה, מקצועות הבריאות ומדעי החיים, שיטות מחקר והתנסויות קליניות.

אפשרויות תעסוקה בסיום לימודי הפרעות בתקשורת:

אבחון וטיפול בסובלים מהסוגים השונים של קשיי תקשורת. תעסוקה במסגרות של מוסדות בריאות וחינוך.