לימודי תואר ראשון בהפרעות בתקשורת

משך הלימודים: 3.5 שנים | מתכונת הלימודים: חד-חוגי | נלמד בקמפוס הכרמל שם התואר: .B.A בהפרעות בתקשורת | סטטוס הרשמה: למועדי הרשמה | אתר החוג

לפתוח עולם שלם של תקשורת יעילה ובריאה – בחוג להפרעות תקשורת 

האם ליקויי דיבור יכולים לרמוז על בעיות תקשורת עמוקות יותר? עד כמה צרידות והפרעות קול בילדים משפיעות על התפקוד בעתיד? ואיך התאמה נכונה של אביזרי שמיעה יכולים לשפר דרמטית את איכות החיים?

כל שיחה שאנחנו מנהלים כוללת לא רק את המילים שאנחנו אומרים, אלא, גם את האופן שבו אנחנו אומרים אותן – הטון, המחוות וההבעות. מיומנויות אלו הן אבן היסוד של מערכות היחסים שלנו.

אבל מה קורה כאשר ערוצי התקשורת הללו לא עובדים כמו שצריך?

הפרעות תקשורת הן שם כולל לתחום ענק ודינמי בשירותי הבריאות, שמתעמקות בעומקי האינטראקציה האנושית, זו שמסייעת לנו להעביר תחושות, מחשבות, רגשות.

כאשר התקשורת משובשת – לא משנה אם מלקות באיברי השמיעה או הדיבור, פגיעה מוחית או שהייה על הספקטרום האוטיסטי – נוצר סבל עצום משום שהחברה אינה מבינה את הכוונה, התגובה אינה מפורשת נכון וכתוצאה מתקבעים דפוסי התנהגות ותבניות לקויות שפוגעות משמעותית באיכות החיים.

מה יש כאן בשבילך?

בלימודי תואר ראשון, אנחנו שואפים להטיב ולשנות את תמונת המצב של הסובלים מהפרעות תקשורת. החוג מציע תוכנית לימודים מקיפה הכוללת התמחות בתחומי השפה, הדיבור, התקשורת, שמיעה ולמידה, לצד העשרה במקצועות הבריאות ומדעי החיים, שיטות מחקר והתנסויות קליניות. תוכנית הלימודים מכשירה ומעניקה כלי אבחון יעילים, מיומנויות טיפול מתאימות וחתירה מתמדת לשיקום ושינוי לטובה.

ללמוד בראש שקט! מלגות במיוחד בשבילך 

אנחנו רוצים להפנות את תשומת ליבך לשתי מלגות ייחודיות לאוניברסיטת חיפה:

מלגת אהבת עולם המעניקה 2,000$ לכל שנת לימודים.
מלגת ג'ויס לסטודנטיות, המעניקה גם היא 2,000$ בשנה א'.

נרשמת ללימודים ויש לך פסיכומטרי גבוה? נעים להכיר, מלגות ההצטיינות של דיקנט הסטודנטים 🤝
מלגת 700+
אם ציון הפסיכומטרי הגולמי שלך הוא 730 ומעלה, יש לנו בשבילך מלגה בשיעור 100% משכר הלימוד לשנה הראשונה. אם הציון הוא 700-729, המלגה היא בשיעור 50%.

תוכלו למצוא עוד מגוון מלגות המפורטות כאן >>

 

בנוסף לתנאי הקבלה הכלליים של האוניברסיטה, עליכם לעמוד בתנאי הקבלה החוגיים:

קבלה על סמך ציון סכם:
ציון סכם: 650 ומעלה (טווח המתנה – 600-649)

רמת סיווג אנגלית: מתקדמים א' ומעלה על בסיס מבחן אמירנט או פרק האנגלית בבחינת הפסיכומטרי
רמת סיווג עברית: ציון 120 ומעלה במבחן יעלנט או מבחן סיווג עברית באוניברסיטת חיפה או סיום בהצלחה של קורס עברית באקדמיה במסגרת המכינה האוניברסיטאית
∙ בחינת כניסה חוגית. חלק מהמועמדים והמועמדות יזומנו בנוסף למבחן רגשי ממוחשב ולאחריו ראיון אישי.
*ניתן לגשת לבחינה במועד אחד בלבד מהתאריכים הרשומים. חובה להגיע לבחינה עם תעודה מזהה, אוזניות שמע עם אפשרות חיבור למחשב.

או: אפיק קבלה מיוחד למשרתי ומשרתות מילואים, זרועות הביטחון ומפונים (ישירות לתואר):
תעודת בגרות מלאה בממוצע בגרות משוקלל של 100 ומעלה (לחישוב הממוצע >> מחשבון סיכוי קבלה)
רמת סיווג אנגלית: מתקדמים א' ומעלה על בסיס מבחן אמירנט או פרק האנגלית בבחינת הפסיכומטרי
רמת סיווג עברית: ציון 120 ומעלה במבחן יעלנט או מבחן סיווג עברית באוניברסיטת חיפה או סיום בהצלחה של קורס עברית באקדמיה במסגרת המכינה האוניברסיטאית
∙ בגרות באנגלית: ציון 85 ומעלה ברמות 4 או 5 יח"ל
∙ מעבר בחינת כניסה חוגית המפורטת לעיל
*להרשמה דרך אפיק זה – פנייה עצמאית למזכירות החוג 

או: קבלה דרך מכינות אוניברסיטת חיפה: פיילוט החל משנת תשפ"ה
קבלה ישירה לתואר:
ממוצע ציונים של 90 ומעלה
במכינת מדעים של אוניברסיטת חיפה
רמת סיווג אנגלית: מתקדמים א' ומעלה על בסיס מבחן אמירנט או פרק האנגלית בבחינת הפסיכומטרי
רמת סיווג עברית: ציון 120 ומעלה במבחן יעלנט או מבחן סיווג עברית באוניברסיטת חיפה או סיום בהצלחה של קורס עברית באקדמיה במסגרת המכינה האוניברסיטאית
∙ מעבר בחינת כניסה חוגית המפורטת לעיל
∙ מבחן קבלה חוגי. מבין הניגשים למבחן הקבלה החוגי יתקבלו סטודנטים וסטודנטיות עם הציון המשוקלל (מכינה ומבחן קבלה חוגי) הגבוה ביותר, לפי שיקול דעת החוג. תהליך המיון יתקיים בסיום סמסטר א', למי שעמדו בתנאי הסף.

או: קבלה לבעלי תואר קודם ממוסד אקדמי מוכר:
ציון ממוצע 90 ומעלה בתואר ראשון בתחומי חינוך, פסיכולוגיה, חינוך מיוחד, מדעי ההתנהגות, ייעוץ והתפתחות האדם, הנדסה וחינוך מיוחד לכבדי שמיעה וחירשים. או ציון ממוצע 93 ומעלה בתואר ראשון משאר התחומים.

∙ שאלון הערכה וראיון אישי ע"י חברי הסגל בחוג

*אוניברסיטת חיפה שומרת לעצמה את הזכות לשנות את האמור בתנאי הקבלה, אם תתגלה טעות.

התוכנית היא תוכנית חד-חוגית הנועדה לאפשר לסטודנטים ללמוד היקף לימודים רחב יותר. היקף הלימודים בתוכנית זו מבוסס על 145 נקודות זכות בקורסים הנלמדים במסגרת החוג שכוללים בתוכם התנסויות קליניות.

כתנאי לקבלת תואר, על כל הסטודנטים בלימודי התואר הראשון ללמוד קורסים (שלא מתחום לימודיהם) במסגרת "אשכולות העשרה". תוכלו לבחור ללמוד קורסים מהאשכולות הבאים: ״דרך הרוח״ | ״מדעי הנתונים והסייבר״ | ״חדשנות ויזמות" | "משאבי אנוש" | "קיימות וסביבה" | "תקשורת דיגיטלית מעשית". ניתן לשלב לימודים בין מספר אשכולות עד הגעה לסה"כ הנקודות הנדרשות. על הסטודנטים במסלול זה ללמוד קורסים מאשכולות העשרה בהיקף של 4 נקודות. סך הכל 149 נ″ז.

תוכניות נוספות שיכולות לעניין אותך:
תוכנית לימודים בהפרעות בתקשורת לאחר תואר
תואר שני בהפרעות תקשורת

כשתסיימו את התואר תוכלו למצוא את עצמכם כמו הבוגרים והבוגרות שלנו במסגרות ציבוריות ופרטיות רבות, כגון בתי חולים, מרכזי שיקום, מכונים אודיולוגיים ומוסדות חינוך. תחום זה מציע הזדמנויות עבודה עם מטופלים מכל גיל, החל מילדים ועד קשישים, ותאפשר לכם לטפל במגוון רחב של הפרעות תקשורת כגון ליקויי שפה, דיבור, שמיעה ובליעה, ואתם תוכלו להשתמש בידע שלכם כדי לשפר את איכות חייהם של אנשים ולסייע להם להתמודד עם אתגרים יומיומיים.

בנוסף לעבודה הקלינית, קיימת אפשרות להמשך לימודים בתארים מתקדמים ולהשתלב בתחום המחקר האקדמי. תואר מתקדם יוכל להוביל אתכם למשרות בתחום המחקר באוניברסיטאות ובמוסדות מחקר, שם תוכלו לחקור ולפתח ידע חדש שיתרום לקידום התחום. תוכלו לבחור להתמקד בפיתוח טכנולוגיות חדשניות בתחום התקשורת והשיקום, אשר יכולות לשפר את שיטות הטיפול והשיקום. כמו כן תוכלו להקים קליניקות פרטיות, שבהן תוכלו להציע טיפול מותאם אישית ולממש את הידע והניסיון שלכם בצורה עצמאית.