לימודי תואר שני בלימודי גרמניה ואירופה המודרנית

משך הלימודים: תוכנית ללא תיזה – שנתיים, מסלול עם תיזה – שלוש שנים | סטטוס הרשמה: ההרשמה לסמסטר א' תשפ"ה נפתחה ב- 11.02.2024 | אתר החוג

germany and europe studies

מרכז ללימודי גרמניה ואירופה (HCGES)  נוסד בשנת 2007 במטרה לחשוף תלמידים, חוקרים והציבור הרחב למגוון עשיר של נושאים הקשורים לאירופה המודרנית וגרמניה בפרט.התכנית הבינלאומית לתואר שני בלימודי גרמניה ואירופה המודרנית באוניברסיטת חיפה יוצאת לדרך כחלק מפעילות ההוראה של ה-HCGES. תכנית המ"א נועדה להכיר לתלמידים נושאים הקשורים בגרמניה ואירופה, ומדגישה נקודות מבט יהודיות וישראליות, כמו גם את הקשר בין המזרח התיכון ואירופה.

מלגת אהבת עולם המעניקה 2,000$ לכל שנת לימודים

• תואר ראשון מוכר בציון מינימאלי של 80.
  • מועמדים מחו"ל חייבים בתואר ראשון מאוניברסיטה מוכרת עם ממוצע ציונים מינימאלי של 3.0, 80%, או שווה ערך.   מועמדים שסיימו את לימודיהם במוסד אקדמי שבו שפת ההוראה איננה אנגלית, או ששפת אימם איננה אנגלית, חייבים להשיג ציון מינימאלי של 570  במבחן ה- TOEFL (במבחן בכתב),  230 (במבחן ממוחשב), או 89 (במבחן TOEFL באינטרנט), על מנת שיוכלו להגיש מועמדות. ציוני מבחנים מקבילים ישקלו באופן פרטני.

מסלול תזה ומסלול ללא תזה

ניתן להשלים את התכנית בשנה קלנדרית אחת או בשנתיים

אפשרויות תעסוקה בסיום הלימודים: מחקר, הוראה, יחסים דיפלומטיים, יחסים בינלאומיים.