לימודי תואר שני במדעי המדינה

משך הלימודים: תוכנית ללא תיזה – בשנה א' בשנתיים, מסלול עם תיזה – שלוש שנים  | סטטוס הרשמה: ההרשמה לסמסטר א' תשפ"ה נפתחה ב- 11.02.2024| אתר החוג

ביה"ס למדעי המדינה מקיים מגוון גדול של תכניות לימוד לתואר שני, כולל תכניות לימוד ללא תזה בשנה אחת, תכניות מובנות המעניקות מקצוע, תכניות בינלאומיות ותכניות מחקריות בהן מושם דגש על עבודתם העצמית של התלמידים בסיוע המדריכים לעבודת התזה והכשרה להמשך המחקר ולפעילות מעשית.

לימודי התואר השני מתמקדים בשלוש דיסציפלינות במדעי המדינה: מנהל ציבורי ומדיניות ציבורית, יחסים בינלאומיים, פוליטיקה השוואתית ומחשבה מדינית.

תחת דיסציפלינות אלו תוכלו למצוא תכניות דוגמה: שלטון מקומי, דמוקרטיה, ניהול מו"מ, ביקורת פנימית וציבורית, מנהלים, פוליטיקה של המזה"ת, תכניות ביטחון לאומי ועוד. הלימודים הינם חווייתיים ומועשרים בסיורים לימודיים בארץ ובחו"ל, סדנאות ופעילויות נוספות. ביה"ס למדעי המדינה גם מעניק מלגות לתלמידים בהתאם לתקנון.

מלגת אהבת עולם המעניקה 2,000$ לכל שנת לימודים

בוגר תואר ראשון במדעי המדינה או תחום קרוב אחר  – ממוצע 85 למסלול עם תזה, ועמידה בתנאים נוספים בהתאם לדרישות המחלקה.

מסלול לא מחקרי – ממוצע 76 – 80 בהתאם לדרישות התוכנית, חסרי רקע ידרשו להשלמת קורס "מבוא למדעי המדינה".

מועמדות חריגה לכל תכנית  נבחנת בהתאם לנהלים ובכפוף לאישור הגורמים האקדמיים הרלוונטיים.

מסלול א' – עם עבודת גמר מחקרית (תזה)מסלול ב' – עם פרויקט גמר או בחינת גמר (לא מחקרי) באחת המחלקות של ביה"ס למדעי המדינה: ממשל ורעיון מדינייחסים בינלאומייםמנהל ומדיניות ציבורית.

תוכניות בינלאומיות ותוכניות ישראליות:
במסלול הלא מחקרי מוצעות תכניות בינלאומיות ותכניות ישראליות :
תכניות בינלאומיות בשפה האנגלית: Diplomacy StudiesSecurity StudiesInternational MPA StudiesDual Degree with Warsaw UniversityPeace and conflict Management

תוכניות לימוד לתואר שני בשנה אחת :מערך התכניות "מצפן – לנווט להשפעה!" מציע מגוון תוכניות לימוד לתואר שני בשנה אחת.ביניהן : לימודי דמוקרטיה , פוליטיקה של המזרח התיכון ,תכנית התמחות במנהל השלטון המקומיתכנית למנהלים במנהל ומדיניות ציבורית , התכנית לניהול משא ומתן וקבלת החלטות ,מנהל ומדיניות ציבורית למגזר הציבורי,  ביקורת פנימית וציבוריתתוכניות הביטחון הלאומי – תל"ם ומקבילת פו"מ משטרה.

תוכניות מיוחדות:תואר ראשון במשפטים ותואר שני במנהל ומדיניות ציבורית
תואר ראשון במשפטים ותואר שני ביחסים בינלאומיים

אפשרויות תעסוקה בסיום הלימודים: לימודי התואר השני מחדדים את הידע באחת משלוש הדיסציפלינות של מדעי המדינה: יחסים בינלאומיים, מנהל ציבורי, וממשל ורעיון מדיני. תלמידי התואר השני עוסקים במחקר ונחשפים לתחומי ידע נוספים, המאפשרים יצירת קשרים עם גופים שונים העוסקים בתחום. בשל כך, התואר במדעי המדינה פותח דלתות להשתלבות בשוק העבודה כחברי כנסת, דיפלומטים, פוליטיקאים, ראשי מועצות וערים, עובדי משרד הביטחון, עובדי משרד החוץ, עיתונאים, אנשי תקשורת, עובדי הוראה, עובדי מחקר. כמו כן, התואר מהווה בסיס להשתלבות בארגונים בינ"ל שפעילותם כוללת ניתוח מערכות מדיניות. בחלק מתכניות הלימוד מתבצעת השמה בתום הלימודים, או ניתנת תעודת התמחות המאפשרת עבודה בתחום הלימוד.