לימודי תואר שני בעבודה סוציאלית

משך הלימודים: מסלול עם תזה – 3 שנים, מסלול ללא תזה – שנתיים | סטטוס הרשמה: ההרשמה לסמסטר א' תשפ"ה נפתחה ב- 11.02.2024 | אתר החוג

היעד המרכזי של לימודי תואר שני בעבודה סוציאלית הוא לשפר את המיומנויות המקצועיות של העובד/ת הסוציאלי/ת . את התואר ניתן ללמוד בשני מסלולים, מסלול  עם תזה (מסלול מחקרי) ומסלול ללא תזה.
תואר שני בעבודה סוציאלית כולל תחומי התמחות רבים הכוללים : מנהיגות ושינוי חברתית, קליני, טראומה – קליני , ילד ונוער – קליני , טיפול זוגי ומשפחתי, שיקום ובריאות-קליני. במהלך הלימודים, הסטודנטים ירחיבו את בסיס הידע התיאורטי והמחקרי ויפתחו עצמאות אקדמית ומחקרית, תוך העמקת הידע והפרקטיקה בתחום העבודה סוציאלית

מלגת אהבת עולם המעניקה 2,000$ לכל שנת לימודים

תנאי קבלה לתואר שני בעבודה סוציאלית:

• תואר ראשון בממוצע 80 ומעלה בעלי שנתיים ניסיון לפחות כעובד/ת סוציאלי/ת.
  • דרישות נוספות כמפורט באתר החוג.

תנאי קבלה לתואר שני בעבודה סוציאלית – תוכנית השלמות

• בוגרי תואר ראשון בממוצע של 88 לפחות או בעלי תואר שני בממוצע של 85 לפחות.
  • ציון פסיכומטרי 680 לפחות כחלופה לממוצע ציונים בתואר ראשון (ציון הפסיכומטרי תקף ל-10 שנים).
  • שנתיים ניסיון לאחר התואר בעבודה או בעשייה חברתית/פעילות התנדבותית בתחומי הרווחה והסיוע הנפשי.
  • דרישות נוספות כמפורט באתר החוג.

המערכת פתוחה להעלאת מסמכים החל מ 11.02.2024 ועד 17.05.2024

אפשרויות תעסוקה בסיום הלימודים: בוגרי תואר שני בעבודה סוציאלית פועלים במגוון רחב של תפקידי ניהול, עבודה כוללנית ועבודה פרטנית. התפקידים השונים בהם הבוגרים שלנו עוסקים מבטאים את המעורבות הרבה של עובדים סוציאליים בחברה הישראלית. תפקידים אלו כוללים מסגרות סוציאליות חברתיות ופרטניות כגון: טיפול, הדרכה, שירותי רווחה, שירותי בריאות, משרד הביטחון, המשרד לביטחון פנים, עמותות וארגונים חברתיים וציבוריים, מחקר והוראה. בנוסף לכך, המומחיות הנרכשת לאורך הלימודים בתואר השני מאפשרת התמקצעות בתחום העיסוק ולעיתים שיפור סטטוס ביחס לתנאי הסף הנדרשים במכרזים למשרות בתחום של העבודה הסוציאלית והמחקר.