דוקטורט במדעי המדינה - חוגים ומסלולי לימוד

משך הלימודים: ארבע שנים | סטטוס הרשמה: ההרשמה לשנה"ל תשפ"ד פתוחה                                                                                                                                                                                                        ההרשמה לשנה"ל תשפ"ה תיפתח בתאריך 11.02.2024 | אתר החוג

מטרת לימודי הדוקטורט היא הכשרת חוקרים איכותיים בתחום מדעי המדינה על מגוון תחומי השמה שלו. מסגרת הלימודים מאפשרת עבודה מחקרית עצמית של הסטודנט בהדרכת המנחה ובאינטראקציה עם סטודנטים אחרים בבית הספר, באוניברסיטה ובארץ בכלל. כל סטודנט לתואר שלישי יכול להתמחות באחד מהתחומים הבאים: יחסים בין לאומים, מנהל ומדיניות ציבורית וממשל ורעיון מדיני. אנו מאפשרים לסטודנטים הנחיה משותפת עם מרצים מתחומי עניין שאינן מכוסים בבית הספר, ומעודדים אותם להיפגש וללמוד מניסיונם של חוקרים בתוך בית הספר ומחוצה לו.
תכנית הלימודים לקראת תואר שלישי מדגישה מצוינות ואיכות ומשתדלת להקנות כלים תחרותיים לבוגריה בכדי להתאים את הדרישות והתוצרים לשינויים העצומים בתחום הדיסציפלינארי ובמציאות העולמית המורכבת של המאה ה-21.

תנאי קבלה לדוקטורט ולמסלול הישיר לדוקטורט – באתר בית הספר למדעי המדינה ובנוסף לפירוט באתר הרשות ללימודים מתקדמים

הלימודים מחולקים לשני שלבים:

שלב מחקר א'– מוקדש לכתיבת הצעת המחקר (לא יעלה על שנה מסמסטר הלימודים בו התקבל התלמיד).

שלב מחקר ב' – מוקדש למחקר וכתיבת עבודת הדוקטורט (לא יעלה על שלוש שנים).

אפשרויות תעסוקה בסיום הלימודים : הלימודים מעניקים כלים עיקריים להשפיע על הפוליטיקה בישראל, ומקנים בסיס השכלתי, המאפשר לבחון ולנתח לעומק את האופן בו הפוליטיקה משפיעה על התהליכים השונים במדינה. התואר פותח כיוונים לעבודה במגוון גדול של תחומים ומוסדות כחברי כנסת, דיפלומטים, פוליטיקאים, ראשי מועצות וערים, עובדי משרד הביטחון, עובדי משרד החוץ, עיתונאים, אנשי תקשורת, עובדי הוראה, עובדי מחקר. כמו כן, התואר מהווה בסיס להשתלבות בארגונים בינ"ל שפעילותם כוללת ניתוח מערכות מדינתיות, ולמגוון תפקידים ניהוליים במוסדות השירות הציבורי, המחקר וההוראה האקדמיים.