דוקטורט בייעוץ והתפתחות האדם

משך הלימודים: ארבע שנים | סטטוס הרשמה: ההרשמה לשנה"ל תשפ"ד פתוחה                                                                                                                                                                                 ההרשמה לשנה"ל תשפ"ה תיפתח בתאריך 11.02.2024 | אתר החוג

לימודי תואר שלישי (לתואר דוקטור PhD) מיועדים לסטודנטים נבחרים, בעלי תואר מ"א (במסלול עם תזה), המעוניינים בהתמחות בנושא ספציפי הקשור לתחומי הייעוץ והתפתחות האדם ובביצוע מחקר מקיף ומעמיק בנושא זה. לימודי הדוקטורט כוללים השתתפות במספר מצומצם של קורסים ועיקר הלימוד כרוך בכתיבת הצעת המחקר, בביצועו ובכתיבת דו"ח המחקר הסופי – כל זאת בהנחיית מנחה אישי מסגל החוג. משך הלימודים הינו כארבע שנים והאוניברסיטה מציעה תמיכות כספיות מסוגים שונים לתלמידי מסלול זה.

ניתן גם לבצע עבודה במסלול בינתחומי בפסיכואנליזה.

דרישות חוגיות כמפורט באתר החוג

תוכנית הלימוד מאפשרת קבלת תואר "דוקטור בפילוסופיה" (Ph.D). לימודי התואר השלישי בחוג מיועדים להכשרתו של חוקר או מרצה במסגרות ההשכלה הגבוהה בתחום ספציפי במסגרת נושאי הייעוץ והתפתחות האדם והם מבוססים על עבודת מחקר עצמאית (תחת הנחיה) והשתתפות בשלושה-ארבעה קורסים מתקדמים.

אפשרויות תעסוקה בסיום הלימודים : בפני בוגרי החוג נפתחות דלתות תעסוקתיות בתחום החינוך, ההוראה והמחקר באקדמיה.