מה תרצו ללמוד?

שאלות ותשובות בנושא תנאי הקבלה החדשים

כל מה שרציתם לדעת והעזתם לשאול במקום אחד

1. ראיתי שאפשר להתקבל לתואר ראשון גם ללא פסיכומטרי . תוכלו לפרט מה צריך במקום ?
    לאור המצב הנוכחי פתחנו עוד שני מסלולים בנוסף למסלול הקבלה על בסיס סכם (ציון משוקלל של פסיכומטרי ובגרות).
    קורסי קדם: סטודנט שיבחר במסלול זה יהיה במעמד של "קדם לימודים". במידה ויעבור את הקורסים בציון הנדרש על ידי החוג, יעבור בתום סמסטר א' למעמד "מן המניין". קורסי הקדם יתקיימו בהתאם להחלטת החוג או בקיץ תש"פ ובסמסטר א תשפ"א או רק בסמסטר א' תשפ"א.
    מבחן קבלה חוגי: בחלק מהחוגים, בנוסף לאפשרות הקבלה על סמך מעבר קורסי קדם בציון מסוים, יתקיימו מבחני קבלה חוגיים. מועמד אשר עבר את מבחן הקבלה החוגי ועמד בכל תנאי הסף הנוספים הנדרשים, מתקבל כ"סטודנט מן המניין".

אנו עושים מאמצים בימים אלו גם לעדכן במהירות האפשרית את אתרי החוגים על מנת שתוכלו לקבל מענה בנוגע לחוג שמעניין אתכם*.
    אנו מזכירים שעד סוף החודש מומלץ לנצל את ה-50% מימון שהאוניברסיטה מעניקה לנרשמים על מנת להיכנס לרשימת המועמדים. בהצלחה.
    *  ייתכנו החרגות של חוגים מסוימים שמספר המקומות בהם מוגבל.
  1. מה עלות ההרשמה לאוניברסיטה ועד מתי תקפה ההנחה של ה – 50% ?
    עלות דמי ההרשמה לאוניברסיטה הינה 467 ₪ (422 ₪ דמי רישום+ 45 ₪ ערכת הרשמה) . עד ה-30 באפריל הנכם זכאים ל-50% הנחה ולעלות דמי ההרשמה של 256 ₪ (211 ₪ דמי רישום+ 45 ₪ ערכת הרשמה).
  1. איך מתבצעת ההרשמה לאוניברסיטה ?
    ההרשמה לאוניברסיטה גם בימים אלו נעשית מרחוק בטופס המקוון בקישור הבא : טופס הגשת מועמדות ללימודים.
  1. לאילו חוגים ניתן להתקבל גם ללא פסיכומטרי ?
    אפשר להתקבל ללימודים ללא פסיכומטרי בכל חוגי האוניברסיטה למעט מספר מצומצם של חוגים שהוחרגו בפקולטה לרווחה ובריאות עקב מספר מקומות מוגבל.
    בימים הקרובים יתעדכנו בדף המועמדים באתר הבית של אוניברסיטת חיפה, כל אפשרויות הקבלה. להלן הקישור: דף המועמדים .
  1. האם יש שינוי בתנאי הקבלה לתואר שני ?
    תנאי הקבלה  לתואר שני נותרו ללא שינוי.
  1. מה זה "אפיק מעבר" ?
    אפיק מעבר מתקיים בחוגים מסוימים ובא לאפשר לכל מתעניין להגיע ללמוד בחוג אליו הוא שואף להגיע אך לא עומד בתנאים. על פי רוב אפיקי המעבר הם מספר קורסים מצומצם שלוקחים במוסד אקדמי אחר ויש לעמוד בממוצע ציונים מסוים. דבר זה יסייע לקבלה ישירה לחוג המבוקש. כל המידע אודות אפיק המעבר מהאוניברסיטה הפתוחה מופיע בקישור זה: https://www.openu.ac.il/afik/ . בהצלחה .
  1. מתי יתקיימו מבחני הקבלה לחוגים ?
    אנו פועלים על פי ההנחיות של משרד הבריאות. לכן, הבחינות יתקיימו רק כאשר יתקבל אישור רשמי לכך.

יש להתעדכן באתר ההרשמה  לתואר ראשון בקישור הבא: https://www.haifa.ac.il/index.php/he/enterance-exams-dates/92-registration-dep/info-for-ba/2231-registration-dates.html
    יש להתעדכן באתר ההרשמה לתארים מתקדמים בקישור הבא: https://www.haifa.ac.il/index.php/he/enterance-exams-dates.html
  1. נרשמתי לאוניברסיטה והתבקשתי למסור טפסים . לאן לשלוח ?
    לאחר ההרשמה לתואר ראשון נתוני המבחן הפסיכומטרי ונתוני תעודת הבגרות מגיעים באופן ישיר למשרדי ההרשמה.
    במידה ויש אישורים נוספים יש לפעול על פי הנחיות החוג. כמו כן, מסמכים לתואר שני ניתן לשלוח למייל : graduate@univ.haifa.ac.il .
    כתובת למשלוח דואר: המחלקה להרשמה, בית הסטודנט, קומה 1, אוניברסיטת חיפה, שד' אבא חושי 199, הר הכרמל, 3498838
    * בכל פנייה אל מחלקת הרשמה יש לציין שם מלא ומספר זהות.
  1. איך ניתן ליצור קשר עם החוגים ?
    הקשר עם החוגים כיום מבצע אך ורק דרך מיילים או דרך מילוי טופס פנייה (תלוי באיזה חוג מדובר). ניתן לבדוק את אופן ההתקשרות עם החוגים באתרי החוגים ואם נתקלתם בקושי ניתן גם ליצור קשר עם נציגי המוקד הטלפוני בטלפון 1-800-300-032 .

Live chat