מה תרצו ללמוד?

תכניות לימוד חדשות לתש"פ !

המגמה לייעוץ והדרכת הורים

• מטרתה של התוכנית בייעוץ והדרכת הורים היא להכשיר אנשי מקצוע לייעוץ והדרכה להורים ולהכשיר חוקרים שיתמחו בתחום זה.
  • התכנית תכלול הכרות מעמיקה עם תיאוריות וגישות מרכזיות בהורות ועם המחקר העדכני בתחום ההורות ולימוד מיומנויות בעבודה פרטנית, דיאדית, וקבוצתית שתסייענה בייעוץ והדרכה של הורים באוכלוסיות מרקע חברתי, כלכלי ותרבותי מגוון.
  • במסגרת הפרקטיקום הסטודנטים במגמה יחקרו ויפעילו תכניות המתייחסות להורות וליחסי הורים וילדים בתקופות התפתחותיות שונות, בקרב אוכלוסיות מגוונות, הן נורמטיביות והן קבוצות סיכון. הפרקטיקום יכלול התנסות בהתערבות אישית, דיאדית וקבוצתית במרכזים ושירותים שבמסגרתם יתבצע הפרקטיקום.

לפרטים נוספים ניתן לפנות למזכירות החוג: 04-8249150/8249727 ובפלאייר המצורף (PDF)

פסיכולוגיה חינוכית

בואו להצטרף לתוכנית חדשה וייחודית בפסיכולוגיה חינוכית עם חוקרים מובלים מהתחום.

אודות התוכנית:

*התוכנית כוללת את כל קורסי הליבה בפסיכולוגיה חינוכית על פי המלצות מועצת הפסיכולוגים  וכוללת בנוסף הרחבה ייחודית בתחום לקויות הלמידה.

*התוכנית נבנתה בהלימה לגישות ולידע העדכני בתחומי הפסיכולוגיה החינוכית ,הנוירו-קוגנטיבית והקלינית בתוך הסביבה החינוכית. ובשיתוף פעולה בין החוג ללקויות למידה והחוג לפסיכולוגיה

התוכנית מעוגנת בפקולטה לחינוך, החוג ללקויות למידה.

*תוכנית במסלול תזה בלבד

*לימודים כיומיים בשבוע ויום פרקטיקום בבתי הספר ובשירות הפסיכולוגי החינוכי (שפ"ח)

*פתיחת התוכנית בכפוף להחלטת רשויות האוניברסיטה והמל"ג.

מטרות התוכנית :

*הכשרה מעשית, תאורתית  ומחקרית בפסיכולוגיה חינוכית -

* התמקצעות בתחום לקויות הלמידה במסגרת עבודתו של הפסיכולוג החינוכי

דרישות קבלה:

*תואר ראשון בפסיכולוגיה או במדעי ההתנהגות

*מבחן המתאם

*ראיון והמלצות

תוכנית למדריכי הגנת הטבע

החוג לגאוגרפיה ולימודי סביבה ביחד עם החוג ללימודי ישראל באוניברסיטת חיפה מציעים מסלול דו חוגי המיועד למדריכי ידיעת הארץ שברשותם תעודת מדריך עם הסמכת "תן תקן" (מדריכי החברה להגנת הטבע, איגוד המדרשות וכד') ומדריכים עם הסמכת "מדריכי קהילות עירוניות" – ללמוד אצלנו לתואר ראשון BA)) במסלול דו חוגי ערב (לימודי בוקר בחוג ללימודי ישראל ולימודי ערב בחוג לגאוגרפיה ולימודי סביבה) וזאת על מנת לאפשר להם להרחיב את הבסיס המקצועי והידע בתחום עיסוקם ולאפשר להם לזכות בתעודה אקדמית לצד הסמכתם כמדריכים בעלי תעודות "תו תקן" ו/או "מדריכי קהילות עירוניות". הלימודים במסלול זה נמשכים בין שנתיים לשנתיים וחצי ומתקיימים לאורך שלושה סמסטרים בשנה (כולל סמסטר קיץ) ביום  אחד בשבוע – יום ג' בין השעות 16:00 – 22:00. התוכנית כוללת הכרה של עד 24 נקודות זכות מתוך 120 נקודות זכות לתואר לבעלי הסמכת "תו תקן" ועד 16 נקודות זכות לתואר ל"מדריכי קהילות עירוניות". ההכרות תעשנה באופן פרטני ואיננה גוררת הפחתה בשכר לימוד לתואר. תנאי הקבלה לתוכנית מאפשרים למועמדים בעלי התעודות "תו תקן" ו"מדריכי קהילות עירוניות", תעודת בגרות מלאה בממוצע 75 ומעלה וראיון אישי להתקבל ללא בחינה פסיכומטרית. כמו כן עליהם לעמוד בתנאי הקבלה הכלל אוניברסיטאיים מבחינת רמת האנגלית (ורמת העברית הנדרשת במידת הצורך).

* בעלי התעודות הנ"ל יכולים ללמוד גם במסלול החד חוגי בחוג.

משך הלימודים לתואר ראשון במסלול זה – שנתיים – שנתיים וחצי כולל סמסטר קיץ.