לימודי תואר ראשון במדעי המדינה

משך הלימודים: 3 שנים , תואר ראשון בשנתיים | מתכונת הלימודים: דו חוגי וחד חוגי | סטטוס הרשמה: למועדי הרשמה לחץ כאן | אתר החוג

מלגת אהבת עולם המעניקה 2,000$ לכל שנת לימודים

יש לך פסיכומטרי גבוה? עוד יותר כדאי לך ללמוד אצלנו
אם ציון הפסיכומטרי הכללי שלך הינו 730 ומעלה, יש לנו בשבילך מלגה בשיעור 100% משכר הלימוד לשנה הראשונה.
אם ציון הפסיכומטרי הכללי שלך בין 700 לבין 729, יש לנו בשבילך מלגה בשיעור 50% משכר הלימוד לשנה הראשונה.
פסיכומטרי 600+
אם ציון הפסיכומטרי הכללי שלך בין 645 לבין 699, יש לך אפשרות לזכות במלגה בשיעור 50% משכר הלימוד לשנה הראשונה
.
אם ציון הפסיכומטרי הכללי שלך בין 620 לבין 644, יש לך אפשרות לזכות במלגה בשיעור 35% משכר הלימוד לשנה הראשונה
.
כללי הזכאות למלגות מפורטים
כאן >>

ההחלטה לגבי קבלה ללימודים לתואר במדעי המדינה באוניברסיטת חיפה מתבצעת על סמך עמידה בכל בתנאי הקבלה הכלל אוניברסיטאיים ותנאי הקבלה החוגיים יחדיו*.

תנאי הקבלה הכלל אוניברסיטאיים הם:

1. תעודת בגרות מלאה=תעודת בגרות ישראלית, או שוות ערך לה.
  2. ציון בשפה האנגלית מתוך הבחינה הפסיכומטרית, מבחן אמ"יר, בחינת אמי"רםאו על סמך מבחני SAT, TOFEL ו-IELTS. רמת האנגלית המינימלית הנדרשת לתחילת תואר ראשון הינה בסיסי. סטודנט שאינו עומד בתנאים אלו וציונו באנגלית הוא בין 50-84 יהיה במעמד "על תנאי".
  3. ציון בבחינת ידע בעברית(יע"ל או יעלנט) המיועדת למועמדים ששפת ההוראה בביה"ס התיכון לא הייתה עברית ולא נבחנו בבחינה הפסיכומטרית בשפה העברית. הציון הנדרש בבחינה הינו 120. אוניברסיטת חיפה מאפשרת למועמדיה לגשת לבחינת מיון בעברית (למידע נוסף והרשמה לבחינה לחץ כאן).

בנוסף לתנאי הקבלה הכלל אוניברסיטאיים, על המועמד לעמוד בתנאי הקבלה החוגיים (להלן מספר אפשרויות):

תנאי קבלה ללא פסיכומטרי:

1. קבלת בוגרי המכינה של אוניברסיטת חיפה ללא מבחן פסיכומטרי-תשפ"ד:

קבלה למסלול הרגיל:

– ממוצע  ציונים במכינה 75-84 ומעלה.
– רמת סיווג עברית –  ציון 120 במבחן יע"ל (לחייבים במבחן ידע בעברית)

קבלה למסלול קדם תואר:

– ממוצע 84 ומטה במכינה
– השלמת קורסי  קדם בהצלחה בממוצע 76

1. מועמדים בעלי ממוצע בגרות 102 ומעלה (בכפוף לעמידה תנאי הקבלה הכלל אוניברסיטאיים המפורטים מעלה)
  1. קבלה על סמך לימודים קודמים:
    -מועמדים בעלי לפחות 3 קורסים אקדמיים, שנלמדו במוסדות אקדמיים מוכרים, יכולים לפנות למזכירות בית הספר יחד עם גיליון ציוניהם המקורי, לבדיקת אפשרות להתקבל על סמך לימודיהם הקודמים.
  1. בעלי תואר ראשון ממוסד אקדמי מוכר:
    – בציון ממוצע משוקלל של 75 לפחות.
  1. קבלה על בסיס קורסי קדם :
    – בעלי בגרות בממוצע 75 ומעלה ללא פסיכומטרי, או בעלי סכ"ם (הסבר מטה) הנמוך מ-580, יידרשו ללמוד בסמסטר הראשון ללימודיהם שני קורסי קדם בהיקף של 8 נ"ז בציון ממוצע של 76 לפחות במסלול הדו-חוגי, או שלושה קורסי קדם בהיקף של 12 נ"ז בציון ממוצע של 76 לפחות במסלול החד-חוגי.

קורסי קדם הינם קורסי מבוא הנלמדים טרם הקבלה של המועמד לתואר. הקורסים הינם חלק מתכנית הלימודים של החוג, ויוכרו לתואר למי שיסיים אותם בהצלחה. משך לימודי קורסי הקדם – סמסטר אחד בלבד.

שימו לב! באם הנכם מעוניינים להגיש מועמדות לקורסי קדם, יש להירשם באתר האונ' בלשונית תואר ל"לימודים לקראת תואר ראשון – מדעי המדינה", ולא להירשם ישירות לתואר.

תנאי קבלה על סמך בגרות ופסיכומטרית לשנת הלימודים תשפ"ד סמסטר א':

• ציון משוקלל 600 ומעלה לכל תכניות הלימוד.החל משנת הלימודים תשפ"ה סכ"ם נדרש 580
  • לתכנית הדו-שנתית בלימודי היום נדרש סכ"ם 600 החל משנת הלימודים תשפ"ה סכ"ם נדרש 580
    אנגלית ברמת "בסיסי" לפחות
    יע"ל 120 לפחות (יע"ל – מבחן ידע בעברית, מיועד רק עבור מועמדים שלמדו בבית ספר בו שפת ההוראה לא היתה עברית).
  • תישקל קבלה חריגה לתואר של בעלי סכ"ם הנמוך ב-5% מהנדרש.
  • למחשבון סיכויי קבלה לחץ כאן

לעיון בתנאי הקבלה לתכנית פכ"מ – התואר המשלב פילוסופיה, כלכלה ומדעי המדינה לחץ כאן.

תנאי קבלה לבעלי תואר אקדמי
בעלי תואר אקדמי ממוסד מוכר, המעוניינים ללמוד תואר ראשון בחוג למדעי המדינה, יידרשו לעמוד בדרישות הבאות:
ממוצע 75 לפחות בתואר הקודם

*אוניברסיטת חיפה שומרת לעצמה את הזכות לשנות את האמור בתנאי הקבלה, באם תתגלה טעות.
**תעודת בגרות=תעודת בגרות ישראלית, או שוות ערך לה.

אפשרויות תעסוקה בסיום הלימודים: תואר במדעי המדינה פותח כיוונים לעבודה במגוון גדול של תחומים ומוסדות, ולהמשך לימודים לתארים מתקדמים. התואר במדעי המדינה פותח דלתות להשתלבות בשוק העבודה כחברי כנסת, דיפלומטים, פוליטיקאים, ראשי מועצות וערים, עובדי משרד הביטחון, עובדי משרד החוץ, עיתונאים, אנשי תקשורת, עובדי הוראה, עובדי מחקר. כמו כן, התואר מהווה בסיס להשתלבות בארגונים בינ"ל שפעילותם כוללת ניתוח מערכות מדינתיות.