לימודי תואר ראשון בתקשורת

משך הלימודים: 3 שנים, תכנית תואר ראשון בשנתיים (מסלול בשנתיים לא ניפתח לסמסטר ב') | אתר החוג

מתכונת הלימודים: חד חוגי ודו חוגי | סטטוס הרשמה: למועדי הרשמה לחץ כאן

שוק התקשורת עובר שינוי משמעותי בעשור האחרון. תעשיית התקשורת בצמיחה, בעיקר בענפים הקשורים למדיה חדשים ובהופעתם של ערוצי מדיה נוספים בתקשורת האלקטרונית בצד צמצומים בחלק מכלי התקשורת. כתוצאה מכך, ניכר ביקוש לכוח אדם במגוון מקצועות התקשורת – עיתונאות, יחסי ציבור, דוברות, פרסום, אינטרנט, הפקה, עריכה, תחקיר ומקצועות נוספים. לימודי תקשורת מעניקים לבוגרים את ההכשרה האוניברסיטאית המצוינת לה הם זקוקים כדי להצליח.

במסגרת התוכנית התלמידים לומדים את השאלות הבסיסיות שמעסיקות חוקרי תקשורת, ואת הכלים שבהם הם נעזרים כדי להשיב עליהן. תואר בתקשורת מציע הן הקורסים התיאורטים והן הסדנאות מעניקים מטען הכולל הבנה של תהליכים, מושגים ותיאוריות ביחס למוסדות תקשורת, פלטפורמות וקהלים לצד מיומנויות וכלים בסיסיים, המכינים את הסטודנטים לעבודה מעשית בתחום.

מלגת אהבת עולם המעניקה 2,000$ לכל שנת לימודים

יש לך פסיכומטרי גבוה? עוד יותר כדאי לך ללמוד אצלנו
אם ציון הפסיכומטרי הכללי שלך הינו 730 ומעלה, יש לנו בשבילך מלגה בשיעור 100% משכר הלימוד לשנה הראשונה.
אם ציון הפסיכומטרי הכללי שלך בין 700 לבין 729, יש לנו בשבילך מלגה בשיעור 50% משכר הלימוד לשנה הראשונה.
פסיכומטרי 600+
אם ציון הפסיכומטרי הכללי שלך בין 620 לבין 699, יש לך אפשרות לזכות במלגה בשיעור 50% משכר הלימוד לשנה הראשונה
.
אם ציון הפסיכומטרי הכללי שלך בין 610 לבין 619, יש לך אפשרות לזכות במלגה בשיעור 35% משכר הלימוד לשנה הראשונה
.
כללי הזכאות למלגות מפורטים כאן >>

ההחלטה על קבלה ללימודי תואר בתקשורת באוניברסיטת חיפה מתבצעת על סמך עמידה בכל בתנאי הקבלה הכלל אוניברסיטאיים ותנאי הקבלה החוגיים יחדיו*.

תנאי הקבלה הכלל אוניברסיטאיים הם:

1. תעודת בגרות מלאה=תעודת בגרות ישראלית, או שוות ערך לה.
  2. ציון בשפה האנגלית מתוך הבחינה הפסיכומטרית, מבחן אמ"יר, בחינת אמי"רם או על סמך מבחני SAT, TOFEL ו-IELTS. רמת האנגלית המינימלית הנדרשת לתחילת תואר ראשון הינה בסיסי. סטודנט שאינו עומד בתנאים אלו וציונו באנגלית הוא בין 50-84 יהיה במעמד "על תנאי".

3. ציון בבחינת ידע בעברית (יע"ל או יעלנט) המיועדת למועמדים ששפת ההוראה בביה"ס התיכון לא הייתה עברית ולא נבחנו בבחינה הפסיכומטרית בשפה העברית. הציון הנדרש בבחינה הינו 120.
  4. אוניברסיטת חיפה מאפשרת למועמדיה לגשת לבחינת מיון בעברית (למידע נוסף והרשמה לבחינה לחץ כאן).

בנוסף לתנאי הקבלה הכלל אוניברסיטאיים, על המועמד לעמוד בתנאי הקבלה החוגיים:

• ציון משוקלל 600
  • יע"ל 120-מועמדים בעלי יע"ל 105-119 יכולים להתקבל על תנאי (עבור מועמדים שלמדו בבית ספר בו שפת ההוראה לא היתה עברית)
  • אנגלית רמה "בסיסי" לפחות
  • למחשבון סיכויי הקבלה לחץ כאן

מסלולי קבלה חלופיים למסלול הדו חוגי והחד חוגי (לא כולל תכנית לימודים בשנתיים):

האפשרויות העומדות בפני מועמדים שאינם עומדים בדרישות הקבלה לחוג הן:

1. מסלול קדם תואר ראשון (יש לפנות אל החוג לתיאום 04-8249121)
    -קבלה לבעלי תעודת בגרות מלאה, ללא פסיכומטרי
    -יע"ל 120 לפחות
    -אנגלית ברמת "בסיסי" לפחות
    ניתן ללמוד את קורסי הקדם בסמסטר ב' לפני תחילת הלימודים. לימוד של 2 עד 3 קורסים (בהתאם לסמסטר בו לומדים) אותם יש לעבור בציון 70 לפחות. במידה ומועמדים יעמדו בהצלחה בקורסים אלה, יתקבלו ללימודים תואר ראשון בסמסטר קיץ תשפ"ג או סמסטר א' תשפ"ד.
    מועמדים בעלי ציון פסיכומטרי ותעודת בגרות מלאה אשר נמצאים בטווח המתנה 500-549  מוזמנים לגשת לבחינת כניסה חוגית בעברית ובאנגלית. אם יעברו את הבחינה בציון 70 ומעלה יתקבלו כתלמידים בחוג.
    לחלופין, מועמדים אלה יכולים להירשם ללימודי קדם תואר בחוג לתקשורת ולעבור את הקורסים בממוצע 75 לפחות, ואז להתקבל כתלמידים בחוג.
  2. מועמדים שהם תלמידים מחוג אחר,יוכלו להגיש מועמדות לחוג לתקשורת לאחר שלמדו קורסים בהיקף של 30 נקודות זכות לפחות והשיגו ממוצע של 70 לפחות.
  3. הערה: מכינת קיץ חוגית- מועמדים אשר ידרשו להשתתף במכינת קיץ של החוג (פרטים מלאים באתר החוג) התאמתם תבחן במהלך מכינת הקיץ החוגית.
  4. אפיק מעבר מיוחד לבוגרי מכינה של אוניברסיטת חיפה לתואר ראשון ללא מבחן  פסיכומטרי

5. קבלת בוגרי המכינה של אוניברסיטת חיפה ללא מבחן פסיכומטרי-תשפ"ד:

קבלה למסלול הרגיל:ממוצע ציונים  במכינת מדעי החברה והרוח :  93 ומעלה קבלה אוטומטית ממוצע ציונים במכינת מדעי החברה והרוח  :  91-92  :בחינת כניסה פנימית של החוג  או לימוד של שלושה קורסים מקוונים במהלך סמסטר קיץ לפני תחילת שנת הלימודים בממוצע 70.

קבלה מסלול קדם תואר:ממוצע  ציונים במכינת מדעי החברה והרוח  נמוך מ -91- לימודי קדם בממוצע 70.

6. תנאי קבלה לבעלי תואר אקדמי BA – עמידה בתנאי הקבלה הרגילים/ ציון גמר 80/ ציון גמר ממוקם ב-15% העליונים במחזור/בחינת כניסה בציון 75 לפחות.

*אוניברסיטת חיפה שומרת לעצמה את הזכות לשנות את האמור בתנאי הקבלה, באם תתגלה טעות או יהיו שינויים הקשורים במשבר הקורונה והיציאה ממנו.

**תעודת בגרות=תעודת בגרות ישראלית, או שוות ערך לה

תואר ראשון בתקשורת – חד חוגי
תואר ראשון בתקשורת – דו חוגי
תואר ראשון בתקשורת  – דו חוגי בשנתיים6)  סמסטרים רצופים לאורך שנתיים, כולל סמסטר קיץ בכל שנה)
תואר ראשון בתקשורת  – דו-חוגי – תוכנית משותפת עם החוג למערכות מידע.
תואר ראשון בתקשורת  – מסלול בתקשורת שיווקית
תואר ראשון בתקשורת – מסלול כתיבה עיתונאית ויצרתית (בשיתוף החוג לספרות עברית השוואתית)
תואר ראשון בתקשורת – מסלול החברה הדיגיטלית (בשיתוף החוג לסוציולוגיה)
תואר ראשון בתקשורת – מסלול תקשורת למשפטים

לפרטים לגבי כל המסלולים >>

*מסלולי ההתמחות יפתחו בשנה האקדמית תשפ"ד בתלות במספר נרשמים מינימלי בכל מסלול

ניתן להתחיל ללמוד לתואר ראשון בסמסטר אביב (סמסטר ב'), למעט מסלול הלימודים בשנתיים והתוכנית המשותפת עם משפטים.

לימודי תקשורת חושפים את בוגריהם למגוון רחב של תפקידים בתחומים- עיתונאות, יחסי ציבור, דוברות, פרסום, אינטרנט, הפקה, עריכה, תחקיר ומקצועות נוספים.