לימודי תואר ראשון בריפוי בעיסוק

משך הלימודים: 3.5 שנים | מתכונת הלימודים: חד חוגי | סטטוס הרשמה: למועדי הרשמה לחץ כאן  | אתר החוג

ריפוי בעיסוק הוא אחד ממקצועות הבריאות. כמקצוע בין־תחומי הוא שואב מידע ממדעי הרפואה, וממדעי החברה. הפעילות המקצועית של המרפא/ה בעיסוק כוללת: אבחון, הערכה, טיפול, שיקום, חינוך, ייעוץ, מניעה ומחקר.

לימודי ריפוי בעיסוק משלבים לימודים תיאורטיים ומעשיים ממדעי החברה וההתנהגות, ממדעי הרפואה ומריפוי בעיסוק. בנוסף ללימודים באוניברסיטה, מתקיימות הכשרות מעשיות במסגרות הקליניות השונות של המקצוע.
הלימודים בתחום מדעי החברה וההתנהגות מכוונים להבנת תהליכי התפתחות תקינה ולקויה בתחום הקוגניטיבי, הרגשי והחברתי.
הלימודים בתחום מדעי הרפואה מכוונים להבנת מבנה הגוף ולהבנת תהליכים פיזיולוגיים ונפשיים של בריאות וחולי.
לימודי ריפוי בעיסוק מכוונים להבנה ויישום של הידע התיאורטי והמעשי בתהליכי אבחון, טיפול ומניעה.

מלגת אהבת עולם המעניקה 2,000$ לכל שנת לימודים

יש לך פסיכומטרי גבוה? עוד יותר כדאי לך ללמוד אצלנו
אם ציון הפסיכומטרי הכללי שלך הינו 730 ומעלה, יש לנו בשבילך מלגה בשיעור 100% משכר הלימוד לשנה הראשונה.
אם ציון הפסיכומטרי הכללי שלך בין 700 לבין 729, יש לנו בשבילך מלגה בשיעור 50% משכר הלימוד לשנה הראשונה.
פסיכומטרי 600+
אם ציון הפסיכומטרי הכללי שלך בין 670 לבין 699, יש לך אפשרות לזכות במלגה בשיעור 50% משכר הלימוד לשנה הראשונה
.
אם ציון הפסיכומטרי הכללי שלך בין 650 לבין 669, יש לך אפשרות לזכות במלגה בשיעור 35% משכר הלימוד לשנה הראשונה
.
כללי הזכאות למלגות מפורטים כאן >>

ההחלטה לגבי קבלה ללימודי ריפוי בעיסוק באוניברסיטת חיפה מתבצעת על סמך עמידה בכל בתנאי הקבלה הכלל אוניברסיטאיים ותנאי הקבלה החוגיים יחדיו*.

לימודי ריפוי בעיסוק ללא פסיכומטרי – קבלת בוגרי המכינה של אוניברסיטת חיפה

1. תעודת בגרות מלאה=תעודת בגרות ישראלית, או שוות ערך לה.
  2. ציון בשפה האנגלית מתוך הבחינה הפסיכומטרית, מבחן אמ"יר, בחינת אמי"רם או על סמך מבחני SAT, TOFEL ו-IELTS. רמת האנגלית המינימלית הנדרשת לתחילת תואר ראשון הינה בסיסי. סטודנט שאינו עומד בתנאים אלו וציונו באנגלית הוא בין 50-84 יהיה במעמד "על תנאי".

3. ציון בבחינת ידע בעברית (יע"ל או יעלנט) המיועדת למועמדים ששפת ההוראה בביה"ס התיכון לא הייתה עברית ולא נבחנו בבחינה הפסיכומטרית בשפה העברית. הציון הנדרש בבחינה הינו 120. אוניברסיטת חיפה מאפשרת למועמדיה לגשת לבחינת מיון בעברית (למידע נוסף והרשמה לבחינה לחץ כאן).

בנוסף לתנאי הקבלה הכלל אוניברסיטאיים, על המועמד לעמוד בתנאי הקבלה החוגיים:

• ציון משוקלל 620
  • ראיון קבלה חוגי
  • רמת מתקדמים א'.
  • יע"ל 120 (עבור מועמדים שלמדו בבית ספר בו שפת ההוראה לא היתה עברית)
  • למחשבון סיכויי הקבלה לחץ כאן

*אוניברסיטת חיפה שומרת לעצמה את הזכות לשנות את האמור בתנאי הקבלה, באם תתגלה טעות.

• מספר ימים לפני פתיחת שנת לימודים תיפתח סדנת הכנה במדעים המומלצת לכל תלמידי שנה א'. מטרת הסדנה היא ריענון מושגים בתחומי המדעים וכן להקל

על הלמידה בקורסי המדעים הבסיסיים שיתקיימו במהלך שנה א'. תאריכי המכינה יפורסמו בהמשך באתר החוג.

• קבלת בוגרי המכינה של אוניברסיטת חיפה ללא מבחן פסיכומטרי-תשפ"ד

ממוצע ציונים בסיום מסטר א'  מכינת מדעי החברה והרוח/ מכינת מדעים מסלול מדעי הטבע  88 ומעלה

מועמדים אלו יוזמנו להליך המיון החוג.

במידה ויעברו את הליך המיון בהצלחה, יתקבלו על תנאי ויהיה עליהם להציג עד לתאריך 15.9.23:

אישור על סיום המכינה בציון 88 ומעלה.

–    רמת סיווג אנגלית ברמת מתקדמים א'.

–   רמת סיווג עברית ציון יע"ל 120 ומעלה.מכינה של אוניברסיטת חיפה לתואר ראשון ללא מבחן  פסיכומטרי

**תעודת בגרות=תעודת בגרות ישראלית, או שוות ערך לה

בעלי תואר ראשון המעוניינים לעשות הסבה לריפוי בעיסוק  יציגו תעודת זכאות לתואר ראשון עם ציון ממוצע של 85 לפחות בתואר.

במידה והתואר הראשון הינו תואר דו–חוגי, על המועמד להציג ממוצע של 85 ומעלה בכל אחד משני החוגים בהם למד. מועמדים אלה יוזמנו לראיון.

לימודי ריפוי בעיסוק מתקיימים בתואר ראשון במסלול חד חוגי.

אפשרויות תעסוקה מגוונות בסיום לימודי ריפוי בעיסוק:
מערכת הבריאות – בתי חולים, מרפאות שיקום, מרכזים להתפתחות הילד, בריאות הנפש, בתי אבות
  מערכת החינוך – גני ילדים, בתי ספר ומרכזי תמיכה לסטודנטים
  מערכת הרווחה – מרכזי שיקום, הוסטלים