סיכום פעילות קמפוס ירוק לשנת הלימודים תשע"ט

בשנת הלימודים תשע"ט פעלו במסגרת "קמפוס ירוק" כ 27 סטודנטיות וסטודנטים שיזמו ועסקו במגוון פעילויות למען הסביבה בתוך ומחוץ לתחומי האוניברסיטה.

• צוות גגות ירוקים סייע בתחזוק הגינון בגגות בית הסטודנט בשיתוף פעולה עם גנן הקמפוס והמעבדה.
  • צוות פינות מיחזור ביצע מיפוי של מיקום כל מתחמי המיחזור בקמפוס, וכן דאג לשדרוג הנראות של הפחים במדבקות חדשות.
  • במהלך השנה בוצעו "מבצעי ניקיון" בתחום הקמפוס והועברו לאחראי מנהלה דיווחים שוטפים על מפגעים סביבתיים ואזורים בהם יש צורך בהוספת פח אשפה/פינת מיחזור.
  • הסטודנטים עסקו בהסברה ברחבי הקמפוס, על חשיבות השמירה על הסביבה, והסבר על פריסת פינות המחזור.
  • עמוד הפייסבוק של "קמפוס ירוק אוניברסיטת חיפה" עודכן בתכנים עדכניים ובתמונות מהפעילויות השונות שנעשו, הפופולריות של העמוד גדלה וכך גם מספר העוקבים שנחשפו לפרסום הפעילות.
  • כמו כן פורסם קמפיין מושקע המסביר את הנזק הנגרם משימוש בכלים חד פעמיים, ונוצר שיתוף פעולה עם סניף ארומה בקמפוס הנותן הנחה למי שיקנה קפה עם כוס רב פעמית.
  • עמוד הפייסבוק "אבידות ומציאות באוניברסיטת חיפה" באמצעות שיתוף פעולה של מנהלי הבניינים ומחלקת הביטחון עם "קמפוס ירוק", העמוד דיווח על חפצים שאבדו או נמצאו בתחום האוניברסיטה. בכך סייענו לעשרות סטודנטים לאתר את חפציהם האבודים. גם עמוד זה צבר במהלך השנה עוקבים רבים ופופולריות.
  • נוצר שיתוף פעולה חשוב עם "מרכז קיימות - טכניון / technion sustainability hub" בתקווה להמשך עבודה משותפת למען הסביבה בשנים הבאות.
  • בוצעו מספר מבצעים של ניקוי חופי העיר חיפה, בהשתתפות סטודנטים רבים של קמפוס ירוק, ובשיתוף פעולה עם אגודת הסטודנטים.
  • בוצעו מספר רב של פעולות יזומות של סטודנטים לאיסוף אשפה בנחלים ומסלולי טיול ברכס הרי הכרמל.
  • הוטמעו פינות מיחזור במספר תחנות משטרה באמצעות צוות סטודנטים המשרת במשטרה.
  • נוצר שיתוף פעולה עם גינה השמש הקהילתית בשער העלייה, ועם גינה קהילתית רמת אלון וסטודנטים של קמפוס ירוק ביצעו עבודה חשובה של שיפורים ושדרוג הגינות ביחד עם הקהילה המקומית.

עבור קישור לתמונות מפעילויות שנת תשעט – קמפוס ירוק לחצו כאן

Live chat