פעילויות תשע"ח

במהלך שנת תשע"ח קמפוס ירוק היה שותף לפעילויות סביבתיות רבות לטובת קהילת האוניברסיטה. לצד יוזמות שוטפות כמו הקמת ותיחזוק הגינות הקהילתיות (כבר ביקרתם בגינה הסמוכה לבית הסטודנט?), צוותי שמירה על קמפוס ירוק, צוות נאמני בריאות שאכף עישון בפינות העישון שהושקו באוניברסיטה. שמחנו לראות התעניינות ביוזמות חדשות.

המתנדבים שלנו פעלו ברחבי חיפה: אם ביוזמת הקמת רובין פוד- המסעדה מבוססת הצלת מזון הראשונה בחיפה, אם בניקיון של חופי הים ומסלולי טיול באיזור חיפה; בגינות קהילתיות ברחבי חיפה. פעלנו בעיקר בגינת השבשבת ויער מאכל בבית הספר קורצ'אק- יוזמה חינוכית יחד עם בני נוער שתרמו לפעילות ונתרמו ממנה. סטודנטית מקמפוס ירוק, ליוותה את הקבוצה לאורך כל השנה ואנחנו מקווים שהפרוייקט ימשיך לפרוח גם בשנה הבאה!

התחלנו השנה ביוזמה לצמצם בזבוז משאבים בתוך האוניברסיטה. היוזמה הראשונה היתה להפוך פסולת אורגנית לדשן בתוך האוניברסיטה. מעבר ליתרונות הברורים בהפיכת פסולת אורגנית מתכלה למשאב חיוני ולהפחתת הפסולת שמועברת למרכזי האיסוף העירוניים, מדובר בשיטה שניתן ליישם גם בבית. הצעד הראשון הוא הפרדה בין פסולת אורגנית ליתר האשפה. התוצאות המיידיות הן הפחתה ניכרת בכמות הפעמים שאתם מורקנים את פח האשפה הביתי.

היוזמה השניה היתה לצמצם את זריקת האוכל המוכן באוניברסיטה והעברתו למי שזקוק לכך. בשנת 2017 הושלכו בישראל 1.1 מיליון טון של מזון איכותי. הצלת מזון היא חלופה כלכלית לייצור מזון, תוך מניעת בזבוז משאבים הכרוכים בכך. כמו כן, הצלת מזון מצמצמת השפעות סביבתיות שליליות הכרוכות בפעילות הייצור: זיהום קרקעות, צריכת מים, דשנים, כימיקלים ועוד. יצרנו קשר עם עמותת לקט ישראל, אך אנחנו עדיין ממשיכים לחפש גופים ומוסדות שירצו לקבל אוכל מוכן חם יום יום.

באפריל 2018 חגגנו את יום כדור הארץ בצורה קצת שונה. השקנו את תצוגת האופנה-Trashion Show הראשונה באוניברסיטה. במשך יומיים אספנו יחד מהבית שקיות, רשתות, פקקים, קופסאות, ניילונים ופלסטיקים שאי אפשר למחזר, וחומרי יצירה שכבר יש בבית. יחד יצרנו תלבושות לתצוגת אופנה במטרה לעורר חשיבה על תרבות הצריכה ולהשפעות הסביבתיות שלה ולהוציא מעצמנו יצירתיות שגם תשפיע על הכדור.

במרץ 2018 המשכנו במסורת של ציון "יום המעשים הטובים" בעשיית טוב! סטודנטים, פעילי קמפוס ירוק ועובדי האוניברסיטה התפזרו בין פרויקטים בהן לקחה חלק אוניברסיטת חיפה ויחד כולנו דאגנו לסביבה נקייה יותר, נעימה יותר, חברותית יותר ויפה יותר.

פברואר 2018 סימן לא רק את חג פורים אלא גם השקת פעילות נאמני בריאות, בה סיירנו בקמפוס והפננו אנשים מעשנים לפינות העישון.

Live chat