Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

כל הדרכים מובילות לאוניברסיטה

קמפוס אוניברסיטת חיפה שם לו למטרה לעודד שימוש בתחבורה ציבורית. כחלק ממדיניות זו אפשרויות הכניסה עם רכב פרטי לקמפוס מוגבלות. סטודנטים אשר רוצים לקבל מדבקת חנייה, משתתפים בהגרלה המותנית בכמויות מוגבלות. גם עובדים וסגל אשר מזמינים אורחים או מבקרים לאוניברסיטה לא יכולים לאשר כניסה ללא העברת תשלום, דבר המעודד יחידות להציע שימוש בדרכי הגעה של תחבורה ציבורית.
את מי אפשר לראיין בנושא לגבי מדיניות כניסת רכבים?

איך להגיע לאוניברסיטת חיפה

ברחבי הקמפוס קיימות מספר תחנות איסוף באוטובוס, הראשונה שבהם סמוכה לשער הכניסה ולמתחם IBM, התחנה השנייה נמצאת בסמוך לבניין חינוך וממול לרציפים המרכזיים המובילים לבניין הראשי ולבניין המדרגה, התחנה השלישית סמוכה לבניין רבין והרביעית מוצבת בכניסה למתחם המעונות.
קווי האוטובוס מגיעים בתדירות משתנה בהתאם לשעות היום, ומאפשרים להגיע בקלות גם לתחנות הרכבת בזכות קו אקספרס ישיר: 141 של חברת אגד לצד הקווים הישירים 143 ו- 146 .
קיימים קווי אוטובוס לאוניברסיטת חיפה ממגוון ערים. רובם עוברים במקומות מרכזיים כגון צומת כרמיאל, צומת אליקים, משגב, קרית טבעון ונשר. רוב הקווים מופעלים ע"י "נצרת נסיעות ותיירות", וחלקם הקטן ע"י "אגד" וע"י "ג'י בי טורס". ניתן למצוא את המסלולים ולוחות הזמנים של כל הקווים בחיפוש על פי מוצא ויעד במודיעין משרד התחבורה.

ממרכזית חוף הכרמל לאוניברסיטת חיפה

ניתן לקחת את הקווים 46 ו-146 של "אגד", שפועלים כל 15-30 דקות בבוקר וכל שעה בשאר שעות היום. ניתן לנסוע גם בשני אוטובוסים כשעולים על אחד הקווים 11, 123, 132, 133, ויורדים בתחנת מרכז חורב. חוצים את הצומת, ומרחוב חורב לוקחים את אחד הקווים לאוניברסיטה: 24, 30, 37, 37א. קווים אלה נוסעים בתדירות של כל 5-20 דקות.

ממרכזית המפרץ לאוניברסיטת חיפה.
ממרכזית המפרץ לאוניברסיטה פועלים קווים 141 ו-146 של "אגד" בתדירות של פעמיים בשעה בשעות הבוקר, וכל שעה בשאר שעות היום.ניתן לנסוע ממרכזית המפרץ לאוניברסיטה בשני אוטובוסים. לוקחים 23, 123, 132, 133 למרכז חורב (ומרחוב חורב ממשיכים באחד הקווים לאוניברסיטה: 24, 30, 37, 37א.
ניתן להשתמש גם בכרמלית קו 3, לרדת בתחנה :בית הקרנות ולעבור רגלית לתחנת העירייה (רחוב מתחת), ומשם להשתמש בקו 37 או 27א.
מחוץ לתחנת מרכזית המפרץ, וממול לקניון סינמול עובר קו 143 (מגיע מהקריות), אקספרס לאוניברסיטת חיפה.
גם בשעות הלילה מופעל קו 200 מתחנת מרכזית המפרץ ומתחנת חוף הכרמל, אשר עובר בקמפוס האוניברסיטה.
והעיקר, סעו בבטחה!

מאת: קרן-אור גרינברג