ככל שגברים הומוסקסואליים דתיים יותר, כך הם נמצאים בסכנה גדולה יותר לחוות דיכאון, חרדה ובדידות, כך עולה ממחקר חדש שנערך באוניברסיטה. עוד נמצא במחקר כי לרוב, הומוסקסואליים דתיים מתקשים ליישב בין שתי הזהויות – המינית והדתית. "גברים הומוסקסואליים דתיים סובלים מקונפליקט זהותי גדול יותר לאור דיני ההלכה והסביבה החברתית אשר מקשה מאוד את האפשרות של קיום אופי חיים בעל זהות הומוסקסואלית, מה שמוביל להיווצרות של קונפליקט זהותי", אמר פרופ' משה זיידנר מהאוניברסיטה, עורך המחקר.
קיום יחסים הומוסקסואלים אסור על פי ההלכה היהודית ובמקרים רבים, קהילות דתיות רואות באוכלוסייה זו כחוטאים אשר הולכים נגד טבע האדם ועל כן מנדות אותם. לכן, במחקר הנוכחי, שיפורסם בכת העת “Journal of Homosexuality”, ביקשו פרופ' זיידנר ותלמידת המחקר עטרה זבולון מהפקולטה לחינוך לבדוק האם מתקיים קונפליקט בין זהות מינית הומוסקסואלית ובין זהות דתית בקרב אוכלוסיית הגברים ההומוסקסואליים הדתיים בישראל. הנבדקים נשאלו מגוון שאלות בנושא, החל משאלות ישירות כמו "אני חושב על הפער שבין זהותי הדתית ונטייתי המינית", כמו גם שאלות עקיפות יותר כמו "אנו מוריד את הכיפה כאשר אני מבלה במועדונים של הקהילה הגאה" ו-"אני מרגיש אשם כאשר אני מתפלל לאחר בילוי בעל אופי מיני עם גבר". במחקר השתתפו מאה ארבעים וארבעה נבדקים. מחציתם הגדירו עצמם כלא דתיים והחצי השני התחלק ל-8.3% מסורתיים, 33% דתיים, 7% דתיים מאוד ו-2% חרדים.
מתוצאות המחקר עולה כי הומוסקסואליים בעלי זהות דתית חשים קונפליקט בין זהותם המינית ההומוסקסואלית וזהותם הדתית וככל שרמת הדתיות שלהם עולה, כך מתגבר הקונפליקט. לדברי החוקרים, תחושת המחויבות החזקה של דתיים הומוסקסואלים לזהותם הדתית מחד ולזהותם המינית מאידך גורם לקונפליקט שנחלק לשניים, "חלקו הראשון הוא הקונפליקט הפנימי בין אמונותיו הדתיות של הפרט וזהותו המינית. חלקו השני של הקונפליקט הוא חיצוני, אשר מושפע ממידת הקבלה של סביבתו של הפרט את נטייתו המינית", אמר פרופ' זיידנר.
עוד נמצא במחקר כי לקונפליקט הזהויות השלכות על הבריאות הנפשית: כאמור, ככל שרמת הדתיות גוברת כך גובר גם הקונפליקט וככל שהקונפליקט מתחזק, דיווחו הנחקרים על רמות גבוהות יותר של חרדה, דיכאון ובדידות. "אמונה דתית נמצא במקרים רבים כבעלת השפעה חיובית על הבריאות הנפשית של האדם, אולם המחקר הנוכחי מראה כי ישנם מצבים בהם הדת היא בעלת השפעה שלילית על בריאותו הנפשית של האדם. ייתכן וזה נובע כתוצאה ממאבק ביחסם עם האל, בינם לבין עצמם ומול החברה הדתית", אמר פרופ' זיידנר.