שותפות חיפה - בוסטון

bostonשותפות חיפה- בוסטון יחד עם תוכנית רודרמן לחקר יהדות ארצות הברית של האוניברסיטה ועיריית חיפה יקיימו ב- 5-6.6, באוניברסיטה כנס המסכם 30 שנות פעילות שהובילה לשינוי בדמותה של חיפה, להתחדשות יהודית ולעיסוק עומק בתחום העמיות והזהות היהודית. הכנס, בנוכחות נשיא הפדרציה של בוסטון ומנכ"לית קרן רודמן שתגיע במיוחד מבוסטון, יעסוק בקירוב בין הקהילה היהודית בבוסטון לבין הקהילה בישראל.

הכניסה לאירועים חופשית - אך מותנית בהרשמה מוקדמת

הכנס יסכם 3 עשורים של פעילות השותפות בנושא חינוך, לימוד ועמיות יהודית ,תוך דיאלוג והתבוננות לעתיד. בחינת נושא הקשר בין ישראל לקהילות היהודיות, לימוד יהודי והתייחסות לזהות היהודית בשנים הבאות, לאן פנינו מועדות? לאן הדור הצעיר אמור לקחת את זה? מהי המחויבות של הצעירים לעולם היהודי.

את הכנס יפתחו: מר בארי שרייג נשיא הפדרציה היהודית בבוסטון, נשיא האוניברסיטה עמוס שפירא, עמי איילון יו"ר הוועד המנהל של האוניברסיטה, יונה יהב ראש עיריית חיפה ורחל מתוקי, מנהלת מחוז צפון במשרד החינוך. בין הדוברים המרכזיים בכנס: הגב' ד"ר רות קלדרון, פרופ' פניה עוז-זלצברגר, פרופ' לן סאקס מאוניברסיטת ברנדייס בבוסטון, מנכ"ל הלל העולמי, ד"ר דיויד סטאר ועוד

כל מושב, פאנל והרצאה בכנס יכללו שני דוברים האחד מבוסטון והשני מישראל ויציגו את נקודות המבט השונות.

לאחר המושבים יתחלקו באי הכנס לשולחנות עגולים, על מנת שיוכלו להמשיך בקבוצות דיון קטנות, ולתכנן את השנים הבאות.

הכנס ממומן במלואו ע"י שותפות חיפה בוסטון, ופתוח לקהל הרחב בהרשמה מראש, ללא עלות.